Harkemase Boys trots op certificaat Lokale Jeugdopleiding

112

HARKEMA - Afgelopen zaterdag, voorafgaand aan de wedstrijd vv Harkemase Boys – Quick Boys, vond de uitreiking plaats van de status 'Lokale Jeugdopleiding'. "Een prestatie van formaat" gaf Auke van der Horn van de KNVB aan bij de uitreiking aan de betrokken besturen.

Het Kwaliteit en Performance model van de KNVB wordt als uitgangspunt genomen bij het bereiken van de certificering. Samen met NMC Bright werd de jeugdopleiding van vv Harkemase Boys het afgelopen seizoen volledig doorgelicht. Hierbij kwamen alle facetten (onder andere visie, opleidingsklimaat, faciliteiten en kader) binnen de jeugdopleiding aan bod en werden deze beoordeeld.

Doel van de certificering is voor vv Harkemase Boys het verbeteren van de organisatie, het opzetten van een doorlopende leerlijn en het ontwikkelen van een eenduidig beleid. Met het doorlopen van dit certificeringsproces heeft de vereniging een heel goed beeld verkregen van de aanwezige kwaliteiten en uiteraard ook de verbeterpunten.

"We beseffen ons terdege dat we als grote club, maar relatief kleine vereniging voor de buitenwereld wellicht een grote broek aantrekken met deze status. Voor ons is echter maar één ding belangrijk en dat is een kwalitatief goede jeugdopleiding neerzetten en uitbouwen. Dat zijn we verplicht aan onze jeugdleden!" aldus Annemarie van der Meer. Lubbert Boersma vult aan. "Er wordt met man en macht gewerkt aan het verbeteren van de opleiding. Dit gaat stapje voor stapje en soms doen we twee stapjes vooruit en toch ook weer één achteruit. Het gaat langzamerhand steeds beter en we merken dat we vooruitgang boeken".

Harm van der Bij merkt dat de ambities binnen de hele vereniging steeds beter op elkaar aansluiten. "Ooit zijn we als Sponsorgroep begonnen met de ambitie om de beste van Nederland te worden. We hebben als vereniging hier flink aan moeten wennen. De afgelopen vijf jaar hebben we de ambities en doelstellingen binnen de club steeds beter op elkaar afgestemd. Ook wij worden genoodzaakt om met een klein budget het maximale te kunnen presteren. We gaan proberen, mits de kwaliteit aanwezig is, op meer structurele basis jeugdspelers de kans te geven om aan te haken in de A-selectie. Op dit moment trainen zelfs al enkele junioren mee en kunnen zij zich in alle rust verder ontwikkelen".

Wouter Slotegraaf was vanuit vv Harkemase Boys verantwoordelijk voor het certificeringstraject. "Je merkt vanuit de KNVB en NMC Bright dat ze bij heel veel verenigingen in de keuken mogen kijken. We waren erg benieuwd waar we stonden en tijdens de audit is dit goed duidelijk geworden. Sommige onderdelen hadden we al zeer goed ingericht, andere zaken waren juist voor verbetering vatbaar. Er is ontzettend veel tijd en energie in gestoken door een kleine groep vrijwilligers om deze status te behalen. We zijn nog niet waar we willen staan maar we merken wel dat we succesjes boeken. Kijk naar het jeugdige tweede elftal. Enkele jaren terug hebben we als vereniging besloten hier vol op in te zetten. Dat deze jonge groep nu een periodetitel pakt in de Reserve Hoofdklasse, is natuurlijk prachtig".

De Kunst van het Evenwicht
NVA-Autismeweek met thema 'De Kunst van het Evenwicht Algemeen 1 uur geleden
Terwijl bestuurslid Oege Hiddema het pasverworven brij-buske omhoog houdt, overhandigt museumvoorzitter
Sybren van Tuinen bloemen aan de schenkers, Elly en Jitse van der Bij uit Damwâld.
Drie particuliere schenkingen voor het Ruurd Wiersma Museum Algemeen 2 uur geleden
Dirigent Akke Bosma
Uniek 3-koren lenteconcert Algemeen 4 uur geleden
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard Algemeen 6 uur geleden
Theatervereniging in Oudega speelt
Theatervereniging "op e nij Bigoun" uit Oudega speelt de komedie met de titel "Ut" van Nick Hall Algemeen 21 uur geleden
De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 21 uur geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 22 uur geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 22 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 22 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 23 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 23 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen gisteren
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen gisteren