Jan van Dijk hoofdtrainer voetbalvereniging Harkema-Opeinde

Algemeen

HARKEMA - Jan van Dijk is het komend seizoen hoofdtrainer van Voetbalvereniging Harkema-Opeinde. De 30-jarige inwoner van Oentsjerk tekende woensdagavond een contract dat hem voor het seizoen 2019/2020 verbindt aan de zaterdag vierdeklasser.

Van Dijk is momenteel werkzaam bij het vlaggenschip van sportclub Kootstertille. Daarmee promoveerde hij een halfjaar geleden naar de vierde klasse. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Van Dijk een behoorlijk CV opgebouwd in de trainerswereld. Al op 19-jarige leeftijd begon zijn trainerscarrière bij de club uit zijn woonplaats; VC Trynwâlden. Hier was hij onder andere hoofd jeugdopleiding en assistent-trainer bij het eerste zaterdagelftal. In 2014 verkaste de Oentsjerker naar Kootstertille, waar hij eerst een jaar jeugdtrainer was, om vervolgens vier seizoenen lang de hoofdmacht onder zijn hoede te nemen.

De aanstelling van Van Dijk kreeg gestalte zonder sollicitatieprocedure. Voor Van Dijk was dit één van de redenen waarom hij het komende jaar in Harkema werkzaam zal zijn. ,,Enkele spelers hadden mijn naam aangedragen. Persoonlijk vond ik dat erg leuk om te horen. Bij de gesprekken die vervolgens plaats hebben gevonden, was er absoluut sprake van een klik. Voetbal leeft bij Harkema-Opeinde. De club heeft haar zaakjes goed voor elkaar. De accommodatie is uitstekend en qua elftallen heeft de vereniging aardig spek op de botten. De afgelopen jaren ben ik als tegenstander vaak te gast geweest bij Harkema-Opeinde. Ik heb de sfeer bij de vereniging altijd als zeer positief ervaren", zo vertelt Van Dijk.

Van Dijk - in het dagelijks leven werkzaam als Recruiter Onderwijs bij Kenonz in Gorredijk - is in het bezit van TCII en is na Allard van der Meer de op één na jongste hoofdtrainer uit de clubhistorie van Harkema-Opeinde. Op de foto ondertekent de oefenmeester (rechts) het contract. Links Joost van der Tuin namens de Technische Commissie van Harkema-Opeinde.


 

Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 17 uur geleden
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 19 uur geleden
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 21 uur geleden
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 uur geleden
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen gisteren
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00