BCV nooit in de problemen tegen SC Veenwouden

Algemeen

BURGUM - De voetballers van BCV hadden zaterdag een gemakkelijke middag tegen SC Veenwouden. Met een regelmatige 3-0 overwinning werd het kwaliteitsverschil tussen de beide ploegen uitgedrukt. Centrale verdediger Hendrik Elzinga van BCV was de man van de wedstrijd met twee doelpunten. BCV benutte ook nog een penalty. Veenwouden stelde hier weinig tegenover.

Door Jelle Jeensma

SC Veenwouden lijkt opnieuw een lastig seizoen tegemoet te gaan. In het voorjaar redde Veenwouden het vege lijf in de tweede klasse in de nacompetitie. Ex eerste elftalspeler Albertjan van Zwol, nu assistent-coach bij Veenwouden, maakte toen een tijdelijke comeback als speler om zijn ploeg te behoeden voor degradatie. Dat is hij niet nog een keer van plan. Met zijn broer Anton van Zwol (trainer-coach) wil hij een herhaling van dit rampscenario voorkomen.

Hoofdcoach Anton van Zwol erkende dat BCV de betere ploeg was, maar had wel als excuses dat een half elftal basisspelers ontbrak. "We leden teveel balverlies, waren te angstig en te lief in de duels en we hebben te weinig kansen gecreëerd, onze voorzetten kwam steeds niet aan", zegt Van Zwol. Daarop was weinig af te dingen. Het ontbrak Veenwouden aan creativiteit en stootkracht en de meeste combinaties verzandden op het kunstgras in Burgum. Centrumspits Wytze Veenstra werd te weinig bereikt en liep zichzelf nogal eens vast. De meest opvallende acties kwamen van Ygram Vrieling. Omdat ook bij BCV de kansen schaars waren werd het een vrij vlakke derby, waarin BCV meestal een overwicht had.

Het paste in het beeld van de wedstrijd dat BCV na een corner op voorsprong kwam. Hendrik Elzinga kopte de bal uitstekend in, maar verdedigend was Veenwouden hier niet bij de les. De penalty die BCV daarna kreeg was beslissend voor de wedstrijd. Yorn Sikkenk passeerde keeper Wytse Reitsma. Anton van Zwol vond het een discutabele strafschop omdat er volgens hem geen zware overtreding aan vooraf ging. "Het was een cadeautje."

Ook in de tweede helft was Veenwouden machteloos en kreeg BCV de beste kansen. Voor de combinatie van de dag tekenden aangever Fedde Durk Kingma en schutter Robert van der Laan. De bal eindigde op de paal. Dat was alleen maar uitstel van executie, want Hendrik Elzinga kreeg alle ruimte voor een afstandsschot en zette BCV op 3-0. De centrale verdediger van BCV speelde een voortreffelijke wedstrijd. Omdat Veenwouden voorin weinig klaar maakte ging hij zo nu en dan mee naar voren om de aanval van impulsen te voorzien. "Met combinatievoetbal willen we zelf het spel maken", zegt Elzinga, die aan zijn zevende seizoen bezig is. In het filmpje dat met de ActiefPlus-app kan worden bekeken gaat hij verder in op de overwinning van BCV.

Intussen ging de wedstrijd uit als de bekende nachtkaars. Veenwouden, dat wel hard bleef werken, kreeg nog een kans, maar de 3-0 bleef op het scorebord staan.

Anton van Zwol kijkt al weer uit naar de volgende wedstrijden. "We hebben een smalle selectie, maar willen ons handhaven. We spelen de komende weken tegen mindere tegenstanders waarvan punten moeten worden gepakt. Veenwouden krijgt zaterdag VVI uit Idskenhuizen op bezoek, dat tot nu toe goed presteert. BCV, tweede op de ranglijst, gaat op bezoek bij Nijland.

Actueel

Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman.
(video) Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman Algemeen 12 uur geleden
So Fuckin’ Confused
Het Italiaanse So Fuckin' Confused komt 25 april met hun explosieve hardcore punk naar Iduna Algemeen 12 uur geleden
Auto eindigt op ondergrondse container
Auto eindigt op ondergrondse container 112 13 uur geleden
De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 15 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 16 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 18 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 18 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 19 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 20 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 21 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21