Het kantorenpand aan de Loswal 12 in Drachten, waarin Eijgen Finance is gevestigd.
Het kantorenpand aan de Loswal 12 in Drachten, waarin Eijgen Finance is gevestigd. Foto: Actief Media

Eijgen Finance opent vestiging op Loswal, Drachten

Algemeen

Daniël Keizer en Marcel Annema bundelen krachten voor het beste financiële advies

DRACHTEN - Bij ondernemen horen financiële vraagstukken. Hoe komt u aan startkapitaal? Hoe vergroot u de investeringsruimte voor het uitbouwen van uw core business? Een bedrijfsovername wil iedere partij zo gunstig mogelijk regelen. Eijgen Finance in Drachten kan helpen. Financieel adviseurs weten welke wegen u kunt bewandelen en zij besparen u tijd door de vele noodzakelijke handelingen uit te voeren.

"Eijgen Finance in Drachten?", vraagt u zich nu misschien af. Begrijpelijk. Tot voor kort had Eijgen Finance in deze plaats geen vestiging. Twee zeer ervaren financieel adviseurs openen echter een kantoor per 1 maart.

Daniël Keizer is al enkele jaren franchisenemer bij Eijgen Finance en werkte tot nu toe vanuit zijn kantoor aan huis in Feanwâlden. "Voor mijn klanten verandert er niets", zegt de adviseur die zijn meeste klanten op locatie bezoekt. "Dat blijft zo, want veel ondernemers vinden dat fijn. Soms is een bespreking op een neutrale plek prettig en die mogelijkheid heb ik nu in Drachten."

Wij hebben de expertise waarmee u uw
financiën goed regelt

Hij huurt de kantoorruimte samen met zijn nieuwe compagnon Marcel Annema. Marcel Annema is nieuw bij Eijgen Finance, maar heeft een sterk netwerk. Hij werkt al tien jaar als zelfstandig financieel adviseur met de bedrijfsnaam BANKK, financiering en overname. "Ik ken Daniël uit de tijd dat hij een collega van mij was bij een vroegere werkgever en uit de voetbalwereld, onze gezamenlijke hobby. We hebben nu besloten samen te werken. De snel veranderende financiële wereld vraagt om het bundelen van krachten."

Veranderende financiële markt
Vroeger waren het banken die geld leenden aan bedrijven, dat is vandaag de dag niet meer de enige mogelijkheid. "Vele partijen zijn bereid financiële middelen beschikbaar te stellen, maar wel allemaal met hun eigen voorwaarden en mogelijkheden. Deze partijen gaan natuurlijk het liefst in gesprek met grote organisaties", vertelt Marcel Annema. "Daarom is het voor financieel adviseurs belangrijk zich te verenigen."
Door zich aan te sluiten bij Eijgen Finance verzekeren hij en Daniël Keizer zich bovendien van een sterke achterban. Eijgen Finance is een organisatie met zestien franchisenemers met ieder hun eigen specialisaties. "Onderling delen we onze kennis en verwijzen we onze klanten als hen dat ten goede komt", zegt Daniël Keizer.

Specialist agrarische bedrijven
Daniël Keizer is gespecialiseerd in het midden- en kleinbedrijf en agrarische bedrijven. "Financieringsvraagstukken bij agrarische bedrijven vragen kennis van wet- en regelgeving van bijvoorbeeld fosfaatrechten en vergunningen. Bij MKB-bedrijven zijn meerdere variabelen van invloed. Elk bedrijf vraagt om maatwerk. Een productiebedrijf is kapitaalintensiever dan een dienstverlenend bedrijf en het ene bedrijf is meer conjunctuurgevoelig dan het andere. Hoe is het bedrijf ingericht en hoe is de financiering tot nog toe geregeld? Dat zijn vragen die beantwoord moeten worden voor het vaststellen van het gunstigste financiële advies."

Specialist bedrijfsovernames
Marcel Annema is gespecialiseerd in financiering voor het MKB en in bedrijfsovernames. "Voor bedrijfsovernames blijf ik ook werken onder de naam BANKK, inmiddels een bekend label in de financiële advieswereld. Daarnaast is binnen Eijgen Finance mijn expertise nu dus ook beschikbaar."

Bij bedrijfsovernames is het van belang de waarde van een bedrijf goed vast te stellen. "Wat is de emotionele waarde voor de ondernemer en wat is de werkelijke waarde? Een visie hierop vraagt om goede onderbouwing, maar soms ook om normalisatie van de boekhouding", vertelt Marcel Annema. "Soms kan een onderneming op papier meer of minder waard lijken, dan het in werkelijkheid is, door de manier waarop sommige zaken ingeboekt zijn. Het opschonen van een boekhouding is één van de dingen die wij kunnen doen om de werkelijke waarde inzichtelijk te maken voor een overnamekandidaat of een potentiële financierder."

Ons financieringsplan
overtuigt investeerders

Leningen worden gezocht voor bedragen die variëren van 15.000 euro tot tientallen miljoenen. "Er is veel mogelijk als de onderbouwing van het plan goed is. Daarvoor duiken wij in de jaarcijfers. Het is een meerwaarde van ons kantoor dat we dat zelf doen. We weten waar we het over hebben als we voor onze klanten aan tafel zitten met (potentiële) financierders of bijvoorbeeld de Belastingdienst."

Samenwerken met fintech-bedrijven doen de financieel adviseurs ook voor hun klanten. Fintech-bedrijven zijn organisaties die gebruikmaken van slimme technologieën en talloze financieringsbronnen. Dankzij de digitale mogelijkheden verwerken ze gemakkelijker gegevens en kunnen ze sneller geld beschikbaar stellen dan een traditionele bank. "Fintech-bedrijven zijn gemakkelijk voor ondernemers", zegt Daniël Keizer, "maar velen vinden het een heel gedoe om alle benodigde jaarcijfers en andere bedrijfsinformatie aan te leveren. Dat kunnen wij doen, terwijl de ondernemer gewoon verder gaat met wat hij goed kan: ondernemen."

De core business van Daniël Keizer en Marcel Annema is het aanvragen van financieringen voor bedrijven en het begeleiden van ondernemers bij financieringsvraagstukken, bijvoorbeeld bedrijfsovernames. "Ondernemers uit de brand helpen doen we echter ook," vertelt Marcel Annema. "Bereddering noemen we dat. Zo werd ik ingeschakeld door een bank, om te gaan kijken bij een ondernemer die een faillissementsaanvraag had liggen, ondanks dat hij een rendabel bedrijf had. Het bleek dat de man gebukt ging onder een belastingschuld. Hij zag geen andere oplossing dan het niet meer openmaken van de blauwe enveloppen." Marcel vertelt het lachend want als financieel adviseur vond hij oplossingen die de ondernemer zelf niet meer zag. "Wij kijken met een bepaalde afstand. Ik zag een paar verkoopbare bedrijfsonderdelen en ben gaan praten met de betrokken bank en de Belastingdienst. Ik kon hen overtuigen om tot een akkoord te komen. De ondernemer kon daarna verder met zijn bedrijf, het faillissement werd afgewend."

Het nieuwe kantoor van Daniël Keizer en Marcel Annema is gevestigd aan de Loswal 12 in Drachten. Gemakkelijk bereikbaar, met parkeerplek voor de deur. Heeft u grote of kleine financiële vragen? Loop binnen of maak een afspraak.

Eijgen Finance | Loswal 12, Drachten | Daniël Keizer, 06-13488392 | Marcel Annema 06-24681628

Elk bedrijf waar de financieel adviseurs advies geven, vraagt om maatwerk.
Financieel adviseurs Daniël Keizer (links) en Marcel Annema (rechts) achter de balie van het kantoorpand.

Actueel

Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman.
(video) Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman Algemeen 13 uur geleden
So Fuckin’ Confused
Het Italiaanse So Fuckin' Confused komt 25 april met hun explosieve hardcore punk naar Iduna Algemeen 13 uur geleden
Auto eindigt op ondergrondse container
Auto eindigt op ondergrondse container 112 15 uur geleden
De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 17 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 18 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 19 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 20 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 20 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 21 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 22 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21