Burgum heeft Meer… Koningsdagactiviteiten!

Algemeen

BURGUM - Al vanaf vorige week vrijdag is Burgum in oranje sferen. Toen werden op de drie basisscholen de Koningsspelen gehouden. Komende vrijdag is het tijd voor de vertrouwde kindervrijmarkt en start tevens het project Wereldburgumer.

Tijdens de koningsspelen hielden de kinderen een sponsorloop voor stichting Shoma. Deze sponsorloop werd al een aantal keer eerder georganiseerd, maar dan tijdens de Slach om 'e mar. Deze laatste keer is ervoor gekozen de loop aan de koningsspelen te koppelen. Bij bewegingscentrum Reset, en op de sportvelden zetten de kinderen van de bovenbouw hun beste beentje voor om zoveel mogelijk geld op te halen voor de stichting, die als doel heeft het onderwijs in de omgeving van Rubya in Tanzania te bevorderen.

Vrijmarkt en kampvuur
Ook op Koningsdag zelf is er voor de kinderen genoeg te doen. Vanaf 9.00 uur kunnen zij zich ontpoppen tot ware handelaartjes, op de kindervrijmarkt in het centrum. Verder zijn er leuke activiteiten als spijkerbroek-hangen en sleutelhangers knopen en er is een kampvuur met marshmallows. Bovendien is er een springkussen, kunnen ze suikerspinnen eten en komt Scouting de Twirre de jeugd vermaken.
Siebe Siebenga en Klaas Henstra vertellen over de belangrijkste gebeurtenissen in de Burgumse geschiedenis (bij Scapino), de jeugdleden van De Marko's laten zich horen en de twirlinggroepen presenteren hun shows. Ook op Koningsdag, om 9.30 uur, is de officiële start van het project Wereldburgumer door burgemeester Jeroen Gebben van Tytsjerksteradiel, tegenover het terras van De Pleats. Wereldburgumer is een project dat onder de vlag van 'De 8e dag' en De Reis deel uitmaakt van Leeuwarden-Fryslân2018. Een project om met de hele mienskip trots op te zijn. En daar gaat het precies om: wat vertel je op een verjaardagsfeest vol trots over Burgum?

De hele mienskip kan aan dit project meedoen. Scholen, instanties, alle inwoners, jong en oud. Er wordt op verschillende fronten al gewerkt aan allerlei voorbereidingen. Met z'n allen maken de deelnemers uiteindelijk een metersgrote wereldbol die op 8 juli met enig spektakel in de Burgumer 'mars' naar Leeuwarden gaat. De Burgumers slaan letterlijk de handen ineen. Doe je mee?

Op de Facebookpagina WereldBurgumer kun je een kort filmpje plaatsen over wat Burgum voor jou betekent. Er zijn al wat filmpjes geüpload, ter inspiratie. Je kunt ook gewoon een berichtje achterlaten. Daarnaast kun je jouw persoonlijke boodschap in een soort handtekening zetten. Alle boodschappen vinden later een plekje op de grote wereldbol. Wil je op 8 juli meewandelen in de uitbundige stoet naar Leeuwarden? Noteer alvast de datum, meer informatie volgt. De Wereldbol gaat op deze dag in een bijzondere tocht naar Leeuwarden. Daar wordt de bol onderdeel van de kettingreactie van het project De 8e dag en zet een ander project weer in beweging.

Dus doe ook mee! Kom op 27 april vanaf 9.00 uur naar de aftrap van dit project om een persoonlijke boodschap te maken of om je op te geven voor het meelopen in de Burgumermars.

De Kunst van het Evenwicht
NVA-Autismeweek met thema 'De Kunst van het Evenwicht Algemeen 2 uur geleden
Terwijl bestuurslid Oege Hiddema het pasverworven brij-buske omhoog houdt, overhandigt museumvoorzitter
Sybren van Tuinen bloemen aan de schenkers, Elly en Jitse van der Bij uit Damwâld.
Drie particuliere schenkingen voor het Ruurd Wiersma Museum Algemeen 2 uur geleden
Dirigent Akke Bosma
Uniek 3-koren lenteconcert Algemeen 5 uur geleden
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard Algemeen 6 uur geleden
Theatervereniging in Oudega speelt
Theatervereniging "op e nij Bigoun" uit Oudega speelt de komedie met de titel "Ut" van Nick Hall Algemeen 22 uur geleden
De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 22 uur geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 22 uur geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 22 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 23 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen gisteren
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen gisteren
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 28 mrt, 14:00