Afbeelding
Foto: Actief Media

Met EasySit zit je pas goed!

Algemeen

Maatwerk uit meubelfabriek in Burgum

BURGUM - Geen menselijk lichaam is gelijk. Toch worden veel meubels in een bepaald aantal maten geleverd. Dit hoeft niet altijd een probleem te zijn. Maar wat als u net wat afwijkende maten hebt of last hebt van lichamelijke klachten? Zitten en opstaan kan dan veel pijn bezorgen. Gelukkig zijn er nog ambachtelijke meubelmakers die stoelen helemaal op maat maken. Zo zetten de meubelmakers van EasySit in Burgum zich iedere dag met hart en ziel in om de perfecte stoel voor u op maat te maken.

Op een typisch bedrijventerrein zoals je die in veel middelgrote plaatsen aantreft is de meubelfabriek van Easysit gevestigd. Op de vlaggen en banner na verraadt weinig dat je bij één van de grootste sta-op-stoelenfabrikanten van Nederland bent beland. "Nee, wij zijn gewoon een bedrijf in de Wâlden", zegt eigenaar Roel Brouwer bescheiden.

Brouwer zit al jaren in het vak en hij komt uit een echte meubelmakersfamilie. In 2009 nam hij EasySit over. Het bedrijf is uitgegroeid van 'gewoon een bedrijf uit de Wâlden' tot een grote speler op het gebied van relaxfauteuils, sta-op-stoelen en comfortbanken met ook showrooms in Hilversum en Barneveld.

Constante hoge kwaliteit
Het hart van het bedrijf ligt echter nog steeds in Burgum. "De meeste EasySit-stoelen worden grotendeels hier in Burgum gemaakt", vertelt Brouwer. "Daarnaast maken wij ook gebruik van halffabricaten, omdat je als kleine meubelfabriek nooit alles helemaal zelf kunt doen. Bovendien heeft iedere fabriek zijn specialiteit. Daar moet je dan ook gebruik van maken. Uiteraard werken wij alleen samen met leveranciers die net zoals wij alleen gaan voor de allerbeste kwaliteit. Door veel in eigen hand te houden, kunnen wij een constant hoge kwaliteit garanderen. Een stoel verlaat pas de fabriek als de meubelmakers helemaal tevreden zijn."

We zijn snel acht tot tien uur met één stoel bezig

Meubelmaker Riemer van der Hoek bevestigt met uiterste precisie verschillende stukken polyether aan elkaar voor een rugleuning. "Wij zijn snel acht tot tien uur met één stoel bezig", legt hij gepassioneerd uit.

Dat je niet zomaar een stoel hebt, blijkt wel als Van der Hoek een rolcontainer met materialen laat zien . "Op deze rolcontainer liggen alle materialen voor een stoel: de houten onderdelen voor de zitting, alle losse onderdelen voor het onderstel en het sta-op-mechanisme, koudschuim voor de zitting, polyether voor de rugleuning en de bekleding. Veel wordt handmatig op maat gemaakt en gemonteerd."

Alleen materialen van de beste kwaliteit worden gebruikt. Dit is goed te zien bij het leer. Voordat een meubelmaker de verschillende stukken leer op maat snijdt, worden eerst alle 'fouten' in het leer zoals littekens omcirkeld. Deze stukken worden dan niet gebruikt voor de bekleding. Alle zittingen van koudschuim zijn op Nosag-veren bevestigd, zodat u jarenlang kunt genieten van het allerhoogste zitcomfort.

Maatwerk voor uw gezondheid
De stoelen van EasySit kunnen helemaal op maat gemaakt worden. Brouwer legt uit dat dit geen overbodige luxe is. "Goed zitcomfort bevordert de gezondheid. Een slechte stoel of bank of een zitmeubel in een verkeerde maat kan de rug langdurig plaatselijk belasten. Uiteindelijk kan dit leiden tot gezondheidsklachten, zoals hoofdpijn, zenuw- of aderbeknellingen, trombose of een hernia. De overheid wil dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig blijft wonen. Dat gaat alleen wat lastig als u niet zelf meer kunt opstaan uit uw eigen stoel of bank. Een stoel met de goede zithoogte en -diepte en een sta-op-systeem vergroot dan echt uw mobiliteit."

Wanneer u een stoel op maat bestelt bij EasySit, worden de zithoogte, zitdiepte, zitbreedte, zithoek en armleggerhoogte nauwkeurig opgemeten. Ook kijkt de adviseur naar de ondersteuning van uw wervelkolom, nek en hoofd.

Veel mogelijkheden
Door de eigen fabriek zijn er heel veel mogelijkheden om een stoel te personaliseren. Zo kunt u kiezen uit maar liefst zeventig verschillende modellen stoelen, van klassiek tot modern. Voor de bekleding hebt u keuze uit meer dan vijftig verschillende soorten stof en leer in heel veel kleuren. Daarnaast zijn er nog tal van opties om de stoel helemaal naar uw eigen smaak samen te stellen. U kunt uw stoel uitrusten met een sta-op-systeem, een draaisysteem, een nekkussen of een opblaasbare en in hoogte verstelbare lendensteun.

"Zolang het technisch mogelijk is, is eigenlijk alles mogelijk", zegt Brouwer. "Hebt u een strak en modern interieur? Kies dan voor een mooi RVS-onderstel. Zit u vaak met de tablet in de stoel? Kies dan voor een stoel met USB-aansluiting, zodat u vanuit de stoel uw tablet op kunt laden. De mogelijkheden zijn eindeloos." En wie niet graag alleen zit, kan kiezen uit diverse modellen banken.

Showroomopruiming
Bij de meubelfabriek in Burgum is ook een grote showroom gevestigd. Hier kunt u plaatsnemen in verschillende fauteuils om het EasySit-comfort te ervaren. Een van de adviseurs leidt u ook graag even rond in de fabriek, zodat u kunt zien hoe een stoel of bank wordt gemaakt.

In het voorjaar wordt de showroom vernieuwd. Hiervoor is ruimte nodig. Daarom worden verschillende showroommodellen nu met korting aangeboden. Brouwer geeft het volgende zitadvies: "Wie een comfortabele relaxfauteuil voor een lage prijs wil scoren, doet er goed aan om onze showroom te bezoeken".

Tijdens de verbouwing draait de productie gewoon door. Aanpassingen aan showroommodellen zijn dan ook altijd mogelijk, deze worden in de eigen fabriek uitgevoerd. "Het is zelfs mogelijk om achteraf nog een sta-op-systeem in te bouwen", geeft Brouwer aan.

Afspraak bij u thuis
Bent u zelf niet meer in de gelegenheid om naar de showroom te komen? Dan komen de EasySit-adviseurs graag bij u thuis voor een geheel vrijblijvende thuisdemonstratie. Naast brochures en stalen met stoffen, nemen de adviseurs ook verschillende stoelen mee, zodat u kunt ervaren hoe deze zitten.

Bij een thuisafspraak zit een rondleiding door de fabriek er natuurlijk niet in. Wilt u wel graag naar de showroom komen, maar hebt u geen vervoer? Brouwer heeft ook dan oplossing: "Service is bij ons geen streven, maar een vanzelfsprekendheid. Wanneer u geen vervoer hebt, maak dan gebruik van onze gratis taxiservice*. U wordt dan keurig opgehaald en weer thuisgebracht. Bel 088-6220220 voor een afspraak in de showroom of bij u thuis."

*De taxiservice is gratis tot een afstand van 30 kilometer rond de EasySit-showrooms.

Showroom EasySit Burgum
Ymkersstrjitte 32 | 9251 EM Burgum
088-6220220 I www.easysit.nl

Meubelmaker Riemer van der Hoek werkt aan een rugleuning die hij opbouwt van delen polyether.
Deze stoel is bijna klaar voor aflevering. De armleuning moet nog bekleed worden. Naast elektrische stoelverstelling is de stoel uitgerust met een USB-poort.
Meubelmaker Sicco Visser maakt de onderkant van een zitting.

Actueel

Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 1 uur geleden
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 2 uur geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 3 uur geleden
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 4 uur geleden
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen 4 uur geleden
Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 6 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 6 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 7 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 9 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 9 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 10 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen gisteren
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 24 apr, 16:34
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 24 apr, 16:03
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 24 apr, 15:00
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 24 apr, 14:00