Swingend Rottevalle maakt half dozijn treffers vol

Algemeen



ROTTEVALLE - De voetballers van VV Rottevalle blijven in de race voor een hoge klassering in de vierde klasse. Zaterdag werd VV Oostergo met 6-1 opzij gezet. Steffen Schra scoorde drie keer in deze wedstrijd, waarin Oostergo weinig te vertellen had.

Door Jelle Jeensma

Rottevalle is een merkwaardige ploeg. Een week eerder hadden de kansloze Rottevalsters met 6-2 een enorme draai om de oren gekregen van WTOC uit Oudwoude, maar zaterdag lieten ze zien dat er wel degelijk voetbal in het elftal zit.

Daarbij moet worden aangetekend dat tegenstander Oostergo volledig meewerkte aan het machtsvertoon van Rottevalle. Aanvallend maakte Oostergo weinig klaar en verdedigend gaf de ploeg uit Ee veel ruimte weg. Rottevalle combineerde gemakkelijk door de verdediging heen en vooral wanneer aanvaller Jorrit Schra de turbo opendraaide was het alle hens aan dek bij Oostergo, dat weinig passes op de goede plek zag aankomen.

Het eerste fluitsignaal was nauwelijks verstomd toen Rottevalle al op een voorsprong kwam. Jorrit Schra stelde Liekele Kamminga in staat de 1-0 te scoren. Dat was een makkie. Rottevalle miste vervolgens een penalty, maar bleef de dominerende ploeg. Jorrit Hoekstra, die hoog boven iedereen uittorende, zette Rottevalle met een kopbal op 2-0.

Na die tegenvaller vertoonde Oostergo enige teken van leven en kwamen er een paar kansen. Aanvalsleider Herman Sprik schoot eerst nog tegen de lat en daarna scoorde Willem Sikkema de aansluitingstreffer. De 2-1 betekende niet het kantelpunt in deze wedstrijd, want keeper Riemer Hoekstra van Oostergo liet de bal glippen na een vrije trap van Steffen Scha.

Steffen Schra liet het niet bij dit wapenfeit. Met een goed geplaatst afstandsschot werd de marge voor Oostergo eigenlijk onoverbrugbaar: 4-1. De wedstrijd werd voor rust helemaal op slot gegooid door een penalty van Steffen Schra. Daar ging een overtreding aan vooraf. Jorrit Schra kwam daarvoor alleen op het doel van Oostergo af en wilde keeper Riemer Hoekstra passeren, maar die haalde de aanvaller onderuit, waarna de scheidsrechter onverbiddelijk was: 5-1. De tweede helft was eigenlijk een formaliteit. Liekele Kamminga scoorde nog 6-1.

De spelers van Oostergo waren slecht gehumeurd en sommigen reageerden de tegenvallers af op hun medespelers. Ze hadden beter hun voeten kunnen laten spreken, maar daar was weinig van te bespeuren, hoewel Oostergo nog wel een paar kansen kreeg. De probeersels van Julius de Jong, Lieuwe Sijtsma en Andele Veltman leverden geen doelpunt op. De sfeer in het team kan beter, vindt speler Dirk Jan Schreiber. "Op de training is er veel negativiteit en komen kleine ergernissen naar boven. We hebben een goed team, maar accepteren te weinig van elkaar en bovendien ontbreekt de vorm."
Trainer Douwe de Val werkt aan de teambuilding. "Het is een goed stel voetballers, maar wanneer het mis gaat, slaat de stemming om. Elkaar positief feedback geven is moeilijk. We missen ook nog Halbe Mossel en dat is een belangrijke speler in de groep." In het filmpje dat via de ActiefPlus-app kan worden bekeken kijkt De Val terug op de wedstrijd.

Steffen Schra liet natuurlijk een positiever verhaal horen. "Onze kwaliteiten komen er niet altijd uit, maar in deze wedstrijd wel. Voetballen kunnen we zeker en daarom gaan we voor het kampioenschap."

Actueel

Freerk de Beer vertelt over zijn vader Ids de Beer.
Oorlogsverhalen zorgen voor verbinding in Theaterkerk Nes Algemeen 1 uur geleden
Het potgoed
Het voorjaar is in aantocht en daarom is het weer tijd voor de Plantjesmarkt! Algemeen 5 uur geleden
De nieuwe dorpsmolen van Reduzum kwam er na een langdurige lobby van zowel het dorp Reduzum als van de gemeente Leeuwarden richting provincie Fryslân.
'Us Koöperaasje' wil meer mogelijkheden voor 'dorpsmolens' Algemeen 6 uur geleden
Sebastiaan Schippers en Ilse Terpstra
Oranjeconcert op Koningsdag in de Petruskerk van Wânswert Algemeen 6 uur geleden
Herdenking in de Petrustsjerke Garyp
Kerkelijke 4 mei - herdenking Algemeen 7 uur geleden
The Sidekicks
Bluesband The Sidekicks presenteert 28 april nieuwste album bij Iduna Algemeen 8 uur geleden
Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman.
(video) Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman Algemeen gisteren
So Fuckin’ Confused
Het Italiaanse So Fuckin' Confused komt 25 april met hun explosieve hardcore punk naar Iduna Algemeen gisteren
Auto eindigt op ondergrondse container
Auto eindigt op ondergrondse container 112 gisteren
De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 19 apr, 13:46
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 19 apr, 12:19
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 19 apr, 11:00
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 19 apr, 10:16
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 19 apr, 10:00
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 19 apr, 08:58
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 19 apr, 08:00