Rechts Ilse van der Meulen van KV Drachten, gehinderd door Marije Jager. Bij de paal Wilfred Oostra en links Matthijs Hooghiemstra van De Wâlden.
Rechts Ilse van der Meulen van KV Drachten, gehinderd door Marije Jager. Bij de paal Wilfred Oostra en links Matthijs Hooghiemstra van De Wâlden. Foto: Harry Blokzijl

Drachtster korfballers weer terug in titelrace

Algemeen

DRACHTEN - De korfballers van KV Drachten/Van der Wiel zijn bezig met een opmerkelijke comeback. Na een matig begin van de zaalkorfbalcompetitie zijn de Drachtsters nu opgerukt naar een derde plaats, twee punten achter koploper Ritola. Ook KF De Wâlden kon geen spaak in het wiel van de Drachtsters steken. In een enerverend korfbalduel won KV Drachten/Van der Wiel met 28-22.

Door Jelle Jeensma

Volgens trainer-coach Michel Daling van Drachten/Van der Wiel wordt het tijd dat zijn ploeg weer eens op een hoger niveau gaat spelen dan de eerste klasse. "De hoofdklasse is ons einddoel, maar we moeten eerst maar eens zien te promoveren naar de overgangsklasse. Wanneer de club promoveert, wordt ze weer aantrekkelijker voor goede spelers uit de regio. Dan zullen ze minder snel vertrekken naar andere clubs of eerder bij ons terugkomen."

Dat de ploeg zo'n matige competitiestart beleefde in de zaal lag vooral aan blessures", vertelt de goed spelende Jennie Terpstra, met vijf treffers op schot tegen KF De Wâlden in deze thuiswedstrijd op zaterdagavond. "We waren in het begin van de competitie niet compleet omdat een aantal heren ontbrak. Nu is bijna iedereen weer speelklaar en kunnen we ons beste spel laten zien. De Wâlden moet het vooral van hard werken hebben en toen we voorkwamen konden we het goed uitspelen."

Siemen Jan Miedema had met zeven treffers een belangrijk aandeel in de score, maar de Drachtsters zijn niet alleen van hem afhankelijk. Bij De Wâlden is trainer-coach Sake Koelma met zijn laatste seizoen bezig. Een promotie van zijn team ligt niet voor de hand, maar De Wâlden is een goede subtopper, die voor uitschieters kan zorgen. "In de tweede helft waren we te weinig schotvaardig", stipte Koelma het voornaamste manco aan. Toen ontstond ook de beslissende achterstand voor De Wâlden.

De Wâlden hield in het begin van de wedstrijd lang gelijke tred met KV Drachten/Van der Wiel. Er werd door beide ploegen goed gekorfbald en het tempo lag hoog. Bareld Bos bracht De Wâlden met een strafworp zelfs op een 6-7 voorsprong. Marije Jager deed dat even later nog een keer, waardoor het 7-8 werd. Daarna nam Drachten Van der Wiel langzaam maar zeker het initiatief over. Het achttal van Michel Daling was iets completer en trefzekerder dan De Wâlden, dat op slag van rust tegen een achterstand van vier punten aankeek. Marije Jager bracht vlak voor de thee het verschil nog terug tot drie treffers: 17-14. Even daarvoor had Bryan Juckers een strafworp gemist voor De Wâlden.

In de tweede helft bleef er een puntenverschil op het scorebord en kwam De Wâlden niet dichterbij. Integendeel, Drachten/Van der Wiel nam een beslissende voorsprong. Een time-out van De Wâlden bood ook al geen soelaas, waarna KV Drachten/Van der Wiel deze confrontatie afsloot met een puntenverschil van zes treffers: 28-22. Resumerend kan worden gezegd dat De Wâlden goed tegenspel bood, maar op waarde werd geklopt door een tegenstander met flink wat kwaliteit.
Sake Koelma erkende dat Drachten/Van der Wiel de betere ploeg was. "Dat is een titelkandidaat. Wij hebben goede periodes, maar ons spel is niet constant genoeg." Koelma vindt het na drie seizoenen bij de ploeg uit Oentsjerk en Tytsjerk tijd worden voor een nieuwe uitdaging. "Ik wil zeker nog een andere club gaan trainen."

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 1 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 2 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 2 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 3 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 3 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 4 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 4 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 6 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 6 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 8 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 8 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 9 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen gisteren