Bliksemstart baat korfballers KC De Pein niet: 13-17

Algemeen Sport

HOUTIGEHAGE - De korfballers van KC De Pein hebben zondag de kans niet aangegrepen DES uit Norg van zich af te schudden. Door de 13-17 nederlaag zijn de korfballers uit Norg qua puntenaantal op gelijke hoogte gekomen in de ranglijst in de vierde klasse van de zaalkorfbalcompetitie. De Pein kon een veelbelovende start geen gevolg geven en liet zich uiteindelijk afbluffen door een strijdlustig DES, dat steeds meer greep op de wedstrijd kreeg.

Door Jelle Jeensma

De week daarvoor won De Pein nog met grote cijfers van Leonidas, maar trainer Jasja de Vries weet dat één zwaluw geen zomer maakt. "De Pein is een ploeg in opbouw, na onze degradatie in de zaalcompetitie. De junioren Krista Bethlehem, Hidde Altena en Pieter Faber zijn vanuit de jeugd inmiddels doorgestroomd naar de eerste selectie. Het duurt natuurlijk even voordat alles op zijn plaats valt. Er zijn bij ons bepalende spelers gestopt en dat betekent dat de jeugd moet worden ingepast".

De Pein kreeg volgens De Vries voldoende mogelijkheden om de wedstrijd tegen DES naar zich toe te trekken. "Maar we misten teveel kansen." Bovendien moest Hidde Altena al vrij snel het strijdperk verlaten, omdat hij zich verstapte in de Dúnoardhal en zich moest laten vervangen door Eelse Dupon, die het verdienstelijk deed bij De Pein.

Dat De Pein aardig kan korfballen bewees het in het eerste deel van de eerste helft. Terwijl DES min of meer passief toekeek, scoorde De Pein zes keer op rij, waardoor er een 6-1 voorsprong ontstond. De laatste treffer was een fraaie doorloopbal, afgerond door Jan Klooster. Daarvoor hadden Krista Bethlehem, Hidde Altena, Janco Ottema (twee keer) en Pieter Faber al gescoord.

DES kwam er in de beginfase eigenlijk helemaal niet aan te pas. De korfballers uit Norg combineerden wel veel, maar waren niet bijster slagvaardig. Daarom was de kentering in de wedstrijd opvallend. Omdat de score bij De Pein plotseling haperde en het spel steeds onrustiger werd, ging DES beter korfballen en haalde De Pein de rust met een kleine voorsprong van twee punten. Dat was al een voorteken. Direct daarna bracht DES de aansluitingstreffer op het scorebord en werden de krachtsverhoudingen omgekeerd. DES liep uit naar 11-13 en daarna probeerde De Pein bij te blijven. Het spel van De Pein was te gehaast en bovendien had De Pein de pech dat de bal bij een cruciale tussenstand van 11-13 een paar keer op de rand van de korf caramboleerde, waardoor de aansluitingstreffer uitbleef. DES profiteerde onmiddellijk, waarna het 11-14 werd.

Vervolgens miste De Pein ook nog een strafworp en dat was niet de eerste keer. DES wist wel raad met de daarop volgende strafworp, waardoor de marge moeilijk te overbruggen was: 12-15. DES finishte op een winnende stand van 13-17 en dat was toch een fikse tegenvaller voor De Pein dat zich na de sterke opening meer had voorgesteld van de wedstrijd.

Op het veld doet De Pein het redelijk goed, maar na de winter zullen ook hier punten moeten worden gepakt. Trainer Jasja de Vries heeft een talentvol team tot zijn beschikking, dat hier en daar nog wat beter uitgebalanceerd moet worden. Voor het vervolg van de zaalcompetitie biedt het in ieder geval alle perspectieven.
In het filmpje dat via de Actief-app kan worden bekeken blikt de trainer uit Dokkum nog even terug op de nederlaag.

De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 10 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 11 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 12 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 14 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 15 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 16 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 23 apr, 19:00
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 23 apr, 17:00
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30