V.l.n.r. acteur Theun Plantinga, schrijver Bouke Oldenhof, producent Sjoek Nutma, regisseur Bruun Kruijt en actrice Alexandra Alphenaar komen bij elkaar voor de eerste besprekingen.
V.l.n.r. acteur Theun Plantinga, schrijver Bouke Oldenhof, producent Sjoek Nutma, regisseur Bruun Kruijt en actrice Alexandra Alphenaar komen bij elkaar voor de eerste besprekingen. Foto: Actief Media

Deze zomer: theater Titus in de Bonitatiuskapel

Algemeen

DOKKUM - Na het succes van Bonifatius de Musical komt er dit jaar een nieuw theaterspektakel naar de Bonifatiuskapel in Dokkum: 'Titus'. Gisteren werden de makers, spelers en muzikanten van het stuk voorgesteld aan de pers.

Het is voor het eerst dat er een professioneel muziektheaterspektakel wordt opgevoerd over het bewogen leven van Titus Brandsma (1881-1942): een Friese boerenzoon, pater, journalist en professor, met verzetsrol in de Tweede Wereldoorlog.

Titus wordt volgens producent Sjoek Nutma een indrukwekkende theatervoorstelling voor een breed publiek. De unieke locatie - de Bonifatiuskapel in Dokkum - maakt de voorstelling tot een onvergetelijke ervaring. Er komen tien voorstellingen, met op de tribune plaats voor 850 mensen.

Het script is geschreven door Bouke Oldenhof, bekend van producties als Abe Lenstra, Marijke Muoi en de Stormruiter. De rode draad is een herkenbaar thema: leven tussen stilte en stress. Evenals de actieve mysticus Titus zoeken mensen vandaag de dag in een onrustige tijd naar innerlijke zekerheid tegenover de druk van werk en (sociale) media. De voorstelling vertelt over Titus' keuzes in zijn leven.

De cast voor 'Titus' is een mix van Nederlandse en Friese professionals, gecombineerd met semi- professionele acteurs, zangers en dansers. Twee van de hoofdrolspelers zijn inmiddels bekend: Titus wordt gespeeld door Theun Plantinga en actrice Alexandra Alphenaar speelt zijn muze. "We zijn in gesprek met nog een aantal bekende spelers en op 16 februari volgen er nog audities voor alle overige rollen. We zoeken onder andere nog een 'een kleine Titus', Titus in zijn kindertijd."

Ook zijn er nog veel vrijwilligers nodig: gastheren of -dames, mensen die helpen met kleding, catering, EHBO, beveiliging, afbouw en marketing. Ook meehelpen in de vorm van een stage behoort tot de mogelijkheden. Aanmelden kan via Linda Vellema, l.vellema@hotmail.com.

Kijk voor meer info en kaarten op www.titus2019.nl. De voorstelling is te zien van 31 mei tot en met 10 juni 2019 in de Bonifatiuskapel in Dokkum.

Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard Algemeen 5 uur geleden
Theatervereniging in Oudega speelt
Theatervereniging "op e nij Bigoun" uit Oudega speelt de komedie met de titel "Ut" van Nick Hall Algemeen 20 uur geleden
De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 21 uur geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 21 uur geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 22 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 22 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 23 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 23 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen gisteren
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 28 mrt, 12:00
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 28 mrt, 11:03