Laura van Noordenburg van Quick' 21 doet een schotpoging tegen KV Hoogkerk. Tweede van rechts is Stan Kleinhuis.
Laura van Noordenburg van Quick' 21 doet een schotpoging tegen KV Hoogkerk. Tweede van rechts is Stan Kleinhuis. Foto: Harry Blokzijl

Quick'21 schudt taai KV Hoogkerk van zich af

Algemeen Sport

DRACHTEN - De korfballers van Quick'21 sloegen zaterdag een goede slag door KV Hoogkerk met 25-21 te verslaan. Daardoor heeft de ploeg uit Oudega zich in de top genesteld van de eerste klasse van de zaalcompetitie en op de ranglijst duidelijk afstand genomen van Hoogkerk. Quick'21 had een moeilijke start, leek daarna op een royale overwinning af te stevenen, maar zag Hoogkerk toch nog dichtbij komen.

Door Jelle Jeensma

Quick'21 speelt na de promotie naar de eerste klasse korfbal op niveau en dit gaat gepaard met een tomeloze inzet. Quick'21 speelt als een collectief. Dat ook de scorende dames van Quick een groot aandeel hebben in de overwinningen van de formatie van trainer-coach Luca Spin is van grote meerwaarde in de meest geëmancipeerde sport.

Quick is niet alleen afhankelijk van scorende heren, zoals sterkhouder Romke Kooistra, die veel werk verzette, maar in deze wedstrijd wat minder op schot was.

Hilly van der Wal stak in een uitstekende vorm en schoot zes keer raak tegen Hoogkerk. "De ene keer scoren de heren vaker, in andere wedstrijden zijn de dames goed op schot. Ik kreeg deze keer veel vrijheid om aan te leggen en raak te schieten", zegt Hilly van der Wal. Quick'21 kwam snel achter, maar de ploeg raakt niet zo snel in paniek, zegt Van der Wal. "We bleven rustig en kwamen in een flow. Dan gaan de kopjes omhoog en gaan we met passie en beleving de strijd aan. We willen werken voor elkaar." Het tempo in de wedstrijd lag hoog. "Dat snelle spel ligt ons wel, we laten de bal vlot rondgaan om zo kansen te creëren."

Dat Quick in de tweede helft een voorsprong toch bijna uit handen gaf was een minpuntje. "We maakten toen de verkeerde keuzes, maar hebben ons weer goed hersteld", vond Van der Wal. Het publiek zag een enerverende wedstrijd met een interessant scoreverloop in sporthal De Drait in Drachten. Quick'21 was in de beginfase nog niet helemaal wakker en zag Hoogkerk uitlopen naar 0-4. Daar moest natuurlijk een antwoord op komen en het was Romke Kooistra die de eerste tegentreffer op het haperende scorebord bracht. Daarna begon Quick'21 beter te korfballen en begon de ploeg aan een inhaalrace.

Hoogkerk gaf goed partij, maar kon niet verhinderen dat een energiek Quick op gelijke hoogte kwam: 9-9. Quick'21 oogde fitter dan Hoogkerk en maakte voor rust het verschil. Stan Kleinhuis scoorde 12-11 en 13-11 en daarna zetten Hilly van der Wal en Jelte de Vries Quick'21 op een 15-11 voorsprong. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft trok Quick'21 het goede spel door en met een voorsprong van 20-13 leek de wedstrijd gespeeld. Hoogkerk oogde uitgeblust, maar vond toch nog de energie om een offensief in te zetten en verschillende keren te scoren.

Na 20-18 leek het perspectief bij Hoogkerk teruggekeerd te zijn. Dit was de minste periode van Quick, maar de ploeg pakte de draad toch weer op en Grietsje Blauw bracht het verschil weer op drie treffers. Dit was de genadeklap voor Hoogkerk dat Quick'21 opnieuw verder zag uitlopen. De 25-21 winst was al met al dik verdiend voor Quick'21, dat het dus goed blijft doen.

Trainer Luca Spin blikte dan ook tevreden terug. Dat is te zien in het filmpje dat kan worden bekeken via de ActiefPlus-app.

Actueel

Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 36 minuten geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 1 uur geleden
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 2 uur geleden
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen 2 uur geleden
Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 3 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 4 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 5 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 7 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 7 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 8 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 23 uur geleden
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen gisteren
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen gisteren
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 24 apr, 15:00
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 24 apr, 14:00
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 24 apr, 13:02