IkWoonLeefZorg.nl informeert ouderen en mantelzorgers

Algemeen

Mensen blijven steeds langer thuis wonen en Rabobank wil ze daarbij ondersteunen

DRACHTEN - Nederland vergrijst en dat heeft ook gevolgen voor de woonsituatie van mensen. Om ouderen die langer thuis blijven wonen en hun mantelzorgers te informeren over alle mogelijkheden, ontwikkelde de Rabobank samen met Interpolis het platform IkWoonLeefZorg.nl.

Ons land telde in 2016 4,1 miljoen 55-plussers, waarvan 700.000 mensen boven de 80 jaar zijn. In 2040 wonen in Nederland 4,7 miljoen 65-plussers, dat is meer dan een kwart (26%) van de totale bevolking. Ook de groep mantelzorgers groeit. Op dit moment zijn dat er al 4 miljoen. De vergrijzing heeft diverse gevolgen, zoals op het gebied van de zorg en de pensioenen. Maar ook voor de woonsituatie van mensen. Meer ouderen blijven steeds langer thuis wonen. Omdat ze dat zelf willen, maar soms ook noodgedwongen.

IkWoonLeefZorg.nl biedt ouderen en mantelzorgers praktische en financiële informatie en geeft duidelijke tips en concrete oplossingen. Daarmee willen de Rabobank en Interpolis ouderen helpen langer zelfstandig te blijven wonen en mantelzorgers in hun onmisbare rol ontlasten. Het platform bundelt alle informatie rondom langer zelfstandig wonen, zorg, sociale contacten en financiën. Bovendien zijn er directe koppelingen naar onder andere de Belastingdienst, gemeenten en thuiszorgorganisaties.

Veel ouderen denken nog niet altijd na over hoe zij in de toekomst willen wonen. Daarnaast is er bij veel ouderen en hun mantelzorgers onduidelijkheid over nieuwe wetgeving, langer zelfstandig blijven wonen en zelf zorg inkopen. Op IkWoonLeefZorg.nl zijn antwoorden en tips te vinden. Het platform past bij de ambitie van de Rabobank om bij te dragen aan de welvaart en het welzijn in Nederland. Iedereen wil zich vrij, zeker en veilig voelen in zijn of haar eigen huis. De Rabobank wil mensen helpen om een leven lang zorgeloos te wonen. Dankzij het platform, maar ook met deskundige en persoonlijke adviezen, krijgen mensen inzicht in manieren om hun eigen woongenot te vergroten en de regie te nemen over hun eigen woonsituatie.
Vindt u het ingewikkeld om zelf uw bankzaken te regelen? Ook bankieren met hulp van iemand anders is een prima oplossing. Daarnaast zijn een aantal handige hulpmiddelen om zelfstandig te bankieren, zoals sprekende geldautomaten en de CardPuller, waarmee u de pinpas gemakkelijk uit de automaat trekt. Kunt u niet zelfstandig gebruikmaken van een geldautomaat, maar kunt u wel zelf naar een kantoor van de Rabobank komen? Dan kan een servicepas handig zijn. Eén van de medewerkers neemt dan contant geld voor u op waar u bij bent. Wanneer dit niet mogelijk is, kan het geld bij u worden thuisbezorgd met de Geld Expres.

Heeft u een laptop, tablet of computer? Dan kunt u met Rabo Internetbankieren uw bankzaken regelen. Vindt u het lastig om in te loggen met de Rabo Scanner, dan kunt u een Random Reader Comfort aanvragen. Deze is 2x zo groot, heeft grotere toetsen, een groter scherm en een spraakfunctie. Vraag uw Rabobank om een exemplaar. Thuis kunt u oefenen met Rabo Internetbankieren via www.eenvoudigbankieren.nl. Met een volmacht kunt u uw bankzaken voor een deel uit handen geven. U geeft dan iemand die u vertrouwt het recht namens u te handelen. Uw bank kan u hiermee helpen. Een levenstestament geeft duidelijkheid op het moment dat u uw eigen zaken niet meer kunt regelen. U geeft hierin bijvoorbeeld aan wie namens u beslissingen mag nemen als u dat zelf niet meer kunt. Een notaris kan u hierover adviseren.

De adviseurs van de Rabobank helpen u graag aan een passende oplossing.
0512-587777 | ikwoonleefzorg.nl
particulieren.dfo@rabobank.nl

Actueel

Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 3 uur geleden
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 4 uur geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 6 uur geleden
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 6 uur geleden
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen 7 uur geleden
Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 8 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 8 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 9 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 11 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 11 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 12 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 24 apr, 17:23
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 24 apr, 16:34
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 24 apr, 16:03
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 24 apr, 15:00
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 24 apr, 14:00