'Flauw' verlies vrouwen Drachtster Boys/HR Piping tegen koploper

Algemeen Sport

APELDOORN - De vraag van vrijdagavond was of de zaalvrouwen van Drachtster Boys/HR Piping de stijgende lijn van de afgelopen weken kon doorzetten en dan niet alleen voetbaltechnisch maar zeker ook in punten. Welnu dat eerste lukte glansrijk. Futsal Apeldoorn werd met de rug tegen de spreekwoordelijke muur gedrukt door de Drachtster vrouwen, waarbij eerlijkheidshalve wel moet worden vermeld dat Futsal Apeldoorn zich dat prima liet aanleunen want zij gokten op de counter. Dat is wel een beetje een vreemde tactiek voor een koploper.

De eerste helft werd dan ook gekenmerkt door een goed voetballend Drachtster Boys/HR Piping dat een aantal goede kansen creëerde.  Eerst Rianne Mulder die vrij voor het doel de bal inschoot, maar op onverklaarbare wijze werd de bal uit de doelmond gewerkt door een speelster van Futsal Apeldoorn. Met nog acht minuten op de klok had Jessie Prijs een schietkans, haar schot werd geblokt door keepster Jantien van Wanrooy, maar uit de rebound kon Aafke de Hoek de 0-1 scoren. En dan toch weer die kleine foutjes van Drachtster Boys/HR Piping. Eerst balverlies en slecht omschakelen (1-1) en drie minuten voor tijd een bal op de eigen helft vanuit een intrap in de voeten van een aanvalster (Eefje van den Nieuwenhof) spelen leidde de 2-1 in. Dit was  tevens de ruststand.

In de rust hadden de meiden van Drachtster Boys elkaar duidelijk aangegeven dat er een resultaat te halen viel in Apeldoorn, dus zwaar gemotiveerd kwamen ze de kleedkamer uit. Het Drachtster spel was, net als in de eerste helft weer goed te noemen. Zo kwamen er kansen voor Jessie Prijs (op de paal) Aafke de Hoek (redding keepster) en Lisanne Kempe. Het duurde tot vijf minuten voor tijd toen Aruni Westerhout een lange bal doorkopte op Aafke de Jpel en die maakte de 2-2.

Een snelle spelhervatting van Futsal Apeldoorn deed Drachtster Boys alsnog de das om. Twee minuten voor tijd scoorde Maud Sakbal de 3-2 en de onverdiende nederlaag van de Drachtster vrouwen was een feit. Prima voetbal, hard gewerkt dat is het credo waar Drachtster Boys op kan voort borduren.

Vrijdag wacht Avanti/ontdekhetwad.nl in de SNIJ Noordhal in Drachten om 20.30 uur.

De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 4 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 5 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 7 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 8 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 8 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 9 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 10 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen gisteren
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21