Spelers 't Fean '58 zien uit naar ontmoeting tegen FC Groningen

Algemeen Sport

SURHUISTERVEEN – De wedstrijd tegen FC Groningen begint steeds meer te leven binnen de selectie van 't Fean '58. Een extra toetje na het al zo succesvolle seizoen, dat werd afgesloten met het kampioenschap. Het reeds geplande weekendje Ameland, waar de titel op feestelijke wijze zou worden gevierd, werd afgezegd. 'Dit binne foar ús de klúten yn 'e jochert'.

'De Trots van het Noorden' komt op zaterdag 7 juli (aanvang 14.30 uur) naar sportpark 't Ketting in Surhuisterveen. Het is de derde keer dat beide clubs tegenover elkaar staan. Op 12 juli 2002 was de eerste ontmoeting (1-6). Zaterdag 6 juli 2013 kwam de FC voor de tweede keer uit tegen de blauwhemden. Het werd 0-9 tegen de mannen van de debuterende trainer Erwin van der Looi. 't Fean '58 doelman Jelmer van der Meer was er toen ook al bij. "Dit zijn voor ons geweldige wedstrijden, spelen tegen een profclub. En FC Groningen kent toch een grote populariteit", weet de betrouwbare sluitpost van 't Fean '58. "Voor een keeper vooral is dit een bijzondere ervaring", vervolgt hij. "Je weet dat je veel ballen krijgt. Je kunt je in dit soort wedstrijden onderscheiden." Bij welk resultaat hij tevreden is? "Als het maar geen dubbele cijfers worden. En het zou prachtig zijn dat we zelf zouden kunnen scoren."

André van der Molen is optimistisch. "Een uitslag van 0-5 moet mogelijk zijn", zegt de spelverdeler van de blauwhemden. "Een beetje bluf, niet bang zijn. We geven weinig weg, dat hebben we dit gehele seizoen laten zien. Waarom nu dan wel. We hebben niets te verliezen. Gewoon genieten zo'n middag", vindt André van der Molen. Hij ziet nu al uit naar de zevende juli. "Al die mensen, die ambiance, voor ons als spelers geweldig. Maar dat geldt ook voor de club. Zo'n affiche is een visitekaartje voor 't Fean '58 en een mooie afsluiting van de festiviteiten rond het 60-jarig jubileum. Ik kijk er nu al naar uit", aldus André van der Molen. Jelmer van der Meer beaamt dit van harte: "Dit binne foar ús de klúten yn de jochert."

Inmiddels zijn de kaarten in de voorverkoop. Deze zijn verkrijgbaar van Intertoys Numan, De Kolk 19 te Surhuisterveen. De toegangsprijzen zijn bepaald op € 9,- (vanaf 12 jaar). Tot de leeftijd van vier jaar kan men gratis naar binnen, terwijl de jeugd van 4 tot 12 jaar € 4,- moet neertellen.

Oud Heerenveen tegen selectie 't Fean'58.

'Oud'-'t Fean '58 en Oud-SC Heerenveen sloten een geslaagde jubileumweek van 't Fean'58. Oud-SC Heerenveen trad aan tegen een selectie van spelers die meer dan 100 wedstrijden in het eerste elftal van 't Fean '58 hebben gespeeld.  Voor 't Fean'58 het wist lagen er al twee treffers achter doelman Andries Woudstra. Nadat Albert Riemersma een grote kans had gemist zorgde Joost Nieuwenhuis na tien minuten spelen wel voor de aansluitingstreffer, 1-2. Verder kwam de thuisclub ook niet want hoe moet je in vredesnaam een defensie met Michel Breuer en Gertjan Verbeek uitspelen. Piet Boskma, 65 jaar inmiddels, was vol lof over de organisatie. "Zo'n ontvangst krijgen we niet elke wedstrijd, klasse. Dan is het niet vreemd dat Michel Breuer en Geert Arend Roorda de moeite nemen om vanuit Rotterdam helemaal naar het noorden te rijden." Dat Robert Herder en good-old Johan Akkerman de eindstand op 1-4 bepaalden mocht de pret niet drukken.

Actueel

WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 23 minuten geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 1 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 2 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 3 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 4 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 4 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 5 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 20 uur geleden
Paasmaandag paaseieren zoeken bij museum De Sukerei
Paasmaandag paaseieren zoeken bij museum De Sûkerei Algemeen 21 uur geleden
Hoofdvakdocente Fie Schouten
Lenteconcert door docenten met hun master-studenten van het Prins Claus Conservatorium Algemeen 21 uur geleden
Miss Naomi Vellinga strijdt voor goede doelen.
Missverkiezingsfinalist Naomi Vellinga is een schoonheid met een doelbewuste missie Algemeen 22 uur geleden
Jamsessie na concert DC Ray 'Sings nat King Cole'
"Dokkum nu ook op de kaart in de jazzwereld" Algemeen 27 mrt, 13:15
Leuke uitjes tijdens Pasen.
Eieren zoeken, codes kraken en lekker fietsen tijdens Pasen Algemeen 27 mrt, 13:00
Color guard Nova/De Marko's vijfde op Finals
Color guards Nova/De Marko's vijfde op Finals Algemeen 27 mrt, 12:00
De provincie wil het gebruik van bestrijdingsmiddelen afbouwen.
Subsidie om te experimententeren met afbouw gewasbeschermingsmiddelen Algemeen 27 mrt, 11:00
Zondag 24 maart Wedstrijden Nunspeet en Leek
Hiphop en showdance team uit Drachten schitteren in Nunspeet en Leek Algemeen 27 mrt, 10:48