Het notariskantoor wordt geleid door notaris Allard Slagman (rechts) in samenwerking met de notarisklerk Geert Veenstra.
Het notariskantoor wordt geleid door notaris Allard Slagman (rechts) in samenwerking met de notarisklerk Geert Veenstra. Foto: Ingezonden

Notaris Slagman: dorpse gemoedelijkheid in de stad

Zaken

LEEUWARDEN - Het notariaat heeft een wat stoffig imago. De gemiddelde Nederlander zal bij veel notariskantoren een lichte drempelvrees ervaren. Notaris Allard Slagman wil hier verandering in brengen. "Bij ons mag u altijd even binnenstappen. De persoonlijke benadering is een van onze sterke punten".

Notaris Slagman heeft vestigingen in Leeuwarden en Grou. In Leeuwarden is het kantoor gevestigd in een statig grachtenpand met uitzicht op het financiële hart van de stad. Echt een locatie waar je een notariskantoor verwacht. De amicale ontvangst en de ferme handdruk van Slagman maken echter al snel duidelijk dat het hier niet om een typisch notariskantoor gaat. "Wij willen laten zien dat het stoffige imago van het notariaat niet altijd terecht is", zegt Slagman. "Wij kiezen ervoor ons informeel op te stellen, omdat we het belangrijk vinden dat iedereen zich bij ons op zijn of haar gemak voelt. Dan praten mensen gemakkelijker, waardoor wij meer informatie krijgen en een beter advies kunnen geven. En wy prate ek Frysk of Liwwadders hjer, wat jo mar noflik fine". Formeel taalgebruik in de akten is vaak niet te vermijden. Gelukkig nemen Slagman en zijn medewerkers ruim de tijd om de gehele akte met u door te nemen. "U tekent de akte pas als u precies begrijpt wat er in staat."

Notaris Slagman is breed gespecialiseerd. Er werken negen medewerkers met elk hun eigen specialisme. "Hier hebben wij een voordeel ten opzichte van de kleinere dorpskantoren", aldus Slagman. "Als stadskantoor kun je vaak meer kennis in huis halen." U kunt bij Notaris Slagman terecht voor alle persoonlijke zaken zoals samenlevingscontracten, huwelijksvoorwaarden, voogdijregelingen, testamenten, mediation, verklaringen van erfrecht, ouderschapsplannen, verdelingen, legalisaties.

De notaris staat u ook graag bij wanneer u een huis koopt of verkoopt. Dit gaat vaak verder dan alleen het opstellen van de koopovereenkomst en hypotheekakte. "Meestal leveren wij een compleet pakket met bijvoorbeeld een samenlevingscontract erbij, zodat alles geregeld is".

Slagman is daarnaast graag een sparringspartner voor ondernemers: "Als alles goed gaat sta je als ondernemer niet stil bij je bedrijfsvorm. Maar als je een eenmanszaak hebt en een huis met veel overwaarde, heb je wanneer het mis gaat wel echt een probleem. Je profiteert misschien van veel fiscale voordelen maar loopt ook veel risico bij een faillissement. Wij bedenken dan een constructie waarbij de balans tussen fiscaliteit en rust optimaal is."

Om een goed beeld van uw situatie te krijgen komt Slagman ook graag bij u langs. "Het eerste gesprek is geheel vrijblijvend. Neem gerust contact op voor een afspraak".

Bezoekadressen: Willemskade 12, 8911 BB Leeuwarden | Stationsweg 90, 9001 EJ Grou | www.notarisslagman.nl | 058-2120022

Het notariskantoor wordt geleid door notaris Allard Slagman (rechts) in samenwerking met de notarisklerk Geert Veenstra.
Stef Boes, overgangsconsulente van Nieuw Getij.
Specialistisch verpleegkundige overgang/ vrouwenzorg Algemeen 13 uur geleden
Zachte natuurtinten, maar ook vrolijker accenten van kleur zie je terug in de collectie voor de
allerkleinsten.
Aline Fashion breidt uit met babycollectie Algemeen 14 uur geleden
Probeer een speed-pedelecs van Klever bij Egbert Tweewielers.
Probeer speed-pedelecs van Klever tijdens opstapdag bij Egberts Tweewielers Algemeen 16 uur geleden
Pannenkoekendag in Rottevalle
Pannenkoekendag in Rottevalle Algemeen 16 uur geleden
De subsidie biedt kansen voor iedereen die wil bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige landbouw.
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Algemeen 17 uur geleden
Foto links: Friso Wielenga 
Foto rechts: Monique vd Ven en Elles Pieterse
De 'Vijf Mei Rede' door Friso Wielenga, een concert en poëzie! Algemeen 17 uur geleden
De lopers van de Wetter- en Willerun in Burgum gaan van start voor de editie van 9 oktober 2022
Derde editie van de Wetter- en Wille run Algemeen 18 uur geleden
Eerste Duitse Kneipenquiz in Dokkum sehr angenehm
Eerste Duitse Kneipenquiz in Dokkum sehr angenehm Algemeen 19 uur geleden
De bedside singers.
(video) De Bedside Singers zingen al 5 jaar aan het bed Algemeen 16 apr, 19:00
Skriuw dy no yn!
Noch twa wiken om yn te skriuwen foar Liet 2024 Algemeen 16 apr, 16:03
Start kaatstrainingen bij KV Oostergo Dokkum.
Start kaatstrainingen bij KV Oostergo Dokkum Algemeen 16 apr, 15:00
'They Young Source' en 'Amazing Kids' in de VGKN-kerk in Boornbergum.
(video) "Nog amper christelijke kinderkoren in Fryslân sinds corona" Algemeen 16 apr, 13:29
Record aantal inschrijvingen 22e editie Bonifatiusloop Dokkum
Record aantal inschrijvingen 22e editie Bonifatiusloop Dokkum Algemeen 16 apr, 12:30