Van Os partij, afsluitende kaatswedstrijd Reitsje Him

Algemeen

HUrdegaryp - Normaal houdt kaatsvereniging Reitsje Him  uit Hurdegayp op de eerste zondag van september haar afsluitende Van Os partij, maar dit jaar is deze verplaatst naar de laatste zondag van september. Vanwege die prachtig mooie, warme en droge zomer mochten de kaatsers pas weer vanaf de vijftiende september op de velden. Prachtig weer. Weinig wind, een schraal zonnetje, een mooie lijst.

In de A-klasse waren zes parturen, die in een poule streden om een finaleplaats. De derde prijs werd een prooi voor Thomas de Vries, Gerrit Meijer en Klaas Sobel. In de finale streden Fenna Bijlsma, Stefan Jeurink en Bareld Bos tegen Dennis Oegema, Richard Tamminga en Minne Groenveld. De laatste klap viel op 5-2 6-0, een eenvoudige prooi voor partuur Bijlsma. Koning van de dag werd Bareld Bos.

In de B-klasse waren negen parturen. Na de eerste schifting werd verder gestreden in een winnaars- en verliezersronde. In de verliezersronde was er een tweede prijs voor Willem Boelens, Wybe Idema en Gerrit Anema. De eerste prijs in de verliezersronde was voor Erik van der Veen, Ibo Tamminga en Jan Meijer. Bij de winnaarsronde was er een derde prijs voor Jelle Feenstra, Henk Havinga en Jan Hoekstra. Net als in de A-klasse, was ook hier de finale een eenvoudige prooi (5-2 6-4) voor de winnaars. Richard van der Meer, Douwe Anne Akkerman en Henk Westerhoff wonnen van Dennis Dijk, Willem Jetze van der Heide en Koop Scholten. Als koning werd Richard van der Meer aangewezen.

Bij de dames was de bezetting wat schraal, wat niet inhield dat er niet pittig en fel werd gestreden. Vijf dames streden individueel voor een prijs. In verschillende samenstellingen moest drie keer gekaatst worden waarna werd gekeken wie de meeste punten had. Derde werd Wietske van der Kooi, de tweede prijs was voor Ilse van der Berg en de winnaar, tevens Koningin, was Jitske Tjepkema. Als enige wist zij al haar drie partijen te winnen.

Bij de jeugd waren drie meisjes en negen jongens, een leuk ploegje bij elkaar. Verdeeld in vier parturen moesten ze allen drie keer kaatsen. Een paar jaar geleden zijn er een aantal kinderen begonnen met kaatsen. In het begin spelend en met het beginnersspel. Maar je ziet nu na een paar jaar dat er gewoon heel leuk en in het echt met en tegen elkaar gekaatst wordt. De tweede prijs was voor Jurjen Zijlstra, Eva Meijer en Femke van Borkulo. De krans en een jaar roem was voor Jorn Sikma, Jorrit Nouta en Bart Piekstra. Als koning werd Jorn Sikma gekozen.

Alle prijswinnaars gingen met goed gevulde tassen tevreden naar huis. De kaatsvereniging dankt een ieder die actief, dan wel passief, aan deze dag hebben meegewerkt.

Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard Algemeen 4 uur geleden
Theatervereniging in Oudega speelt
Theatervereniging "op e nij Bigoun" uit Oudega speelt de komedie met de titel "Ut" van Nick Hall Algemeen 20 uur geleden
De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 20 uur geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 20 uur geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 21 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 22 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 22 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 23 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen gisteren
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 28 mrt, 12:00
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 28 mrt, 11:03