Drachtster Boys verspeelt landstitel na intens duel

Algemeen

De teleurstelling was groot bij Drachtster Boys, dat als decor een afgeladen tribune met supporters aantrof. Als vormgeefster en international Esther van Toledo niet al na tien minuten met een blessure het veld had moeten ruimen, was de beslissende wedstrijd om het Nederlands kampioenschap misschien anders verlopen. Van Toledo moest vanaf de zijlijn toekijken. Atty Eelkema nam haar rol over.



DRACHTEN - De ontredderde speelsters van Drachtster Boys lieten zich na de verloren beslissingswedstrijd om het landskampioenschap tegen VV Pernis in eigen huis troosten door hun achterban. Het lukte de zaalvoetballers vrijdagavond niet de nationale zaalvoetbaltitel te prolongeren. De beslissing viel in de eerste verlenging, toen Pernis over net wat meer voetbalvermogen en conditie bleek te beschikken.

Door Jelle Jeensma

Dat het wegvallen van Van Toledo invloed had vond ook Jessie Prijs, die andere international van Drachtster Boys. "Esther is de motor van onze ploeg, speelt controlerend en is vaak beslissend met haar acties." Prijs vond dat deze hectische finale eigenlijk geen winnaar verdiende. "Het was een typische gelijkspel wedstrijd. Eigenlijk hadden penalty's de doorslag moeten geven." De ploegen streden met grote inzet. Aan beide kanten ontstonden blessures en moesten er speelsters naar de kant.

"We waren gesloopt, het is een lang seizoen geweest", zei Jessie Prijs, die haar stempel niet echt op de wedstrijd kon drukken. Beide ploegen hadden fases waarin ze domineerden en ook Drachtster Boys kreeg kansen. De wedstrijd begon slecht voor de Drachtsters. Keepster Anna Reitsma was al direct kansloos na een inzet van Jennifer Oliviera, de levensgevaarlijke en wendbare aanvalster en één van de vier internationals van Pernis. Ze was ongedekt gelaten en had geen moeite dit buitenkansje te verzilveren. Drachtster Boys herstelde zich snel. Lotte Donath en Jessie Prijs hadden de gelijkmaker kunnen scoren en ook was er nog een bal op de paal.

Drachtster Boys zette de tegenstander onder druk en kreeg loon naar werken. Marian Meijer, die stopt als eerste teamspeelster, schoot de bal langs de keepster van Pernis. In deze fase had Drachtster Boys eigenlijk een voorsprong verdiend.

Ook na rust hielden de beide finalisten elkaar in evenwicht en was er geen zinnig woord te zeggen over de afloop. Drachtster Boys kreeg nog een beste kans op een voorsprong, maar daarna nam het vlot combinerende Pernis het initiatief steeds meer over. Drachtster Boys leek er een beetje doorheen te zitten. Keepster Anna Reitsma hield Drachtster Boys in de wedstrijd met een reflex en Pernis verprutste een open schietkans. De verlenging moest de beslissing brengen of anders strafschoppen. Tot penalty's kwam het niet, want opnieuw schoot Jennifer Oliviera raak. Daarmee was het beslist, want Drachtster Boys had niet meer de kracht om terug te komen.

De ontgoocheling was groot bij de speelsters, maar dat Drachtster Boys zover is gekomen, is eigenlijk al een klein wonder. De ploeg begon de competitie matig, maar plaatste zich na een sterk slot voor de play-offs. "We hadden niet verwacht de finale nog te halen", vertelde Lotte Donath, die haar laatste wedstrijd voor Drachtster Boys speelde. Ze gaat in de zaal voetballen voor Team Alkmaar, dat ook in de eredivisie uitkomt.

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 28 minuten geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 59 minuten geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 1 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 2 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 2 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 3 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 3 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 5 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 5 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 7 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 7 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 8 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 23 uur geleden