Herwin demonstreert hoe je een koffiemachine met een app op je telefoon kunt bedienen.
Herwin demonstreert hoe je een koffiemachine met een app op je telefoon kunt bedienen. Foto: Actief Media

Profiteer van BTW-korting met Pinksteren

Zaken Zakelijk

OPENDE - Net 'over de grens' in het Groninger Opende ligt IJtsma Livingworld. Wat 52 jaar geleden begon als een dorpswinkel groeide uit tot een van de grootste woonwinkels van het noorden. "Stilstand is achteruitgang", zegt Alco van der Meer, zoon van de eigenaren Ella en Heine van der Meer. Daarom wordt het assortiment binnenkort weer uitgebreid met een aantal nieuwe formules. Ondanks de vele vierkante meters is het 'dorpse' gevoel gebleven. "Service is de beste reclame."


Het grote pand langs 'De Skieding' tussen Surhuisterveen en de A7 is niet te missen, maar wanneer je voor de ingang staat, valt pas echt op hoe kolossaal de winkel is. Op 15.000 vierkante meter vind je alles op het gebied van wonen, slapen en keukens. "Toen wij nog op de oude locatie zaten waar nu de Poiesz is gevestigd, hadden wij een winkel van 4000 vierkante meter. Nu is ons magazijn alleen al groter", zegt Alco. Naast de winkel in Opende heeft IJtsma Livingworld ook nog een kleinere vestiging in Groningen met 3000 vierkante meter winkelvloeroppervlakte.

"Service is beste reclame"

IJtsma is een echt familiebedrijf, opgericht in 1966 door Alle en Anke IJtsma. Dochter Ella en echtgenoot Heine van der Meer namen het bedrijf over en staan inmiddels al meer dan twintig jaar aan het roer. De zonen Alco en Herwin zitten nu ook in het bedrijf. Alco is voornamelijk verantwoordelijk voor de woonafdelingen. Zijn broer Herwin zwaait de scepter over de keukenstudio.

Industrieel: Feelings Collectie
De stijl van IJtsma valt te omschrijven als een combinatie van landelijk en industrieel. Vooral dat laatste is op dit moment heel populair. "Er is veel vraag naar meubels en decoratie in een industriële stijl", aldus Alco. "Daarom gaan wij vanaf september de Feelings Collectie verkopen. Dit is een landelijke formule met mooie stoere meubels en accessoires".

Voor de Feelings Collectie wordt speciaal een afdeling vrijgemaakt om de sfeer van de collectie goed weer te geven. "Deze afdeling moet nog leeg, zodat wij kunnen verbouwen", zegt Alco. "Vanaf Pinksteren gaan wij deze afdeling leegverkopen. Wij geven dan kortingen van 20% tot 50% op meubels en accessoires".

Collectie bedden van NL Slaapt
Ook nieuw is de collectie van NL Slaapt, die IJtsma Livingworld sinds de afgelopen winter voert. "Een complete collectie met mooie bedden voor hele lage prijzen", zegt Alco. "Ik verbaas mij er soms over wat voor acties zij bij leveranciers voor elkaar kunnen krijgen". Naast bedden uit het lagere en middensegment verkoopt IJtsma Livingworld ook de bedden van topmerken als Norma en M-line. Binnenkort komen daar de 'streekproducten' van Avek bij, deze bedden worden geproduceerd in Surhuisterveen.

Alles onder een dak
IJtsma Livingworld is echter veel meer dan een aantal losse collecties bij elkaar. Het totaalpakket zorgt dat mensen uit het hele land de winkel weten te vinden. "Wij willen ontzorgen van A tot Z", zegt Alco. Op sanitair na levert IJtsma Livingworld dan ook alles om een huis in te richten, voor ieder budget. "Als je minder te besteden hebt maar kwalitatief goede meubels wilt voor een lage prijs, dan kun je prima slagen in onze Budget Home Store", vertelt Alco.

"Er is veel vraag naar meubels en decoratie in een industriële stijl"

Naast een breed assortiment heeft IJtsma Livingworld ook een heel diep assortiment. Op zoek naar een relaxfauteuil? Bij IJtsma kies je uit honderdvijftig verschillende modellen. Relax je liever buiten in een mooie loungeset? Probeer dan een van de honderd verschillende tuinsets die standaard staan opgesteld in en buiten de winkel. IJtsma Livingworld levert daarnaast meubels op maat. Alco: "Als je bijvoorbeeld een slaapkamerkast in een niet-gangbaar formaat zoekt, dan kunnen wij deze voor je maken".

Krijg advies in Het Atelier
Wie plannen heeft voor een nieuwe inrichting en hier hulp bij nodig heeft, kan terecht in Het Atelier. "In Het Atelier kunnen klanten samen met onze styliste Petra hun woonstijl ontdekken", legt Alco uit. Door verschillende meubels, stoffen, kleuren en wand- en vloerbekleding te combineren, wordt een uniek maar samenhangend interieur gecreëerd. Meestal wordt er ook een moodboard gemaakt. "Klanten komen soms met tekeningen bij ons, maar Petra komt ook regelmatig bij klanten thuis om een goed beeld van de woning te krijgen", geeft Alco aan. IJtsma Livingworld is een totaalleverancier en kan dus ook alle raamdecoratie, wand- en vloerbedekking leveren en plaatsen. Populair zijn op dit moment de PVC-vloeren, waar het bedrijf een groot assortiment in heeft. Uiteraard worden deze vloeren ook geplaatst en zorgt IJtsma voor de egalisering van de ondergrond.

Scherp geprijsde keukens
Ook op keukengebied is er bij IJtsma bijna geen nee te koop. Standaard staan er dertig showroomkeukens opgesteld in de keukenstudio. Trots laat Herwin het paradepaardje van de collectie zien: een houten keuken met stoere stalen grepen. "Alles in deze keuken - op het fornuis na - kun je via een app op je smartphone bedienen", legt hij uit. "Zo kun je onderweg alvast de oven voorverwarmen."

Alle gangbare merken keukenapparatuur kunnen geleverd worden. "Wij onderscheiden ons met de service en het ontzorgen van de klant. Mensen vinden vertrouwen belangrijk. Wij zijn al vijftig jaar een vertrouwd adres. Verkopers die alleen bezig zijn met het halen van de targets vind je niet bij IJtsma Livingworld. Wij nemen echt de tijd voor de klant, want je zoekt niet iedere dag een keuken uit".

Gemoedelijke sfeer
Het gemoedelijke gevoel vind je terug op alle afdelingen. De vele vierkante meters winkelvloer imponeren, maar je hebt nooit het gevoel dat je als klant maar een nummer bent in de winkel. De adviseurs zijn altijd in voor een praatje en vader Heine en de zonen Alco en Herwin zorgen met hun humor voor veel gezelligheid. Als Alco echter het woord 'dorpswinkel' in de mond neemt, treedt Heine even corrigerend op. "Dat moet je niet zeggen, wij zijn geen dorpswinkel meer".

De fase van dorpswinkel is IJtsma Livingworld inderdaad allang ontgroeid. IJtsma Livingworld is voor mensen uit heel Nederland een bestemming voor een inspirerend dagje uit geworden. Het persoonlijke karakter is gebleven. Alco zegt: "Bij ons geen verschillende schijven. Wij houden van korte lijntjes. Heb je 's ochtends iets gekocht wat op voorraad is en je wilt het dezelfde dag in huis hebben, dan leveren wij het diezelfde dag, mits je niet in Zuid-Limburg woont."

Voor wie kennis wil maken met IJtsma Livingworld is er met Pinksteren een mooie actie. Alco: "In het pinksterweekend betaal je op het gehele assortiment inclusief keukens geen BTW."
Bezoek IJtsma Livingworld op De Wending 2 in Opende |
www.ijtsma.nl | 0594 659 218

Een op het eerste gezicht oneindig gangpad voert je langs de verschillende interieurstijlen.
In Het Atelier kun je samen met een interieuradviseur jouw persoonlijke woonstijl ontdekken en interieurplannen laten uitwerken.
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 5 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 5 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 6 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 6 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 7 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 8 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 9 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 10 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 11 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 12 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34