Racing Expo 2019 op 26 en 27 januari: Gewoon weer gas erop!

Algemeen Zakelijk

LEEUWARDEN - Er ligt een nieuwe editie van de Racing Expo in het WTC in Leeuwarden in het verschiet, om precies te zijn op zaterdag 26 en zondag 27 januari. In weerwil van eerdere berichtgeving verwacht de organisatie melden dat de 2020-editie ook mogelijk moet zijn. "Dat geeft een belangrijk stukje continuïteit", meldt Henk Reitsma.

"De bouw van een nieuw Cambuur-voetbalstadion op het parkeerterrein van het WTC Expo staat enigszins op losse schroeven en is in ieder geval uitgesteld", zegt Reitsma, samen met Theo Witteveen (en ondersteund door Fokko Nooitgedagt, Anton Terpstra en een heel leger onmisbare vrijwilligers) de drijvende kracht achter de beurs. "Ook het gegeven dat een deel van de hallen opgeofferd wordt aan een bouwmarkt, blijkt voorlopig nog even niet aan de orde. Als het aantal bezoekers en standhouders genoeg draagvlak biedt - en we zien niet in waarom niet - kan de Racing Expo in 2020 gewoon weer doorgang vinden en zijn tiende editie beleven. Dat betekent dus een jaarlijks terugkerende beurs, waar we hem eerst om het jaar organiseerden."

Er zijn dit jaar weer veel bekende namen bij de standhouders, zoals Koopman Racing (met een BMW Z4 in een heuse pitstraatopstelling), Hoogstra Autosport, Postma Autosport, Aangepastebak.nl, Starting Grid, Rematech, JT Performance, Raceplanet, Titanium Raceparts, Poedercoating Bolsward, Tepper Efka, Autosport Company, Eurol in combinatie met START '84, demonstratieauto's van Hammink Performance, de KNAF en de organisaties/clubs/stichtingen ACNN, V-Max Racing Management, NTTO, SONAK, FAC, ASE en Autocross Masters. Als smaakmaker bouwt de organisatie de Eurol Live Action Arena weer op. "Reken op demonstraties van Koopman Racing, de Standaard- en Vrije Standaardklasse in de autocross, de tractorpullingmachine Eurol Bandit, zeven drifters en een aantal wedstrijdmotoren," vertelt Reitsma. "Tim en Tom Coronel, die een meet and greet verzorgen, zullen een stockcar F1 in de arena uitlaten." Net als in 2018 komen er ook dit jaar massaal getunede wagens naar Leeuwarden om deel te nemen aan Best of Show Racing Expo 2019. Nieuw op Racing Expo 2019 is een onderdeel over de lifestyle uit de jaren '50, '60 en '70.

Racing Expo 2019 vindt plaats in het WTC Expo op zaterdag 26 januari van 10.00 tot 18.00 uur en zondag 27 januari van 10.00 tot 17.30 uur. Op zaterdag is er ook de licentiedag van de KNAF van 10.00 tot 14.00 uur. Entree vanaf 12 jaar € 16,-, kinderen van 6 tot 12 jaar €10,-, kinderen van 0 tot 6 jaar gratis, entree online voorverkoop € 13,-, passepartout voor beide dagen € 22,50. www.racing-expo.nl.

De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 12 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 13 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 14 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 16 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 17 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 18 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 23 apr, 19:00
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 23 apr, 17:00
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30