Bliksemstart baat korfballers KC De Pein niet: 13-17

Algemeen Sport

HOUTIGEHAGE - De korfballers van KC De Pein hebben zondag de kans niet aangegrepen DES uit Norg van zich af te schudden. Door de 13-17 nederlaag zijn de korfballers uit Norg qua puntenaantal op gelijke hoogte gekomen in de ranglijst in de vierde klasse van de zaalkorfbalcompetitie. De Pein kon een veelbelovende start geen gevolg geven en liet zich uiteindelijk afbluffen door een strijdlustig DES, dat steeds meer greep op de wedstrijd kreeg.

Door Jelle Jeensma

De week daarvoor won De Pein nog met grote cijfers van Leonidas, maar trainer Jasja de Vries weet dat één zwaluw geen zomer maakt. "De Pein is een ploeg in opbouw, na onze degradatie in de zaalcompetitie. De junioren Krista Bethlehem, Hidde Altena en Pieter Faber zijn vanuit de jeugd inmiddels doorgestroomd naar de eerste selectie. Het duurt natuurlijk even voordat alles op zijn plaats valt. Er zijn bij ons bepalende spelers gestopt en dat betekent dat de jeugd moet worden ingepast".

De Pein kreeg volgens De Vries voldoende mogelijkheden om de wedstrijd tegen DES naar zich toe te trekken. "Maar we misten teveel kansen." Bovendien moest Hidde Altena al vrij snel het strijdperk verlaten, omdat hij zich verstapte in de Dúnoardhal en zich moest laten vervangen door Eelse Dupon, die het verdienstelijk deed bij De Pein.

Dat De Pein aardig kan korfballen bewees het in het eerste deel van de eerste helft. Terwijl DES min of meer passief toekeek, scoorde De Pein zes keer op rij, waardoor er een 6-1 voorsprong ontstond. De laatste treffer was een fraaie doorloopbal, afgerond door Jan Klooster. Daarvoor hadden Krista Bethlehem, Hidde Altena, Janco Ottema (twee keer) en Pieter Faber al gescoord.

DES kwam er in de beginfase eigenlijk helemaal niet aan te pas. De korfballers uit Norg combineerden wel veel, maar waren niet bijster slagvaardig. Daarom was de kentering in de wedstrijd opvallend. Omdat de score bij De Pein plotseling haperde en het spel steeds onrustiger werd, ging DES beter korfballen en haalde De Pein de rust met een kleine voorsprong van twee punten. Dat was al een voorteken. Direct daarna bracht DES de aansluitingstreffer op het scorebord en werden de krachtsverhoudingen omgekeerd. DES liep uit naar 11-13 en daarna probeerde De Pein bij te blijven. Het spel van De Pein was te gehaast en bovendien had De Pein de pech dat de bal bij een cruciale tussenstand van 11-13 een paar keer op de rand van de korf caramboleerde, waardoor de aansluitingstreffer uitbleef. DES profiteerde onmiddellijk, waarna het 11-14 werd.

Vervolgens miste De Pein ook nog een strafworp en dat was niet de eerste keer. DES wist wel raad met de daarop volgende strafworp, waardoor de marge moeilijk te overbruggen was: 12-15. DES finishte op een winnende stand van 13-17 en dat was toch een fikse tegenvaller voor De Pein dat zich na de sterke opening meer had voorgesteld van de wedstrijd.

Op het veld doet De Pein het redelijk goed, maar na de winter zullen ook hier punten moeten worden gepakt. Trainer Jasja de Vries heeft een talentvol team tot zijn beschikking, dat hier en daar nog wat beter uitgebalanceerd moet worden. Voor het vervolg van de zaalcompetitie biedt het in ieder geval alle perspectieven.
In het filmpje dat via de Actief-app kan worden bekeken blikt de trainer uit Dokkum nog even terug op de nederlaag.

Actueel

Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman.
(video) Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman Algemeen 10 uur geleden
So Fuckin’ Confused
Het Italiaanse So Fuckin' Confused komt 25 april met hun explosieve hardcore punk naar Iduna Algemeen 10 uur geleden
Auto eindigt op ondergrondse container
Auto eindigt op ondergrondse container 112 11 uur geleden
De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 13 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 14 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 16 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 16 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 17 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 18 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 19 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21