Koopzegels van Plus zijn nu Burgumer Voordeelcheque waard

Algemeen Zakelijk

BURGUM - "Wilt u koopzegels", is een standaardvraag van de caissière na het afrekenen bij Plus Wolters in Burgum. "Jazeker", zal het antwoord van menig klant vandaag de dag zijn. Een volle kaart kan namelijk sinds kort wordt ingewisseld voor de Burgumer Voordeelcheque. "De waarde van een spaarkaart waarvoor je vier euro betaalde, wordt verdubbeld dankzij een cheque die kan worden ingewisseld bij deelnemende ondernemers in Burgum."

Het was een idee van een collega-ondernemer in het zuiden van Nederland, maar toen eigenaar Jaap Wolters er van hoorde, dacht hij direct aan Burgum. Hij benaderde zijn collega-ondernemers in het winkelcentrum en zij reageerden positief op het plan van de Burgumer Cheque. "Doel is dat daardoor meer geld in de eigen kern blijft."

Jaap Wolters legt uit wat de Burgumer Cheque is. "We hebben al jaren een spaarsysteem voor onze klanten. Bij iedere euro die de klant besteedt, kan hij een zegeltje kopen voor twee cent. Thuis worden de gekochte zegeltjes op een spaarkaart geplakt. De kaart is vol met 200 zegels. Wordt deze bij de servicebalie ingeleverd dan krijgt een klant zes euro voor de kaart die een waarde heeft van vier euro. Veel mensen leveren hun spaarkaarten in voordat ze op vakantie gaan, of vlak voor Sinterklaas of Kerst."

Dankzij de Burgumer Voordeelcheque is een volle spaartkaart nu nog meer waard. Jaap Wolters: "Klanten kunnen hun volle spaarkaart vanaf nu inwisselen voor een Burgumer Cheque. Deze cheque is acht euro waard, te besteden bij een van de zeventien deelnemende ondernemers in Burgum."

"Honderd procent spaarwinst", zegt Wolters. "Het gespaarde bedrag wordt verdubbeld. Bij de bank heb je minder rendement."

De truc achter de Burgumer Voordeelcheque is dat zowel Plus Wolters als het bedrijf dat de cheque int per klant twee euro bijdraagt. "Dit laatste is de reden dat deelnemende bedrijven zelf hun voorwaarden mogen stellen aan het inleveren van de waardecheque. Soms geldt er bijvoorbeeld een beperking op het aantal in te leveren cheques per aankoop. Soms sluiten winkels actie-artikelen uit van de spaarkaarten."
Jaap Wolters vindt dit begrijpelijk. "Dan is de winstmarge op artikelen echt te klein."

Na goed overleg tussen alle ondernemers stonden de neuzen dezelfde kant op en werd de Burgumer Cheque een feit. Spaar je koopzegeltjes bij elkaar en ga voordelig shoppen bij Tuincentrum Burgum, Shoeby, Vishandel Toonstra, Sake Store, Lampers Schoenen, Aline Fashion, Leffel Sportswear, schoonheidssalon Amarins, Juwelier Kooi, Hema, Anka Dupon, Optiek Freiberger, Expert Meijer, Mitra-slijterij 't Span, Beerda Mode, Kofje & Mear of restaurant De Pleats.

@Plus Wolters | Markt 53 in Burgum |

Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 16 uur geleden
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 18 uur geleden
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen 22 apr, 08:30