Nacompetitie SC Kootstertille, VV Drogeham gelijk

Algemeen

TZUMMARUM – De voetbalcompetitie is voorbij en er breekt een nieuw hoofdstuk aan; de nacompetitie. Eindelijk wist nacompetitiedeelnemer SC Kootstertille een duel tegen een team uit de top drie winnend af te sluiten. Op de slotdag van de competitie was de verdiende 3-1 overwinning op belager Tzummarum meer dan voldoende om de tweede plaats over de streep te trekken.

Beide teams hadden zich al voor de nacompetitie geplaatst en konden het slotduel mooi gebruiken om de vorm voor de nacompetitie te testen. Na rust kwam Kootstertille voor na een vrije schop. Menno Waasdorp gaf de bal laag over de grond voor, Jouke Waaksma Bzn reageerde instinctief en bracht via de paal zijn team op een 1-0 voorsprong. Enkele minuten later had SC Kootstertille de score ook al verdubbeld. Gerbrand Waaksma vond de ingebrachte Harmen Tabak en de langdurig geblesseerde linkerspits liet zien dat er met zijn vorm niets mis is: 0-2.

De tweede helft was nog maar amper tot het kwartier gevorderd toen de wedstrijd ook al was beslist. Gerbrand Waaksma vond broer Jouke, die plukte de bal uit de lucht en rondde technisch zeer fraai voor 0-3 af. Met zijn tweeëndertigste treffer van deze competitie passeerde Jouke Waaksma Bzn Wietze van der Veen als recordhouder met de meest gescoorde competitiedoelpunten voor SC Kootstertille binnen een seizoen. Het werd nog 3-1. De verdiende overwinning is een mooie opsteker voor het belangrijke nacompetitieduel komende zaterdag in eigen huis tegen Friese Boys.

VV Drogeham

In de laatste wedstrijd van de competitie waar vrijwel niets meer op het spel stond, maakten zowel Drogeham als WWS er een spannende partij van. De teams deden niet veel voor elkaar onder en Drogeham had een flitsende start. Binnen twee minuten zorgde Jens Mollema met een hard schot al voor de 1-0 na een voorzet van Marten Pieter Hoeksma. WWS leek daarna wakker geschud en werd steeds gevaarlijker. Een afstandsschot werd niet voldoende gekeerd door keeper Ype Broos en daarmee was de stand weer gelijk getrokken. Een kwartier later nam WWS zelfs de voorsprong na een vliegensvlugge combinatie door het midden. Na rust nam Drogeham het initiatief weer over en creëerde het via Bauke Ytsma en Hendrik Broos enkele grote mogelijkheden. Deze kansen waren echter niet aan hen besteed en daarmee leek de wedstrijd te eindigen in een overwinning voor de ploeg uit Wirdum. Waar WWS sporadisch voor het doel van de thuisploeg kwam, bleven de Hamsters druk zetten op de achterhoede van de gasten. Dit wierp zijn vruchten af. Jens Mollema werd in het strafschopgebied neergehaald en verdiende een penalty. Dit was een koud kunstje voor Ytsma: 2-2.

VV Rottevalle won met 5-0 van het gedegradeerde De Sweach.

Stef Boes, overgangsconsulente van Nieuw Getij.
Specialistisch verpleegkundige overgang/ vrouwenzorg Algemeen 16 uur geleden
Zachte natuurtinten, maar ook vrolijker accenten van kleur zie je terug in de collectie voor de
allerkleinsten.
Aline Fashion breidt uit met babycollectie Algemeen 17 uur geleden
Probeer een speed-pedelecs van Klever bij Egbert Tweewielers.
Probeer speed-pedelecs van Klever tijdens opstapdag bij Egberts Tweewielers Algemeen 18 uur geleden
Pannenkoekendag in Rottevalle
Pannenkoekendag in Rottevalle Algemeen 19 uur geleden
De subsidie biedt kansen voor iedereen die wil bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige landbouw.
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Algemeen 19 uur geleden
Foto links: Friso Wielenga
Foto rechts: Monique vd Ven en Elles Pieterse
De 'Vijf Mei Rede' door Friso Wielenga, een concert en poëzie! Algemeen 20 uur geleden
De lopers van de Wetter- en Willerun in Burgum gaan van start voor de editie van 9 oktober 2022
Noch twa wiken om yn te skriuwen foar Liet 2024 Algemeen 16 apr, 16:03
Start kaatstrainingen bij KV Oostergo Dokkum.
Start kaatstrainingen bij KV Oostergo Dokkum Algemeen 16 apr, 15:00
'They Young Source' en 'Amazing Kids' in de VGKN-kerk in Boornbergum.
(video) "Nog amper christelijke kinderkoren in Fryslân sinds corona" Algemeen 16 apr, 13:29
Record aantal inschrijvingen 22e editie Bonifatiusloop Dokkum
Record aantal inschrijvingen 22e editie Bonifatiusloop Dokkum Algemeen 16 apr, 12:30