Erwin van der Broek, Nienke van Breeden, Anna Tadema en Ellard Hoekstra van KV Veenwouden (blauw-wit tenue) v.l.n.r. in actie tegen Spannum.
Erwin van der Broek, Nienke van Breeden, Anna Tadema en Ellard Hoekstra van KV Veenwouden (blauw-wit tenue) v.l.n.r. in actie tegen Spannum. Foto: Meint de Vries

Averij voor korfballers Veenwouden tegen Spannum

Algemeen Sport


 


FEANWALDEN - Vijf gespeeld en nul punten. Dat is de balans voor de korfballers van KV Veenwouden in de zaal na de verloren wedstrijd tegen Spannum. Het recent met jeugdspelers versterkte team van trainer/coach Daniël Keizer speelt zeker niet slecht, maar moet nog stappen maken. Spannum liet er geen gras over groeien en zette meteen een grote voorsprong op het scorebord. Veenwouden kwam goed terug, maar het was te laat om de achterstand te repareren: 13-25.

Door Jelle Jeensma

Ondanks de nederlagen in de zaal- en veldcompetitie blijven de spelers van Veenwouden erin geloven. "We halen het positieve uit de wedstrijden, de ene keer is dat een score en een andere keer goed verdedigend werk", zegt speelster Agnes de Boer. Ze denkt dat de ploeg de opgaande lijn uiteindelijk wel te pakken krijgt. "Er is een aantal junioren bij de selectie gekomen."

"De spoeling is dun bij de korfbalvereniging," vertelt Agnes de Boer. "We hebben drie seniorenteams en een aantal junioren-achttallen, maar jammer genoeg geen A-team. Daardoor missen we de aansluiting met de A-selectie." Korfbal heeft in Feanwâlden bovendien concurrentie van andere sporten. "De vereniging heeft een schoolkorfbaltoernooi georganiseerd, daar deden veel kinderen aan mee, maar het heeft weinig nieuwe leden opgeleverd."

De eerste selectie speelt in een zware poule, waardoor de winstkansen flink zijn afgenomen. "We waren liever in een andere poule in de vierde klasse ingedeeld, daarin zitten meer gelijkwaardige tegenstanders", zegt Agnes de Boer.

"We scoren moeilijk, vooral als we onder druk staan, dat speelt ons parten", weet De Boer. Dat bleek tegen een soepel draaiend Spannum, dat met scherp schoot en een tempo hoger speelde. Veenwouden probeerde het wel, maar de precisie in de schoten ontbrak en de factor pech speelde ook een rol. Bovendien was de verdediging bij Veenwouden de achilleshiel. De spelers van Spannum kregen teveel vrijheid om aan te leggen en dat resulteerde in sporthal Hoantserid in een snelle achterstand. Een monsternederlaag leek zich af te tekenen, maar toen wierp Veenwouden de schroom van zich af, werden automatismen zichtbaar en kwam de score langzaam op gang. Er was al een onoverbrugbare achterstand ontstaan toen Nienke van Breeden de impasse doorbrak met de eerste treffer: 1-11.

Veenwouden liet de kopjes niet hangen en daarna vielen er zelfs vier treffers op rij. Agnes de Boer, Anna Tadema, Marit Haisma en Anne Dirk Hietkamp zorgden ervoor dat de achterstand terug werd gebracht: 5-13. Spannum ging ondertussen rustig door met scoren, waardoor de ruststand 6-16 werd. De wedstrijd was daarmee wel gespeeld, hoewel Veenwouden nu meer tegenstand bood.
Beide ploegen scoorden, maar Veenwouden kwam niet dichterbij. Met een strafworp tekende Agnes de Boer voor de laatste treffer van Veenwouden, maar Spannum had het laatste woord: 13-25.

Trainer-coach Daniël Keizer ziet zijn spelers nog steeds met plezier trainen en hij ziet zeker perspectief, maar dat proces heeft volgens hem tijd nodig. "Zolang de spelers positief blijven, zijn er zeker mogelijkheden. We leren in elke wedstrijd bij". In het filmpje dat via de ActiefPlus-app kan worden bekeken, komt de trainer aan het woord.

Actueel

Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 51 minuten geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 2 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 2 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 3 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 4 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 5 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 20 uur geleden
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 21 uur geleden
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 22 uur geleden
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 22 uur geleden
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 23 uur geleden
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen gisteren
Pesten is een onzichtbare pijn die overal kan toeslaan.
Samen streven naar een pestvrije samenleving Algemeen 18 apr, 11:03
'Nifelje mar ta!' gaat door!
'Nifelje mar ta!' yn Dokkum gaat door! Algemeen 18 apr, 10:00
Willem Helfrich neemt u mee op een reis door de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland.
Lezing: Gevangen in Friesland Algemeen 18 apr, 09:23
Winnaars voorronde Friesland bekend
Winnaars voorronde kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 08:30