Drachtster korfballers ruim langs Oerterp/VKC

112

DRACHTEN – De voormalige korfbalgrootmacht KV Drachten/Van der Wiel speelt eigenlijk onder haar niveau en wil terugkeren naar de overgangsklasse. Het ambitieniveau van de korfballers uit Oerterp is bescheidener. De Drachtsters wonnen thuis met overtuigende cijfers (31-19) van KV Oerterp/VKC. Dat was een afspiegeling van het kwaliteitsverschil.

Door Jelle Jeensma

KV Oerterp, dat niet compleet was omdat twee heren ontbraken, begon met de beste intenties aan de wedstrijd in de eerste klasse van de veldcompetitie en nam zelfs door Chris van Zanden een 0-1 voorsprong. Dat was van korte duur. Binnen de kortste keren waren de bordjes verhangen en stond er een 5-2 voorsprong voor Drachten/Van der Wiel op het scorebord.

Het spel van de Drachtsters was completer, er waren meer automatismen, de bal rouleerde sneller en meerdere spelers hebben een doeltreffend schot in huis. De spelpatronen zijn er al behoorlijk goed ingeslepen. Waartoe dat zal leiden moet nog worden afgewacht, maar dit seizoen willen de Drachtsters komen bovendrijven. Dat KV Oerterp/VKC positief en aanvallend bleef korfballen, pleit voor de ploeg van trainer Rob Kreeft, die uit is op handhaving op dit niveau. De Drachtsters voerden de scores geleidelijk op en bij een ruststand van 16-7 bleek dat de korfballers uit Oerterp aan een kansloze missie bezig waren. Dat de geblesseerde Wilfred Oostra in het eerste bedrijf werd vervangen door Wim Braam, deerde de Drachtsters niet, want de selectie heeft voldoende gelijkwaardige spelers. Na rust gingen de Drachtsters vrolijk verder met scoren en pikte Oerterp/VKC zo nu en dan een treffer mee.

Bij een voorsprong van 24-10 was de concentratie bij de Drachtsters even verdwenen en kon Oerterp terugkomen tot 24-13. De benutte strafworp van Gerben Jan Visser was voorlopig het laatste speldenprikje, want de Drachtsters voerden de score weer op en haalden de dertig doelpunten, door een raak schot van Anouk de Boer. Daarna werden er over en weer nog een paar punten gescoord en eindigde de wedstrijd in een afgetekende 31-19 overwinning voor de Drachtsters. Het was dus een doelpuntrijk duel met in totaal vijftig treffers en zes treffers van topscoorster Welmoed Bauer. De Drachtsters hebben nu de maximale winst uit twee wedstrijden in de veldcompetitie. Oerterp/VKC won de eerste competitiewedstrijd en blijft steken op twee punten.

Trainer/coach Rob Kreeft van KV Oerterp/VKC toonde zich na de wedstrijd realistisch. "Deze nederlaag hadden we ingecalculeerd. De Drachtsters spelen om kampioen te worden, wij om eersteklasser te blijven. We werken nu aan de opbouw van deze jonge selectie. Het verschil in kwaliteit was wel duidelijk. Alleen als Drachten een offday heeft, kunnen ze van ons verliezen."

Daarbij maakte hij wel een kanttekening. "In de eerste helft misten we een aantal opgelegde kansen en werden aanvallende fouten van Drachten niet bestraft, terwijl onze overtredingen wel door de scheidsrechter werden opgemerkt. Dat had de wedstrijd misschien een ander gezicht gegeven, maar aan het resultaat had het weinig veranderd." Kreeft denkt dat Oerterp/VKC goed kan meekomen in de eerste klasse en nog voldoende punten gaat pakken van meer gelijkwaardige tegenstanders.

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 7 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 8 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 9 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 9 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 10 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 11 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 12 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 13 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 14 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 14 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 15 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34