Stabieler op de weg met AutoFirst Van den Akker!

Algemeen

DOKKUM - Een slechte wegligging van uw auto is meer dan alleen maar ergerlijk. Aan een auto die enigszins naar één kant trekt, kan men nog gewend raken, aan snel slijtende banden al minder. Niet alleen omdat dit natuurlijk eerder leidt tot het vervangen van uw banden en meer brandstofverbruik, maar ook omdat u hierdoor niet veilig rijdt. AutoFirst Van den Akker in Dokkum lost uw probleem op.

Het onderstel van uw auto is de schakel tussen de auto en de weg. Daarom is het belangrijk om uw onderstel regelmatig te laten controleren en uw wielen te laten uitlijnen bij een erkende garage. Het weggedrag van een auto met een versleten onderstel is onvergelijkbaar met het weggedrag van eenzelfde auto op een goed onderhouden onderstel.

Toch rijden veel weggebruikers niet meteen naar de garage met klachten. Dit is volstrekt logisch, want de achteruitgang van het weggedrag gaat heel geleidelijk en blijft daardoor nagenoeg onopgemerkt. De gevolgen zijn echter groot. Slecht werkende schokdempers, veren, draagarmen of stabilisatorstangen hebben een nadelige invloed op de wegligging, de kans op aquaplaning is veel groter en de remweg wordt vele malen groter.

Daarnaast leiden schokdempers die hun beste tijd hebben gehad tot extra slijtage van de banden en andere onderdelen zoals de stuurdelen. Heeft u het gevoel dat u over de weg zweeft en zwabbert? AutoFirst Van den Akker in Dokkum zorgt graag dat u veilig en comfortabel de weg op gaat en adviseren u graag over het weggedrag van uw auto.

Veerstabiliteitssysteem
Nieuw bij AutoFirst Van den Akker is het veerstabiliteitssysteem. "Speciaal voor auto's waarbij de schokdempers, veren, draagarmen of stabilisatorstangen in orde zijn, maar die toch nog over de weg zweven, hebben wij de oplossing", vertelt Minze van den Akker. Het nieuwe veerstabiliteitssysteem kan werken bij slap geveerde auto's, denk aan oldtimers; bij auto's met een hoog zwaartepunt; bij auto's met een fietsenrek en dan vooral met de elektrische fiets; auto's met bagage op de imperiaal of in de skibox; auto's welke permanent zwaar beladen zijn bijvoorbeeld met een 'LPG tank, werkuitrusting'; caravanrijders/aanhangers; 4x4 met schroefveren; campers.

Ook kan het veerstabiliteitssysteem dienen als alternatief voor hulpveren. Verder zal het zorgen voor het terugbrengen van het neutrale stuurkarakter bij auto's met verzwaarde achterveren, directer stuurgedrag en betere grip van de banden (ook op nat en besneeuwd wegdek). "Wilt u het zelf ervaren? Onze leenauto (De Renault Twingo) is voorzien van dit speciale veerstabiliteitssysteem. De auto rijdt een stuk stabieler en heeft directer stuurgedrag. De Renault Twingo staat voor u klaar voor een vrijblijvende proefrit. Kom bij ons langs, laat uw auto controleren en u kunt weer stabiel de weg op!" Meer weten? Kijk op de website van AutoFirst, Specialist in Renault, Dacia en Nissan.

Dongeradijk 4, 9101 GA Dokkum 0519-2931 58 | www.autofirst-vandenakker.nl.

Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 18 uur geleden
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 20 uur geleden
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen 22 apr, 08:30