Johan Postma, bedrijfsleider van Jumbo Burgum (links voor), overhandigt het nieuwe clubshirt aan Hans Helmholt, voorzitter van Ljeppersclub Burgum. Op de schans staan leden en vrijwilligers van de club.
Johan Postma, bedrijfsleider van Jumbo Burgum (links voor), overhandigt het nieuwe clubshirt aan Hans Helmholt, voorzitter van Ljeppersclub Burgum. Op de schans staan leden en vrijwilligers van de club. Foto: Actief Media

Jumbo Burgum hoofdsponsor van de Ljeppersklup Burgum

Algemeen Zakelijk

Goede samenwerking na NK Fierljeppen voortgezet

BURGUM - Het grote gele bord langs de weg laat er geen misverstand over bestaan. Jumbo Burgum is de nieuwe hoofdsponsor van de Ljeppersklup Burgum. Volgens bedrijfsleider Johan Postma is het een logische stap: "Na de sponsoring van het NK fierljeppen in 2018 is er zo'n goede band met de Ljeppersklup ontstaan, dat wij besloten hebben om hoofdsponsor te worden voor de komende drie jaar."

Voorzitter Hans Helmholt van Ljeppersklup Burgum is ontzettend blij met de sponsordeal. "Geweldig dat onze relatie met de Jumbo verder verstevigd is. Wij zijn vergeleken met andere sportverenigingen een relatief kleine club en kunnen nooit alle kosten dekken vanuit de contributies. Dankzij de sponsoring kunnen wij de schansen wedstrijdklaar houden."

Vorig jaar is de fierljepaccommodatie gerenoveerd. Er zijn nu in totaal vijf schansen. De jeugdljeppers maken gebruik van een nieuwe accommodatie met twee schansen en een nieuw bassin. Mede dankzij de vernieuwde accommodatie met de hypermoderne schansen mag Burgum in 2020 weer het NK organiseren. De renovatie was begroot op 117.000 euro. Een groot deel financierde de gemeente Tytsjerksteradiel in verband met de ontwikkeling van het Wetter en Willepark Oost en men ontving een bedrag van 35.000 euro uit het Iepen Mienskipsfuns van de provincie Fryslan. Er was echter een tekort, een extra lening van 25.000 euro was nodig. Met de hulp van Jumbo Burgum kan deze lening sneller worden afgelost.

De sponsoring bestaat echter niet alleen uit geld. Zo lopen alle sporters, coaches en vrijwilligers in nieuwe clubkleding, uiteraard voorzien van het Jumbo-logo. "Een goede wisselwerking tussen sponsor en club is belangrijk", legt Johan Postma uit. "Je geeft niet alleen wat, maar je wordt ook betrokken bij de club door middel van bijvoorbeeld sponsoravonden. En mochten wij voor een evenement vrijwilligers nodig hebben, dan kunnen wij een beroep doen op de club. Uiteraard levert sponsoring ons veel zichtbaarheid op, niet alleen bij de consument maar ook bij bijvoorbeeld jongeren die een bijbaantje zoeken. Alle voordelen zijn mooi meegenomen, maar wij vinden het ook gewoon belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn en iets te betekenen voor clubs in het dorp."

Jumbo Burgum | Markt 38, 9251 JS Burgum
0511-480160 | www.jumbo.com

De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 2 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 3 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 4 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 6 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 8 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 9 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 22 uur geleden
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen gisteren
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30