Sportschool ZUMMITT opent vestiging in Bilgaard

Algemeen

"Vitaliteit is de nieuwe rijkdom": ZUMMITT maakt sporten betaalbaar en gezellig

LEEUWARDEN - ZUMMITT is een nieuwe fitnessformule die op 1 maart een vestiging opent in Leeuwarden, in de wijk Bilgaard.
"ZUMMITT sluit aan bij de hedendaagse gebruiker. Onze sportschool is betaalbaar, flexibel, laagdrempelig en goed geoutilleerd", is de samenvatting van eigenaar Evert Jan Leij.

De eerste vestiging van ZUMMITT werd geopend in Almere. De tweede vestiging komt in Leeuwarden. "Natuurlijk vragen mensen waarom er in de fitnesswereld behoefte is aan nóg een formule", vertelt Evert Jan. "Wij denken dat de meeste sportscholen vandaag de dag onvoldoende aansluiten bij de behoefte van klanten." Graag legt hij uit wat hij daarmee bedoelt.

Betaalbaar en flexibel
Gezondheid vindt bijna iedereen belangrijk. Mensen zijn zich bewust dat ze moeten bewegen om vitaal te blijven. "Vitaliteit is de nieuwe rijkdom". Dure abonnementen waar je een jaar lang aan vast zit, weerhoudt sommigen echter van een bezoek aan de sportschool. Deze visie leidde tot een resoluut besluit: "Bij ZUMMITT kun je spotgoedkoop sporten tegen de beste voorwaarden. Wij vragen geen inschrijfgeld. Je hebt geen opzegtermijn en je betaalt slecht € 14,95 per maand. Daarvoor mag je onbeperkt komen sporten op een tijd die jou zelf goed uitkomt. ZUMMITT is geopend van 7.00 tot 23.00 uur en in het weekend van 9.00 tot 17.00 uur."

Laagdrempelig
Het leuke van de sportformule die ZUMMITT hanteert, is dat je altijd iemand kosteloos mag meenemen op jouw abonnement. "Wij vinden dat iedereen in de gelegenheid moet zijn om gezond te leven," verklaart Evert Jan Leij. "Dat betekent dat wij sporten leuk maken. Neem vooral je vriend of vriendin mee."

De sportschoolhouder begrijpt dat de mensen die nooit naar een sportschool gaan, drempelvrees voelen. "Je ziet vaak dat de mensen die nooit sporten, juist de mensen zijn die dit het hardst nodig hebben. Om de drempel voor hen te verlagen, is het fijn dat je zonder kosten te maken, met iemand mee kan die al weet hoe het werkt in de sportaccommodatie."

Samen naar binnen op één abonnement
Het feit dat je met je abonnement altijd iemand mag meenemen heeft nog een voordeel: het is gezellig bij ZUMMITT. "Mensen kennen elkaar. Er wordt bij ons veel gelachen. Alle leeftijdscategorieën zijn vertegenwoordigd. Ouders hebben een abonnement en hun op kamers wonende kinderen kunnen daarmee in het weekend sporten. Of een jonge fitness-fanaat die viermaal per week traint, neemt op een dag zijn opa mee die na een dotterbehandeling meer wil gaan bewegen."

Je pasje uitlenen aan een ander mag ook bij ZUMMITT. "Maar de persoon die jouw pasje leent, mag niet meer iemand mee naar binnen nemen op datzelfde pasje", geeft Evert Jan Leij de grenzen aan.

Geen poortjes
De controle is simpel en prettig geregeld. "Wij hebben geen poortjes waardoor je naar binnen gaat, maar gewoon een persoon bij de balie die bezoekers ontvangt als een gastheer of gastvrouw. Je toont je pasje, we herkennen je van de foto en je mag naar binnen, eventueel samen met een mede-sporter. Meldt de mede-sporter zich met jouw pasje bij de balie, dan mag hij of zij ook naar binnen, maar zonder mede-sporter."

High end fitness-ruimtes
Met een maandabonnement van € 14,95 kan men onbeperkt naar de sportschool: zo vaak je wilt, zo lang je wilt en in welke sportruimtes je maar wilt. De sportschool van ZUMMITT is gróót. Er is ruimte voor honderden sporters tegelijk. Die ruimte is wel zo ingedeeld dat mensen zich tijdens het sporten niet bekeken voelen.

Mensen houden van mooie ruimtes, en de sportzalen van ZUMMITT zien er dan ook stuk voor stuk fantastisch uit. "We zorgen voor een high end-inrichting en werken met de beste apparatuur van het merk Life Fitness."

In Leeuwarden wordt momenteel gewerkt aan de inrichting van de nieuwe vestiging die op 1 maart open gaat. "Op de Keidam 6, bij winkelcentrum Bilgaard, huren wij een gloednieuw pand. Elektriciteit en sanitair, alles moet nog worden aangelegd. Het voordeel is dat we het geheel naar eigen inzicht kunnen vormgeven", aldus Evert Jan.

Vrouwvriendelijk
Eén van de eisen waaraan de ruimtes zullen voldoen is vrouwvriendelijkheid. "Vrouwen kunnen zich soms onveilig of bekeken voelen in een sportschool. Wij zetten de sportapparaten zo neer dat ook vrouwen zich prettig voelen. Er gebeurt bijvoorbeeld niets achter je en de zalen zijn overzichtelijk ingericht. Ook over de routing van de apparaten is nagedacht, waardoor vrouwen zich beschermd voelen."

Virtuele fitness, dat vinden mensen geweldig

Virtuele fitness-ruimte
In de sportschool van ZUMMITT staan alle gebruikelijke fitness-apparaten voor kracht- of conditietraining, cardio, vetverbranding en ontspanning. Ook is er een aparte ruimte waar sporters virtuele groepslessen kunnen volgen, on demand. "Een groep vriendinnen spreekt bijvoorbeeld af op een tijd die hen goed uitkomt en zij starten in de zaal een videoles die verschijnt op een levensgroot scherm. Zo volg je trainingen Steps, Zumba of doe je een Battle, een intensief trainingsprogramma geïnspireerd op bewegingen uit karate, boksen en andere vechtsporten. Het maakt niet uit hoe groot de groep is die meedoet. Je kunt zelfs in je eentje zo'n les volgen. Er zijn honderden video's beschikbaar op allerlei niveaus. Het zijn zorgvuldig opgebouwde lessen, die je kunt volgen op ieder gewenst tijdstip."

Met ZUMMITT geef je vrijheid
ZUMMITT heeft nog iets bijzonders: een cadeaukaart, verpakt in een sierlijk doosje. Koop het voor € 14,95 en geef het iemand die je een maand lang gratis sporten gunt.

Open vanaf 1 maart

De ZUMMITT-vestiging in Leeuwarden gaat open op 1 maart. Wie gebruikmaakt van de mogelijkheid tot voorinschrijving, maakt kans op een jaar lang gratis sporten.

Virtuele rondleiding
Wil je vooraf kijken hoe een sportschool van ZUMMITT er uit ziet? Volg hier een virtuele rondleiding. https://www.zummitt.com/zummitt-almere/

ZUMMITT | Keidam 6, Leeuwarden | winkelcentrum Bilgaard | leden@zummitt.com | Open van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 23.00 uur en zaterdag en zondag van 9.00 tot 17.00 uur | www.zummitt.com

Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 4 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 4 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 5 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 6 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 21 uur geleden
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 22 uur geleden
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 23 uur geleden
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen gisteren
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen gisteren
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21
Pesten is een onzichtbare pijn die overal kan toeslaan.
Samen streven naar een pestvrije samenleving Algemeen 18 apr, 11:03
'Nifelje mar ta!' gaat door!
'Nifelje mar ta!' yn Dokkum gaat door! Algemeen 18 apr, 10:00
Willem Helfrich neemt u mee op een reis door de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland.
Lezing: Gevangen in Friesland Algemeen 18 apr, 09:23