Jari Slort geeft keeper Nick Baars van FC Lisse geen kans en benut depenalty: 1-0. Bekijk ook het filmpje via de ActiefPlus-app.
Jari Slort geeft keeper Nick Baars van FC Lisse geen kans en benut depenalty: 1-0. Bekijk ook het filmpje via de ActiefPlus-app. Foto: Harry Blokzijl

Nieuw hoogtepunt in beste seizoen Harkemase Boys

Algemeen

HARKEMA - Hoewel er geen prijzen meer zijn te verdienen in de competitie, kijkt Harkemase Boys tot nu toe terug op een zeer geslaagd seizoen in de derde divisie. Met gevarieerd voetbal werd het inspiratieloze FC Lisse zaterdag met 4-0 gedeclasseerd op sportpark De Bosk.

Door Jelle Jeensma

"Ik kon bijna spreken van een rustdag, want ik kreeg weinig te doen. Lisse heeft in de eerste helft één kans gehad en die bal ging tegen de lat", zegt keeper Erick Jansema van Harkemase Boys. "We hebben nu vierenvijftig punten, dat had niemand verwacht. Het is geen toeval, want we voetballen aardig. Dit is het beste seizoen van de club." De keeper zal ook volgend seizoen de kleuren van Harkemase Boys verdedigen. "Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin, ambities om op een hoger niveau te spelen heb ik eigenlijk niet meer. Ik heb ook nog een volledige baan."

Harkemase Boys met interim-trainer Klaas Schotanus aan het roer. Het aantal bezoekers viel wat tegen, maar de ploeg voetbalde energiek en zette het tandeloze Lisse vanaf het begin van de wedstrijd onder druk. Harkemase Boys heeft individuele kwaliteit in huis, wat zich vertaalde in creatieve acties, loopvermogen en goed gedoseerde aanvallen op snelheid uitgevoerd. De wedstrijd was voor de Boys geen verplicht nummer en dat straalden de spelers ook uit. Achterin gaf Harkemase Boys, met een sterk acterende Iloba Achuna, weinig kansen weg.

Het was dan ook eenrichtingsverkeer op De Bosk. Dat resulteerde in 1-0. Na een steekbal op Henny Bouius werd hij door keeper Nick Baars onderuit gehaald. De penalty werd door Jari Slort perfect ingeschoten.

Eigenlijk had Harkemase Boys de wedstrijd snel definitief kunnen beslissen. Maar Pier Veldman, van wie veel dreiging uitgang, schoot voorlangs. Dat tweede doelpunt kwam er toch, want even later werd de mooiste combinatie van de middag effectief afgerond. Dennis van Duinen scoorde 2-0 na een voorzet van Jari Slort.

Voor rust legde Harkemase Boys Lisse nog een keer over de knie. Het schot van Dennis van Duinen leek houdbaar, maar de blunderende keeper Nick Baars, die een ongelukkige wedstrijd speelde, liet de houdbare bal glippen, waardoor Van Duinen de treffer kon bijschrijven: 3-0.

In de tweede helft bleef Harkemase Boys goed voetballen. Dat resulteerde in een doelpunt van Henny Bouius, die voorbereidend werk van Berwout Beimers en Pier Veldman afrondde: 4-0. Dennis van Duinen kreeg vervolgens nog een dot van een kans, maar de 5-0 verscheen niet op het scorebord.

Harkemase Boys had meer kunnen scoren tegen deze tegenstander, die al weer kijkt naar het volgende seizoen, maar de zesde plaats is stevig in handen van de Boys, dat een roerige week achter de rug heeft.

Na het plotselinge vertrek van trainer Tieme Klompe heeft de club een nieuwe hoofdtrainer aangetrokken. Hans de Jong uit De Knipe is zijn opvolger.

De Jong is blij met zijn aanstelling in Harkema maar hij is geen man van superlatieven. "It is hiel: simpel, moaie klup, moaie kâns, moaie útdaging, trije kear moai dus", aldus De Jong, die volgend seizoen aan zijn klus in Harkema begint. De selectie zal dan op een paar plaatsen anders zijn, maar de meeste basisspelers blijven.

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 7 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 7 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 8 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 9 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 9 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 10 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 10 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 12 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 12 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 14 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 14 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 15 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34