Nederlandse acrokampioenen WSBF en Adonis

Algemeen Sport

ROTTERDAM - In Ahoy Rotterdam werd afgelopen weekend het wedstrijdseizoen in meerdere disciplines afgesloten met een Nederlands kampioenschap.

Bij de C- en B lijn hadden zich vijf acroteams van WSBF uit Surhuisterveen zich geplaatst voor deze finales. Het mixpair met Yannick van der Veen en Eva van Sluijs behaalde met een prachtige uitvoering van beide oefeningen het goud.

Eveneens was er goud voor het C juniorentrio Femke Kooistra, Annieck Wiersema en Alida Lindeboom. Dit trio behaalde een dusdanige score op hun tempo-oefening dat ze na beide oefeningen ook de hoogste eindscore behaalden en eveneens goud wonnen.

Bij de C duo's werden Elina Sipma en Lieke Bos vierde en clubgenoten Chaluna van der Elst en Jiska Batema behaalden een vijfde plaats. Daarna was het de beurt aan het B-trio met Klarissa van der Veen, Alledina van der Merk en Marrit Heegstra. Met een zesde plaats liet dit trio zien dat ze thuishoren in dit hoge niveau.

De A-pupillentrio's van WSBF kwamen ook in actie. Het trio Hannah Westhof, Inge Stienstra en Xiao Mei Harms werd in een zwaar deelnemersveld vijfde en het trio Irna van der Heide, Femke Pander en Kim Zuur behaalde een zevende plek.

Adonis Sportacrobatiek

Maar liefst tien teams van Adonis Sportacrobatiek Leek en Drachten hadden zich voor dit kampioenschap geplaatst. Doel was uiteindelijk om de nationale titel te behalen. Het A-pupillenduo Nienke Woudstra en Tessa de Jong heeft dit gepresteerd. Met hun speelse oefening en technisch strak uitgevoerde elementen werden de concurrenten op achterstand gezet en werden zij Nederlands kampioen.

Maar dit was niet de enige medaille die mee naar huis ging. De jury waardeerde de oefeningen van het C-lijn trio Maureen de Wit, Marjolein de Haan en Ilse Hoeksma zowel technisch als artistiek met ruime punten en zij kregen zilver. Dit gold ook voor het A-seniorenduo Josan Huisman en Zefanja Nieman. Het A-juniorentrio Jelien Visser, Charissa Delfsma en Yanouk Visser liet drie geweldige oefeningen zien, goed voor een bronzen medaille.

A-pupillentrio Hanna Bol, Indy Gjaltema en Chanel Dewnarain, A-pupillenduo Alissa Stoit en Amelie Popma, A-seniorentrio Nanda Huisman, Remke Huisman, Linda Winkelman en het C-lijn trio Melanie Jager, Sering Perdok en Marleen Vonk vielen allemaal net buiten het podium met een vierde plaats.

Tenslotte was er een mooie vijfde plaats voor het A-pupillenduo Amerins Venema en Aimee Althof en een mooie achtste plaats voor het A-pupillentrio Ilse Meeuwis, Esmée de Graaf en Wietske de Klein.

Maar liefst vier medailles voor Adonis Sportacrobatiek, wat een bekroning op een succesvol seizoen.

Actueel

Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 27 minuten geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 1 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 2 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 2 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 3 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 4 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 19 uur geleden
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 20 uur geleden
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 21 uur geleden
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 22 uur geleden
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 23 uur geleden
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen gisteren
Pesten is een onzichtbare pijn die overal kan toeslaan.
Samen streven naar een pestvrije samenleving Algemeen gisteren
'Nifelje mar ta!' gaat door!
'Nifelje mar ta!' yn Dokkum gaat door! Algemeen 18 apr, 10:00
Willem Helfrich neemt u mee op een reis door de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland.
Lezing: Gevangen in Friesland Algemeen 18 apr, 09:23
Winnaars voorronde Friesland bekend
Winnaars voorronde kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 08:30