't Fean'58 steviger aan kop, zorgen voor Be Quick

Algemeen Sport

KOLLUM - Verschillende regioploegen kwamen in actie in de voetbalcompetitie. De meest opmerkelijk uitslag was de 0-2 overwinning van 't Fean'58 op VV Kollum. It Fean ligt nu aardig op kampioenskoers.

BCV speelde met 0-0 gelijk tegen FC Grootegast. Beide ploegen schieten hier weinig mee op, maar Grootegast, dat verdienstelijk partij bood, heeft weer een beetje zicht op klassebehoud. BCV mag zaterdag tegen koploper Leeuwarder Zwaluwen proberen het seizoen nog enige glans te geven door in Leeuwarden een goed resultaat neer te zetten.

Be Quick Dokkum is er niet in geslaagd om punten te pakken in Winsum. Integendeel, de thuisclub wist met 4-0 te winnen na een ruststand van 2-0. Rogier Krohne werd met drie treffers man of the match. Be Quick kon op het erg hobbelige veld geen potten breken en komt na deze nederlaag nu echt in de gevarenzone. Weer maken twee talenten uit de Be Quick Jeugdopleiding de overstap naar SC Cambuur. Robin de Jong en Thomas Wiersma gaan volgend jaar instromen bij het team O16 van de Leeuwarder profclub.

Mede dankzij een prima eerste helft behaalde koploper 't Fean '58 een fraaie 0-2 zege op concurrent Kollum. Halverwege de eerste helft opende Erwin Vos voor de blauwhemden de score en even later kopte good-old Willem van Kammen een hoekschop feilloos binnen. "Deze is heerlijk hoor", was de reactie van trainer Mark Bosma direct na afloop van een wedstrijd, die eigenlijk alleen voor de rust aantrekkelijk was voor de talrijke toeschouwers.

"Als Marinus Hoekstra van Kollum in de tweede helft een wegens hands gegeven strafschop niet naast had geschoten, had het er heel anders uit kunnen zien. Buiten de strafschop kregen ze niet echt veel kansen. Ik had nooit het gevoel dat we de wedstrijd uit handen gingen geven. Wij creëerden veel kansen", aldus Mark Bosma.
Een door blessures geteisterd WTOC was niet opgewassen tegen Zwaagwesteinde. De stand op de ranglijst is ook al niet florissant. Vanaf de aftrap was de intentie van Zwaagwesteinde duidelijk: zo snel mogelijk op voorsprong komen. Dit lukte, na enige goede kansen om zeep te hebben gebracht. In de twintigste minuut was het raak. Dennis Stienstra schoot na slecht wegwerken van de WTOC-defensie snoeihard binnen: 0-1. Drie minuten later was de 0-2 een feit. Lieuwe de Roos liet doelman Geoffrie Hoiting kansloos. Jan Eisma scoorde 0-3. VV Harkema-Opeinde en VIOD Driesum speelden met 2-2 gelijk.

De tweede overwinning voor SC Kootstertille na de winterstop was een feit, maar wat ging het bij laagvlieger Suawoude moeizaam. Ondanks een groot veldoverwicht met veel kansen, werd het duel pas laat beslist. De doelpunten waren van Jouke Waaksma en Harmen Tabak. Willem-Dirk van Vaals tekende voor de tegentreffer: 1-2.

Actueel

Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman.
(video) Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman Algemeen 10 uur geleden
So Fuckin’ Confused
Het Italiaanse So Fuckin' Confused komt 25 april met hun explosieve hardcore punk naar Iduna Algemeen 10 uur geleden
Auto eindigt op ondergrondse container
Auto eindigt op ondergrondse container 112 12 uur geleden
De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 14 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 15 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 16 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 17 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 17 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 18 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 19 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12