SC Boornbergum houdt voorsprong vast tegen VVT

112

BOORNBERGUM – Met nog maar drie afgewerkte speeldagen is er al enige tekening gekomen in de stand van de vijfde klasse C van de voetbalcompetitie. SC Boornbergum '80 is na drie wedstrijden de enige ploeg met de maximale winst. Tegenstander VVT maakte het Boornbergum zaterdag niet gemakkelijk en had eigenlijk op basis van de tweede helft wel een punt verdiend. Boornbergum had genoeg aan een doelpunt in de eerste helft.

Door Jelle Jeensma

Michel Hofstra, de verliezende trainer van VVT uit Twijzelerheide, vond dat het schortte aan beleving bij zijn ploeg. "We hebben onder ons niveau gespeeld, vooral qua inzet. In de tweede helft ging het beter en hebben de spelers meer karakter getoond." Boornbergum domineerde de eerste helft, maar daarna kreeg VVT flink wat kansen.

Voor de wedstrijd werd scheidsrechter Hans de Jong in het zonnetje gezet. Voetbalbond KNVB heeft de 'Week van de Scheidsrechter' in het leven geroepen om de waardering van de arbiters te laten blijken. De spelers van beide ploegen vormden een erehaag voor De Jong, die al jaren actief is als scheidsrechter. De Jong hield ook dit stevige, maar sportieve duel goed in de hand. Boornbergum ging flitsend van start met Joran Wiersma in een hoofdrol. De vlot scorende aanvaller, die op scherp stond, slalomde door de verdediging van VVT en leek weer een goal aan zijn repertoire toe te voegen. Wonderwel lukte dit niet, waardoor VVT geen averij opliep. Vlak daarna liet Wiersma weer een kans onbenut. Boornbergum was de bovenliggende partij en kreeg de beste kansen. VVT moest nog even warmdraaien en creëerde weinig kansen.

VVT-er Liekele Vogt kreeg de beste mogelijkheid. Hij dook vrij voor het doel op, maar had geen controle over de bal, waardoor het gevaar bezworen werd en het 0-0 bleef. Boornbergum kwam op voorsprong door een doelpunt van de aanvallende middenvelder Jorrit de Boer. Hij zette door en liet keeper Gerrit Hansma van VVT kansloos met een goed geplaatste bal, die niet onhoudbaar leek.

De Boer is een technische voetballer, die de lijnen uitzet bij Boornbergum en oog heeft voor zijn medespelers. Hij speelde voor de A-junioren van Drachtster Boys, maar is nu één van de meest opvallende voetballers van Boornbergum door zijn inzicht en voetbalintelligentie. "Bij Drachtster Boys ben ik een betere speler geworden, maar mijn conditie en loopvermogen kunnen nog beter. Bij de senioren is het voetbal toch meer fysiek", zegt De Boer. In het filmpje dat met de ActiefPlus-app kan worden bekeken, vertelt de matchwinnaar over de wedstrijd.

Boornbergum kreeg nog een goede kans, maar Willem Lindeboom zag de bal gestopt door de keeper. In de tweede helft was VVT dreigender en kreeg het de beste kansen. Gaele Walda, Henk-Jan Vogt en Liekele Vogt kregen reële doelkansen en er waren nog andere mogelijkheden, maar VVT ging daar niet effectief mee om. Daar ligt ook de achilleshiel van VVT, vindt trainer Michel Hofstra. "Achterin en op het middenveld staat het bij ons goed, maar we hebben moeite met scoren." De trainer ziet dit seizoen zeker perspectieven. "Tactisch en technisch zijn we verder dan vorig seizoen, daar werken we ook aan in de trainingen."

Boornbergum had in de tweede helft nog een paar gevaarlijke uitvallen, maar VVT had een veldoverwicht. Aan de 1-0 uitslag veranderde niets meer.

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.