GVV Feanwâlden springt naar vier Nederlandse titels

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Zaterdag 8 juni stond Bergen op Zoom in het teken van de Nederlandse kampioenschappen groepsspringen C-lijn. Voor GVV Feanwâlden deed er een mix jeugdteam mee.

Het team bestaat uit Amarins van Zwol (Feanwâlden), Mare van der Meulen (Hurdegaryp), Tom van der Bremer (Damwâld), Johannes Rijpma (Gytsjerk), Jakob van der Wal (Burgum), Lisanne de Jong (Buitenpost), Laura Koster (Buitenpost) en Reinder van Ens (Garyp). Het team deed mee op de onderdelen plankoline- kast, trampoline-valmat, trampoline-pegasus en airtrack.

Het eerste onderdeel was plankoline-kast. Dit verliep dit onder niet geheel vlekkeloos, maar toch behaalde het team een mooie score van 15.85 Het tweede onderdeel was trampoline-valmat. Trainster Marloes de Jong kreeg mooie complimenten van de jury. "Een prachtig team en wat springen ze mooi hoog". Dit werd beloond door de jury met een score van 19,30. Het derde onderdeel was trampoline-pegasus. De mooie complimenten van de jury namen de deelnemers mee naar dit onderdeel. Ook het onderdeel trampoline-pegasus verliep goed. Het team behaalde 19,80 punten. Het laatste onderdeel was airtrack. Met een strenge jury aan de zijkant was het team gebrand om netjes te gaan springen. Dit deden ze en werd er een score behaald van 15,80.

Tijdens de prijsuitreiking was daar de grote verassing. Het team mocht vier keer op het podium komen en maar liefst vier Nederlands titels in ontvangst nemen.

GVV Turnsters Fenna Peterson (Damwâld) en Marianne Bosma (Feanwâlden) sprongen als gastspringers mee bij het team van Shell Oudehaske. Het team kwam uit op drie onderdelen. Op het onderdeel airtrack werden ze zevende, bij trampoline-pegasus tiende en bij trampoline-valmat elfde. Een prachtige prestatie voor dit team dat voor het eerst op het NK stond.


 

Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 6 uur geleden
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 21 uur geleden
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 21 uur geleden
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen gisteren
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken gisteren
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen 22 apr, 08:30
De kampioensploeg van Warga.
Warga kampioen na 0-3 winst op Nieuw Roden Algemeen 21 apr, 22:06
Een moment uit de wedstrijd van Libertas tegen FC Marlène.
Libertas kan het niet bolwerken tegen koploper FC Marlène Algemeen 21 apr, 21:28