Verkoopmedewerkers Ilse en Trudy aan het werk bij Ka & Ko op de Rengersweg in Oentjerk. De ingang is aan de achterkant van de boerderij.
Verkoopmedewerkers Ilse en Trudy aan het werk bij Ka & Ko op de Rengersweg in Oentjerk. De ingang is aan de achterkant van de boerderij. Foto: Actief Media

Verras jezelf met een bezoek aan Ka & Ko, Oentsjerk

Algemeen

De woon- en cadeauwinkel (met versproducten) van zorgboerderij Moai Seldsum


OENTSJERK - Moai Seldsum in Oentsjerk is bekend vanwege het grote aanbod voor mensen met een zorgvraag. Cliënten - zowel kinderen als volwassenen - kunnen wonen, werken of naar school gaan op Moai Seldsum. "Wat men onvoldoende weet, is dat wij ook een winkel runnen", vertelt eigenaar Attsje de Vries. De winkel heet Ka & Ko en is gevestigd aan de Rengersweg 94. De ingang is aan de achterkant van boerderij It Bûthús.

Ka & Ko is zowel een dagbestedingslocatie als een gewone winkel. "We hebben een aantal verkoopmedewerkers in dienst en verkopen een grote verscheidenheid aan producten. Daarnaast is de winkel ook een dagbestedingslocatie waar cliënten van Moai Seldsum kunnen werken onder begeleiding. Ze doen werkzaamheden als het opruimen van magazijn of winkel; prijzen artikelen of maken inpakmateriaal."

Bij Ka & Ko vind je cadeauartikelen, woonaccessoires, kleding en etenswaar. "We hebben originele cadeaus voor bijvoorbeeld een jarige of bruidspaar en allerhande 'aardigheidjes voor vijf euro'. Kom eens rondkijken en vind exclusieve lampen, kussens, tassen of maak een keus uit onze interieurverven."

Kledingmaker

Achter in Ka & Ko is een mooie kledinghoek: fashion in hippe kleuren. Twee dagen per week is er een kledingmaker in de winkel die herstelwerkzaamheden verricht. Dit doet hij voor zowel de cliënten van Moai Seldsum als voor particulieren. "Wilt u een rits vervangen, een broek inkorten, een gat of knoop repareren of bijvoorbeeld een voering herstellen, breng het naar de vakman bij Ka & Ko."

"Bij Ka & Ko repareren
we ook uw kleding"

Verse streekproducten

Behalve non food-artikelen zijn er ook food-producten in de winkel. Artikelen van Zuster Evie bijvoorbeeld, het merk dat alle ingrediënten voor lekkere baksels verpakt in een glazen fles, waardoor het leuk is om cadeau te krijgen. Verse en streekproducten koop je ook bij Ka & Ko. Denk aan kaas, noten en wijn en producten van De Zuivelhoeve.

Behalve betaalde medewerkers en cliënten, zijn ook vrijwilligers betrokken bij Ka & Ko. "Mensen uit de omgeving, die dat gewoon leuk vinden om te doen", vertelt Attje. "We zijn op Moai Seldsum altijd blij met mensen die zich melden als vrijwilliger. Er is zoveel te doen."

Vrijwilliger bij Moai Seldsum?

De vrijwilligers van Ka & Ko meldden zich, omdat ze het werken in een winkel leuk vinden. Moai Seldsum heeft echter ook geregeld andere vrijwilligers nodig. "We zijn nu bijvoorbeeld op zoek naar iemand die één van onze cliënten wekelijks naar Dokkum kan brengen. Hij zit daar bij een vereniging, maar sinds zijn vader is overleden is het vervoer een probleem. We zoeken daarom iemand die van autorijden houdt en het niet erg vindt om een paar uurtjes in Dokkum te wachten."

Breed zorgaanbod

Ook voor andere hulpwerkzaamheden kunnen vrijwilligers zich aanmelden bij Moai Seldsum, denk aan het ondersteunen van dagbestedingsactiviteiten, klusjes in en om het huis of fietsen of wandelen met bewoners.

Zorgboerderij Moai Seldsum is een initiatief van Thomas en Attje de Vries. Ze hebben een aantal kinderen die ze in hun eigen huis opvangen, maar ook woongroepen die begeleid worden door professionele medewerkers.

Naast allerlei vormen van woonzorg (van 24-uursbegeleiding tot beschermd zelfstandig wonen), kunnen kinderen tot 18 jaar met schoolproblemen op het terrein onderwijs krijgen. Behalve werken in de winkel zijn er ook dagbestedingsprojecten voor binnen- en buitenwerk op de boerderij.

Woon- en cadeauwinkel Ka & Ko | Rengersweg 94,Oentsjerk | Open: dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur | www.ka-ko.frl

Zorgboerderij Moai Seldsum | Sanjesreed 14, Oentsjerk | www.moaiseldsum.nl | 058 256 3733

Thomas en Attje de Vries runnen sinds 2003 Zorgboerderij Moai Seldsum.
Hiske, Michael en Martijn genieten van de lammetjes die zijn geboren op de zorgboerderij.
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 15 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 16 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 17 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 19 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 21 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 22 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 23 apr, 19:00
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 23 apr, 17:00
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30