Drachtster Boys incasseert tik van VV Pernis

Algemeen Sport

SCHIEDAM - Vrijdag werd de eerste wedstrijd in de finale om het landskampioenschap bij de zaalvrouwen gespeeld. Net als afgelopen seizoen stonden Drachtster Boys en vv Pernis tegenover elkaar. Drachtster Boys verloor en moet vrijdag in de return thuis aan de bak.

Het begin van de wedstrijd was wat voorzichtig aan beide kanten. Drachtster Boys probeerde, met de vele aanvalspatronen die de ploeg beheerst, in afwisselende aanvallen de verdediging te passeren. Al vroeg in de wedstrijd wist vv Pernis de score te openen. Dounia El Biyar liep van achteruit door en na de combinatie met Jennifer Oliveira schoof zij de bal langs keepster Anna Reitsma in de verre hoek: 1-0.

Pernis wilde de score snel uitbreiden en kreeg hier gelijk twee grote kansen voor. Felicia Sedighi tikte de bal van dichtbij echter net naast en Oliveira zag haar schot ook naast gaan. Aan de andere kant was Lotte Donath dichtbij. Op aangeven van Rianne Mulder schoot zij van afstand gericht, maar ook deze doelpoging ging net naast. Anna Reitsma moest een aantal keer tot het uiterste gaan om redding te bieden op doelpogingen van onder andere Oliveira en Fernandes. Ook Bianca Troost liet haar klasse zien en kon voorkomen dat Jessie Prijs en Tjitske Sikma de gelijkmaker binnenschoten. Met nog vijf minuten op de klok werd er dan toch weer gescoord. Het was wederom Pernis dat het gaatje in de verdediging had gevonden. Een hoge voorzet van achteruit van Vivienne Knegtmans werd knap over Reitsma getikt door Oliveira: 2-0. Met een 2-0 tussenstand gingen beide ploegen de kleedkamers in.

Drachtster Boys kwam na rust fel terug in het veld. Esther van Toledo dribbelde door de verdediging van de thuisploeg en Pernis had een overtreding nodig om haar af te stoppen. De hierop volgende vrije trap werd door Van Toledo zelf genomen en zij schoot de bal hard en bekeken in de verre hoek: 2-1. Het tempo in de tweede helft lag iets hoger. Het bekende recept van Pernis deed Drachtster Boys opnieuw de das om. Een hoge voorzet op de diepe spits Fernandes werd teruggelegd en de doorgelopen Sedighi schoof de bal vervolgens beheerst in de verre hoek: 3-1.

Drachtster Boys deed snel wat terug; Esther van Toledo schoot de aansluitingstreffer nog geen minuut later binnen. Van afstand schoot zij hard via de binnenkant van de paal raak: 2-3. In de slotfase speelde Drachtster Boys weer met de meevoetballende keeper. Op deze manier probeerde het wat te forceren en de verdediging van de thuisploeg te verrassen. Het slotoffensief was voor Bianca Troost. Met nog een halve minuut op de klok kon Troost het schot van Van Toledo vangen en met een snelle dropkick schoot zij de bal vervolgens knap in het lege doel. Hiermee zette zij de eindstand 4-2 op het scorebord.

Actueel

Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard Algemeen 32 minuten geleden