Piet Wessel Dijkstra weet zich omringd door vier tegenstanders van Drachtster Boys.
Piet Wessel Dijkstra weet zich omringd door vier tegenstanders van Drachtster Boys. Foto: Jacqueline Jongsma

Broekster Boys laat zich niet opnieuw afserveren

Algemeen

DAMWALD - De 0-7 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Drachtster Boys, eerder dit seizoen, gonsde nog na in de hoofden van de spelers van Broekster Boys. Zaterdag was alles anders. Broekster Boys pakte een verdiend punt (1-1) tegen de tegenvallende Drachtsters en is op weg zich te handhaven in de eerste klasse.

Drachtster Boys heeft een surplus aan kwaliteit, maar dat kwam er in Damwâld niet uit. Said Hassan was eigenlijk de enige speler die zijn niveau haalde. Hij was altijd aanspeelbaar, leverde bruikbare voorzetten af en was dreigend. De teamprestatie van de Drachtsters was onder de maat. Trainer Hans van der Ploeg was allerminst tevreden. "We brachten niet voldoende en misten vuur en passie. Het veld was bovendien slecht bespeelbaar. De ploeg die het minste in balbezit is, heeft daar het meeste voordeel van. Wij konden geen moment met tempo voetballen."

Van der Ploeg stoorde zich nog het meest aan de gelijkmaker van Broekster Boys. "Broekster Boys kon een aanval opzetten over de as van het veld en wij grepen niet in, terwijl de afspraken duidelijk zijn. In de as moet het verdedigend dichtzitten, dat is een spelprincipe." Broekster Boys heeft dit seizoen noodgedwongen een aantal andere spelers moeten inpassen, maar dat heeft goed uitgepakt, want er werden punten gepakt door de ploeg van trainer Harry Zwart. Drachtster Boys was het meest in balbezit, maar uitgespeelde kansen leverde het niet op in de eerste helft. Spits Rob Schokker liet na Drachtster Boys op 0-1 te zetten. Verdedigend gaf Broekster Boys geen krimp. Routinier Kas Huizenga speelde een sterke wedstrijd en kopte alle ballen weg uit het eigen strafschopgebied.

Voorin bezorgde aanvaller Hedgar Hoekstra met zijn snelle rushes de verdedigers van Drachtster Boys handenvol werk. Toen hij onderuit werd gehaald wees de scheidsrechter naar de penaltystip. Aanvoerder Riemer Doornbos miste de unieke mogelijkheid om Broekster Boys op voorsprong te zetten. Hij schoot naast. Drachtster Boys raakte in de eerste helft nog een keer de lat en ook Broekster Boys kreeg nog een paar kansen. Na rust leek Drachtster Boys de wedstrijd toch naar zich toe te trekken. Saïd Hassan ontdeed zich met een subtiele beweging van zijn tegenstanders en leverde een voorzet af, waarna Sicco Bouwer van dichtbij kon inschieten. Dit was de beste fase voor Drachtster Boys, dat de druk opvoerde en met combinatievoetbal Broekster Boys leek te overlopen.

Broekster Boys kwam er nog maar sporadisch uit, maar bij één van de uitvallen was het wel direct raak. Piet Wessel Dijkstra kreeg de ruimte uit te halen en hij bracht de gelijkmaker op het scorebord: 1-1. Drachtster Boys drong daarna nog wel aan, maar overtuigend was het niet en bovendien was keeper Jakko Veldstra uitstekend bij de les.

Piet Wessel Dijkstra was content met de remise en zijn treffer. "Ik kon de loopactie maken tussen de verdedigers en daarna de bal controleren en afronden. Zoveel kansen hebben we niet gekregen, maar we stonden compact. We moeten elke wedstrijd de maximale inzet leveren, anders krijgen we het lastig."

Broekster Boys houdt de kansen op handhaving dus levendig. Voor Drachtster Boys is de titel uit zicht, maar promotie naar de hoofdklasse kan nog altijd gerealiseerd worden via de nacompetitie, als die wordt gehaald.

Paasmaandag paaseieren zoeken bij museum De Sukerei
Paasmaandag paaseieren zoeken bij museum De Sûkerei Algemeen 17 uur geleden
Hoofdvakdocente Fie Schouten
Lenteconcert door docenten met hun master-studenten van het Prins Claus Conservatorium Algemeen 17 uur geleden
Miss Naomi Vellinga strijdt voor goede doelen.
Missverkiezingsfinalist Naomi Vellinga is een schoonheid met een doelbewuste missie Algemeen 18 uur geleden
Jamsessie na concert DC Ray 'Sings nat King Cole'
"Dokkum nu ook op de kaart in de jazzwereld" Algemeen 20 uur geleden
Leuke uitjes tijdens Pasen.
Eieren zoeken, codes kraken en lekker fietsen tijdens Pasen Algemeen 20 uur geleden
Color guard Nova/De Marko's vijfde op Finals
Color guards Nova/De Marko's vijfde op Finals Algemeen 21 uur geleden
De provincie wil het gebruik van bestrijdingsmiddelen afbouwen.
Subsidie om te experimententeren met afbouw gewasbeschermingsmiddelen Algemeen 22 uur geleden
Zondag 24 maart Wedstrijden Nunspeet en Leek
Hiphop en showdance team uit Drachten schitteren in Nunspeet en Leek Algemeen 23 uur geleden
Technische vernieuwing kan wellicht in aanmerking komen voor een deel van de zeven miljoen euro subsidie voor het MKB in Noord-Nederland.
Zeven miljoen euro subsidie voor innovatie in MKB Noord-Nederland Algemeen gisteren
Creëer een Betoverende Paastafel: Tips voor een Onvergetelijk Paasontbijt.
Creëer een Betoverende Paastafel: Tips voor een Onvergetelijk Paasontbijt Algemeen 27 mrt, 08:30
Ruurd Wiersma Museum start seizoen met maar liefst vier primeurs.
Ruurd Wiersma Museum start seizoen met maar liefst vier primeurs Algemeen 26 mrt, 19:00
Tuorke & Jurre brengen zonneschijn in natte winkelstraat
Tuorke & Jurre brengen zonneschijn in natte winkelstraat Algemeen 26 mrt, 17:00
Motorrijder gewond na val in Burgum
Motorrijder gewond na val in Burgum Algemeen 26 mrt, 16:40