Actiegroep Surhuisterveen-Doezum voert actie voor Bolivia

Algemeen

SURHUISTERVEEN - Ieder jaar trekken honderden jongeren uit heel Nederland de werkhand-schoenen aan om mee te helpen aan de bouw van klinieken, scholen en sanitatie voorzieningen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. De projecten worden onder het motto 'bouwen aan verandering' georganiseerd door de christelijke organisatie World Servants uit Wolvega.

In Surhuisterveen-Doezum is sinds oktober dit jaar een groep jongeren onder de vlag van World Servants actief, bestaande uit Wianna Vrieswijk, Else van Dijk, Jacob Schaap en Eelkje de Wal. Zij voeren actie om in de zomervakantie van 2019 drie weken op reis te kunnen gaan naar Cuevas in Bolivia. Daar zullen zij, samen met de lokale gemeenschap, een nieuwe kliniek bouwen. Het gebouw dat er nu staat, is namelijk erg verouderd. De kwaliteit van de zorg is daardoor laag en veel mensen uit de omgeving moeten voor hun behandeling erg ver reizen naar het ziekenhuis. Het is dus hard nodig dat er een nieuwe kliniek komt met meer voorzieningen en goed geschoold personeel. Hierdoor verbetert de zorg en krijgen meer mensen toegang tot goede medische hulp.

Een project bestaat uit meer dan bouwen alleen. Naast het bouwen bevatten de projecten ook een kinderprogramma en een programma gericht op de uitwisseling van cultuur. Deelnemers zullen ook lokale kerken en organisaties bezoeken. Alles is er op gericht om in contact te komen met de lokale bevolking, om zo van elkaar te kunnen leren.

Iedere deelnemer draagt bij aan de kosten van het project door het bijeenbrengen van een eigen deelnemersbijdrage. Hier worden onder andere de reis en het verblijf en een deel van de bouwkosten van betaald. Het is een behoorlijk bedrag dat door de meeste deelnemers bij elkaar wordt gebracht door het organiseren van sponsor- en verkoopacties. De projecten worden mede mogelijk gemaakt door Wilde Ganzen en supporters van World Servants.
Een World Servants-project heeft niet alleen impact in de gemeenschappen waar de projecten plaatsvinden, maar zorgt ook voor ontwikkeling bij de deelnemers. Deelnemers bouwen aan zichzelf door alles wat zij meemaken en doen tijdens een project en door de ontmoeting met mensen die in een land leven met een hele andere cultuur.

Inwoners van Surhuisterveen en Doezum zullen de World Servants-jongeren de komende tijd nog vaak tegenkomen met diverse sponsor- en verkoopacties. Zo zijn ze onder andere te vinden op de Survento 50plus- en Woonlifestylebeurs in De Lantearne op 26 en 27 oktober en 24 november komen ze in actie op de Rooilijn 6 in Surhuisterveen waar ze voor een kleine bijdrage auto's en bestelbusjes gaan wassen. Op de facebookpagina ´World Servants Surhuisterveen/Doezum´ zullen regelmatig updates worden gepubliceerd

Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 2 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 3 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 5 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 7 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 8 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 21 uur geleden
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 23 uur geleden
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30