Hattrick Henny Bouius geeft Harkemase Boys lucht

Algemeen Sport


HARKEMA - Harkemase Boys heeft zich zaterdag verder afsand genomen van de nacompetitieplaatsen onderaan de ranglijst. Dat was het resultaat van een 3-1 overwinning op Spijkenisse. De stemming was dan ook opperbest op sportpark 'De Bosk'. De kans is groot dat Harkemase Boys ook volgend seizoen in de derde divisie speelt. Henny Bouius schoot uit zijn slof met een hattrick.

Door Jelle Jeensma

Harkemase Boys maakte daarmee voorlopig een einde aan een serie mindere prestaties. De 5-0 nederlaag tegen SVV Scheveningen, de week daarvoor, lag nog vers in het geheugen. Harkemase Boys was zaterdag niet veel sterker dan Spijkenisse, maar wel veel effectiever. De balvaardigheid van de spelers van Spijkenisse was groter dan de stand op de ranglijst doet vermoeden, maar Harkemase Boys stond op scherp en kwam op voorsprong. Na een voorzet van Kevin Mennega kopte Henny Bouius raak. Er was toen twintig minuten gespeeld. Vervolgens toverde Harkemase Boys een combinatie over meerdere schijven uit de hoge hoed. Jesse Renken haalde de achterlijn en na diens voorzet schoot Bouius raak.

Daarvoor had Harkemase Boys al een grote kans gekregen. Na een combinatie tussen Robert Stelpstra en Berwout Beimers dook Beimers op voor het doel van Spijkenisse, maar zijn schot werd gestopt door de keeper. Beimers manifesteerde zich weer sterk in dit sleutelduel. De balvaste aanvaller was steeds in beweging en bleek met zijn techniek en creatieve invallen constant een handenbinder voor de verdediging van Spijkenisse.

Ook na rust ging Spijkenisse op zoek naar de aansluitingstreffer, maar veel echte kansen werden niet gecreëerd. Harkemase Boys kwam in een zetel na de derde treffer van Henny Bouius: 3-0. Er ging een voorzet van Pier Veldman aan vooraf. Even leek de spanning in de wedstrijd terug te keren, nadat Renhendry Amsterdam raak kopte na een corner, maar Harkemase Boys bleef vrij gemakkelijk overeind.

Linksback Kellian van der Kaap was één van de opvallendste spelers achterin. De verdediger gaf geen kans weg en schakelde zichzelf regelmatig in bij de opbouw van de aanvallen. Zijn dieptepass op Berwout Beimers leverde bijna de vierde treffer op, maar Beimers schoot in het zijnet. De negentienjarige Van der Kaap, afkomstig van Be Quick 1887 uit Groningen, heeft zich op dit niveau goed ontwikkeld en een basisplaats veroverd. "Ik heb mij snel aangepast. Het ging wel lekker tegen Spijkenisse, mijn directe tegenstander heeft mij geen enkele keer kunnen passeren en ik ben ook nog mee opgekomen als er ruimte was. De organisatie in onze ploeg was goed en we benutten de kansen nu wel. Dat doen we niet altijd, we creëren vaak te weinig mogelijkheden en maken de kansen dan ook niet af. Na deze overwinning is de middenmoot weer binnen bereik, dat is nu ons doel."

Ook volgend seizoen speelt Van der Kaap voor de club uit Harkema. De meeste andere spelers hebben eveneens bijgetekend. De selectie herbergt voldoende talent om minimaal in de middenmoot van de derde divisie mee te kunnen draaien. In het filmpje dat met de ActiefPlus-app kan worden bekeken, blikt Henny Bouius kort terug op de winst van zijn ploeg en op zijn hattrick.

Zaterdag speelt Harkemase Boys een uitwedstrijd tegen ONS Sneek, dat twee punten minder heeft.

Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 18 uur geleden
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 19 uur geleden
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 20 uur geleden
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 21 uur geleden
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 uur geleden
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 23 uur geleden
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen gisteren
De kampioensploeg van Warga.
Warga kampioen na 0-3 winst op Nieuw Roden Algemeen 21 apr, 22:06
Een moment uit de wedstrijd van Libertas tegen FC Marlène.
Libertas kan het niet bolwerken tegen koploper FC Marlène Algemeen 21 apr, 21:28
Ropta Boys en Viod strijdbaar maar scoren niet.
Ropta Boys en Viod strijdbaar maar scoren niet Algemeen 21 apr, 21:17
Be Quick Dokkum vergeet te winnen van Wykels Hallum.
Be Quick Dokkum vergeet te winnen van Wykels Hallum Algemeen 21 apr, 19:59
Anjum doet goede zaken na winst op Harkema Opeinde. Foto ter illustratie.
Anjum doet goede zaken na winst op Harkema Opeinde Algemeen 21 apr, 19:55
Een moment uit de wedstrijd van Kollum tegen LTC
Kollum blijft steken op gelijkspel tegen 9 man van LTC Algemeen 21 apr, 19:43