Eerste Top2000-kerkdienst in Noardburgum

Algemeen

NOARDBURGUM - In de baptistenkerk in Noardburgum zal zondag 30 december van half acht tot ongeveer negen uur 's avonds een 'Top2000-kerkdienst' worden gehouden. Voorganger ds. Tjerk Bosscher heeft er ervaring mee opgedaan in Hoogeveen.

"Daar hebben we dergelijke diensten zelfs in theater de Tamboer gehouden, vanwege de grote belangstelling", vertelt Bosscher. "Graag zou ik ook in Friesland dit meer onder de aandacht willen brengen. We organiseren een dienst waarin de band Lighthouse uit Kollumerzwaag de covers van de nummers zingt en de aanwezigen kunnen meezingen. Door middel van popsongs die ook een aspect van het geloof raken, willen we de kerkdienst vormgeven."

Hij licht nader toe: "Het wordt in feite een gewone kerkdienst, maar met andere liederen dan gebruikelijk. Het thema is: 'Alles is liefde' en dat lied van Bløf zullen we uiteraard ook zingen." In de dienst zit een korte preek, maar de nadruk ligt op het zingen, vertelt Bosscher. "We beginnen met 'What a wonderful world' van Louis Armstrong, in feite een ode aan de Schepping. In de loop van de dienst is er aandacht voor, dat we die Schepping soms schade toebrengen. Maar we eindigen met het positieve, namelijk dat herstel mogelijk is."

De gospelband Lighthouse zal alle liederen zingen en spelen en de kerkgangers kunnen meezingen. "Het leuke van zo'n Top2000-kerkdienst is, dat je er ook ander publiek dan gebruikelijk mee naar de kerk kunt krijgen. Dat is in Hoogeveen in elk geval wel gelukt", aldus Bosscher.

Hij is nu ruim een jaar werkzaam als voorganger in Noardburgum. "Dat doe ik in deeltijd. Ik geef ook één dag per week godsdienstvormend onderwijs op openbare basisscholen, in De Westereen, Jistrum en Stiensgea. Dat zijn lessen die niet alleen gaan over de Bijbel, maar ook over normen en waarden en thema's uit het dagelijks leven, zoals respect, vriendschap, Sinterklaas, Kerst of vluchtelingen."

Bosscher groeide op in Hoogezand in Groningen, ook in een baptistengemeente. Na het VWO koos hij voor de theologiestudie. "Maar ik wist niet zo goed wat ik daarmee wilde, kwam na twee jaar op een dood spoor en heb toen de PABO gedaan en vervolgens lesgegeven op basisscholen. Maar dat lukte alleen als invaller. Vandaar dat ik ook computercursussen ben gaan geven in het bedrijfsleven. Daar kreeg ik een vaste baan. Maar intussen werd ik steeds meer gevraagd om ook kerkdiensten te leiden. De theologie liet mij niet los. Uiteindelijk heb ik die studie in deeltijd afgemaakt."

De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 12 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 13 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 14 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 16 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 17 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 18 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 23 apr, 19:00
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 23 apr, 17:00
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30