De Naturij is leukste uitje van Friesland

Algemeen Zakelijk

DRACHTEN - Kinderboerderij De Naturij te Drachten, met ruim 175.000 bezoekers per jaar, heeft van Het Land van ANWB in de categorie Leukste uitje van Friesland ZILVER behaald voor 2019.

De Naturij staat al 46 jaar bekend om onder andere de grote Bokkenbistro waar je de geiten kunt aaien en knuffelen, de boerderij Maartenshoeve, het Reptielenhuis waar slangen, leguanen, schildpadden maar ook reuzenslakken, sprinkhanen en vogelspinnen zijn te bewonderen.

In de weiden lopen de Lakenvelder koe Arja met haar kalf, Soay schapen, pony's en ezels. Er zijn Husumer varkens, emoes, Vlaamse reuzen, cavia's en nog veel meer leuke dieren.

Het restaurant heeft een uitgebreide menukaart en een groot buitenterras. Er is een grote speeltuin, waarvan de onlangs gerenoveerde en uitgebreide klimtoren van 8 meter hoog de grote blikvanger is. In de Verkeerstuin met nieuwe Berg skelters kunnen de kinderen zichzelf enorm vermaken op het mooie geasfalteerde parcours. In het parkgedeelte zijn meerdere natuur-ontdekpaden, waaronder de nieuwe Waterbeleefroute en het Blotevoetenpad.

De Naturij heeft sinds 2007 een heuse indoor speelstructuur, De Speelhal waar de kinderen het hele jaar door kunnen klimmen, klauteren, glijden en slingeren. De Speelhal is in 2017 uitgebreid met onder andere een serre, een nieuw speelstructuur gedeelte met een hoge klim 'power'-toren met uitkijk over het Naturij terrein.

De Naturij is rolstoelvriendelijk en onlangs is er een heuse rolstoeldraaimolen geplaatst om het samenspelen van valide en mindervalide kinderen verder te stimuleren. Sinds Koningsdag 2018 is De Naturij rookvrij. Iedere maand is er een kleurplaatwedstrijd met leuke prijzen.

Maandelijks worden er leuke activiteiten georganiseerd, zoals de Reptielendag, de Gezinsinstuif en het Waterspektakel. Zie voor alle activiteiten, arrangementen en mogelijkheden op de site www.naturij.nl.

Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 3 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 3 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 4 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 6 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 6 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 7 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 22 uur geleden
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 23 uur geleden
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen gisteren
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen gisteren
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 24 apr, 14:00
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 24 apr, 13:02
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 24 apr, 12:05