't Zuider Stee opent begeleide en beschermde woonlocatie in Beetsterzwaag

Algemeen

BEETSTERZWAAG - Zorgorganisatie 't Zuider Stee opent vanaf medio mei 2019 een nieuwe locatie in Beetsterzwaag. De organisatie voor begeleid en beschermd wonen heeft onlangs een pand aan It Merkelân 24 in Beetsterzwaag aangekocht. In het markante gebouw, wat ooit functioneerde als politiebureau, gaat de zorgorganisatie 30 appartementen realiseren voor begeleid en beschermd wonen. Locatie 'Merkelân' gaat op termijn plaats bieden aan een 30-tal bewoners die behoefte hebben aan een begeleide en beschermde woonvorm.

't Zuider Stee is een kleinschalige zorgorganisatie en is in 2008 gestart in Drachten aan Het Zuid. Destijds voor tien bewoners. Sindsdien is de organisatie behoorlijk uitgebreid met onder andere drie woonlocaties, dagbesteding en ambulante begeleiding. De locatie Beetsterzwaag wordt hier medio mei 2019 aan toe gevoegd.

Iedere bewoner een eigen appartement
Alle bewoners krijgen een eigen appartement, met keuken en sanitair. Daarnaast zijn er groepsruimten waar men, afhankelijk van de individuele behoefte, anderen kan ontmoeten voor gezelligheid, een praatje of een kopje koffie of thee. Gezellig samen eten hoort ook tot de mogelijkheden. Locatie 'Merkelân' gaat een veilige en fijne plek bieden om te wonen én een plek om samen te zijn.

De andere locaties van 't Zuider Stee zijn in Drachten en Hemrik. Voor diegenen die zelfstandig willen gaan wonen met of zonder ambulante begeleiding, maar die deze stap nog niet vol vertrouwen kunnen of durven te zetten, is er Huis 29 in Drachten. In dit woonhuis zijn twee woonplekken voor (tijdelijke) bewoning ingericht. Op de benedenverdieping bevindt zich een inloophuis, waar zelfstandig wonende cliënten geregeld samenkomen voor een kopje koffie of een maaltijd. Iedere locatie heeft een eigen team van vaste medewerkers.

Medewerkers gezocht voor de nieuwe locatie van 't Zuider Stee
Voor onze nieuwe locatie in Beetsterzwaag zijn wij nog op zoek naar persoonlijk begeleiders en locatie-assistenten. Belangstellenden kunnen een open sollicitatiebrief met CV mailen naar administratie@zuiderstee.nl.

Over 't Zuider Stee
Soms zijn er situaties waarin het niet lukt om zelfstandig te kunnen wonen en functioneren. 't Zuider Stee biedt dan hulp. Met een team van ambulante hulpverleners, woonlocaties in Drachten, Hemrik en Beetsterzwaag en twee dagbestedingslocaties verlenen wij begeleid en beschermd wonen op maat. Binnen de organisatie staat de mens écht centraal en wordt inspiratie opgedaan uit een christelijke identiteit. Meer informatie op: www.zuiderstee.nl.

Afbeelding
Concert Egerländerkapel Die Dorfplatz Musikanten in Hurdegaryp Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Theun de Vries-lezing van Sander Terphuis over vrijheid en verzet Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Friese begroting 2023 realistisch en terughoudend Politiek 16 uur geleden
Afbeelding
Open dag Cultuurcentrum de Wâldsang Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Waterpark Zwartkruis is met A+++-vakantievilla’s klaar voor ‘energiebewust recreëren’ Zaken 18 uur geleden
Afbeelding
Looft den Heer is al 125 jaar het muziekkorps van en voor Garyp Cultuur 27 sep, 18:51
Afbeelding
Friese oud-studenten RUG en ‘de taalkracht van het Fries’ Algemeen 27 sep, 13:57
Afbeelding
Oudega aan het water steeds meer zichtbaar Algemeen 27 sep, 12:00
Afbeelding
Zeilvereniging Eendracht Maakt Macht Earnewâld viert 150-jarig jubileum Algemeen 27 sep, 11:07
Afbeelding
Haarknippen voor beginners in Feanwâlden Algemeen 27 sep, 10:20
Afbeelding
(video) Meld je nu in Tytsjerksteradiel aan voor Gigasnel glasvezel Algemeen 27 sep, 07:30
Afbeelding
Leerlingen CSG Liudger Drachten winnen prijs beste design scholenchallenge Algemeen 26 sep, 19:00
Afbeelding
Mede wegens hoge gasprijs, al het groen uit de Verkooptuin van De Kruidhof met 50% korting. Algemeen 26 sep, 16:58