Vierde editie Dokkum Beach op nieuwe locatie

Algemeen


DOKKUM - Komend weekend kunnen strandliefhebbers bij Dokkum - in plaats van de afslag naar de veerpont naar Ameland - ook de afslag nemen naar parkeerterrein De Helling. Op dit parkeerterrein vindt namelijk op 6, 7 en 8 juli de vierde editie van Dokkum Beach plaats met diverse
sportevenementen en livemuziek op een groot zandstrand.

De afgelopen jaren werd Dokkum Beach op de Markt georganiseerd. Volgens Stefan Gammauf van de organisatie is de nieuwe locatie niet geheel een vrijwillige keuze, maar biedt het wel veel groeikansen: "Wij vinden het zonde dat wij Dokkum Beach niet meer op de Markt kunnen organiseren vanwege de komst van de ijsfontein. De Markt is een mooie locatie in de binnenstad, maar wij hebben nu meer uitbreidingsmogelijkheden. Er komen zaterdag meer dan zeventig teams te volleyballen, een toernooi van deze grootte hadden wij niet op de Markt kunnen houden."

Een flink aantal vrachtwagenladingen zand, een beachbar, foodtrucks, tenten en beachvlaggen zorgen voor het echte strandgevoel.
Vrijdagavond begint Dokkum
Beach met een beachsoccer-toernooi. Zeven teams met elk vijf deelnemers spelen korte partijen, waarbij er gescoord kan worden in pupillengoaltjes van vijf bij twee meter. Om 22.30 uur is de finale met aansluitend een beachfeest met muziek van de dj's Lionel Rocks en Da Sonidos.

Zaterdag is er vanaf 10.00 uur een 4x4-beachvolleybaltoernooi. Er is een poule voor 'echte volleyballers' en een voor mensen met minder volleybalervaring. "Het gaat hier vooral om de gezelligheid", zegt Gammauf. Vanaf 21.00 uur kan er in het zand gedanst worden op de muziek van de band Vegas.

Op zondag wordt er vanaf twaalf uur fanatiek gevolleybald. Naast 4x4 partijen zijn er ook 2x2 heren en 2x2 dames partijen en is er een jeugd- en een horecatoernooi. Als afsluiting van het evenement speelt vanaf 15.00 uur de band WallStreet.

Lijkt het je leuk om mee te volleyballen? Bij een aantal toernooien is er nog ruimte voor teams. Geef je op via dokkumbeach@outlook.com of kijk op www.beachdokkum.nl.

De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 7 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 9 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 10 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 11 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 11 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 12 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 13 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21