Spelers 't Fean '58 zien uit naar ontmoeting tegen FC Groningen

Algemeen Sport

SURHUISTERVEEN – De wedstrijd tegen FC Groningen begint steeds meer te leven binnen de selectie van 't Fean '58. Een extra toetje na het al zo succesvolle seizoen, dat werd afgesloten met het kampioenschap. Het reeds geplande weekendje Ameland, waar de titel op feestelijke wijze zou worden gevierd, werd afgezegd. 'Dit binne foar ús de klúten yn 'e jochert'.

'De Trots van het Noorden' komt op zaterdag 7 juli (aanvang 14.30 uur) naar sportpark 't Ketting in Surhuisterveen. Het is de derde keer dat beide clubs tegenover elkaar staan. Op 12 juli 2002 was de eerste ontmoeting (1-6). Zaterdag 6 juli 2013 kwam de FC voor de tweede keer uit tegen de blauwhemden. Het werd 0-9 tegen de mannen van de debuterende trainer Erwin van der Looi. 't Fean '58 doelman Jelmer van der Meer was er toen ook al bij. "Dit zijn voor ons geweldige wedstrijden, spelen tegen een profclub. En FC Groningen kent toch een grote populariteit", weet de betrouwbare sluitpost van 't Fean '58. "Voor een keeper vooral is dit een bijzondere ervaring", vervolgt hij. "Je weet dat je veel ballen krijgt. Je kunt je in dit soort wedstrijden onderscheiden." Bij welk resultaat hij tevreden is? "Als het maar geen dubbele cijfers worden. En het zou prachtig zijn dat we zelf zouden kunnen scoren."

André van der Molen is optimistisch. "Een uitslag van 0-5 moet mogelijk zijn", zegt de spelverdeler van de blauwhemden. "Een beetje bluf, niet bang zijn. We geven weinig weg, dat hebben we dit gehele seizoen laten zien. Waarom nu dan wel. We hebben niets te verliezen. Gewoon genieten zo'n middag", vindt André van der Molen. Hij ziet nu al uit naar de zevende juli. "Al die mensen, die ambiance, voor ons als spelers geweldig. Maar dat geldt ook voor de club. Zo'n affiche is een visitekaartje voor 't Fean '58 en een mooie afsluiting van de festiviteiten rond het 60-jarig jubileum. Ik kijk er nu al naar uit", aldus André van der Molen. Jelmer van der Meer beaamt dit van harte: "Dit binne foar ús de klúten yn de jochert."

Inmiddels zijn de kaarten in de voorverkoop. Deze zijn verkrijgbaar van Intertoys Numan, De Kolk 19 te Surhuisterveen. De toegangsprijzen zijn bepaald op € 9,- (vanaf 12 jaar). Tot de leeftijd van vier jaar kan men gratis naar binnen, terwijl de jeugd van 4 tot 12 jaar € 4,- moet neertellen.

Oud Heerenveen tegen selectie 't Fean'58.

'Oud'-'t Fean '58 en Oud-SC Heerenveen sloten een geslaagde jubileumweek van 't Fean'58. Oud-SC Heerenveen trad aan tegen een selectie van spelers die meer dan 100 wedstrijden in het eerste elftal van 't Fean '58 hebben gespeeld.  Voor 't Fean'58 het wist lagen er al twee treffers achter doelman Andries Woudstra. Nadat Albert Riemersma een grote kans had gemist zorgde Joost Nieuwenhuis na tien minuten spelen wel voor de aansluitingstreffer, 1-2. Verder kwam de thuisclub ook niet want hoe moet je in vredesnaam een defensie met Michel Breuer en Gertjan Verbeek uitspelen. Piet Boskma, 65 jaar inmiddels, was vol lof over de organisatie. "Zo'n ontvangst krijgen we niet elke wedstrijd, klasse. Dan is het niet vreemd dat Michel Breuer en Geert Arend Roorda de moeite nemen om vanuit Rotterdam helemaal naar het noorden te rijden." Dat Robert Herder en good-old Johan Akkerman de eindstand op 1-4 bepaalden mocht de pret niet drukken.

Afbeelding
“Mei keallen by har memmen mear harmony” Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Halloween bij de Wrottersploech Algemeen 1 okt, 15:14
Afbeelding
Burgemeester Jan Rijpstra opent JIMMY’S Sportsclub in Drachten Algemeen 1 okt, 14:18
Afbeelding
Wâldsang informatieavond met concert Algemeen 1 okt, 13:00
Afbeelding
Bevolkingsonderzoek borstkanker: het onderzoekscentrum staat in Kollum Algemeen 1 okt, 09:43
Afbeelding
Burumse Wilma Mulder terug uit Oekraïne: “Snel meer hulp nodig” Algemeen 1 okt, 08:30
Afbeelding
Brandweer haalt jong katje uit woning bij keukenbrand Gerkesklooster Algemeen 30 sep, 20:45
Afbeelding
Basisschool It Skriuwboerd eerste ‘DrinkWater’-school in Achtkarspelen Politiek 30 sep, 15:47
Afbeelding
FUMO beschermt grondwater met op afstand bestuurbare boot Algemeen 30 sep, 15:00
Afbeelding
Harsta State in Hegebeintum binnenkort geopend voor publiek Cultuur 30 sep, 14:17
Afbeelding
Fotoshoot Friesian Horse kalender in Dokkum Algemeen 30 sep, 09:43
Afbeelding
‘Nieuw maaibeleid’ vergt 50.000 euro Algemeen 30 sep, 09:39
Afbeelding
Dertig miljoen euro voor nieuwbouw in Smallingerland? Algemeen 29 sep, 17:38