BCV hijst de stormbal en wint van Hardegarijp

112

HURDEGARYP – Een magistrale pot voetbal neerleggen op de synthetische grasmat was zaterdag teveel gevraagd voor de tweeëntwintig voetbalacteurs, maar VV Hardegarijp en BCV maakten er ondanks de bitterkoude voorjaarsstorm het beste van. BCV won verdiend, maar ietwat geflatteerd met 1-4.

Door Jelle Jeensma

VV Hardegarijp had vorig seizoen een superjaar en deed zelfs mee om het kampioenschap in de tweede klasse. Na het vertrek van een aantal bepalende spelers heeft de ploeg van trainer Rob de Jong figuurlijk 'een jasje uitgedaan' en moet nu, samen met een klein peloton andere ploegen, vechten om lijfsbehoud. Dat zal vrijwel zeker lukken, want Hardegarijp blijft voetballend aardig op de been en heeft nog genoeg kwaliteit in huis. De kwetsbaarheid van de verdediging blijft wel een probleem.

De vinger op de zere plek werd vooral gelegd door aanvaller Harmen Vlietstra van BCV. Het talent is snel, technisch en effectief, vooral als hij de ruimte krijgt. Dat maakte vooral in de tweede helft, toen BCV de harde wind tegen had en min of meer een counterrol kreeg opgedrongen, het verschil in deze derby. Het pleit voor beide ploegen dat ze voor de volle winst gingen. Meteen ontstonden er kansen. Een schot van aanvalsleider Ralph Wietses van Hardegarijp ging over. Later schoot Harmen Vlietstra tegen de paal. Het was voor BCV een aderlating dat Cor-Pieter Pander met een blessure de kleedkamer moest opzoeken. Mao Sheng Xioa was zijn vervanger. Nadat captain Ralph Wietses namens Hardegarijp nog een kans om zeep had geholpen, ontstond er in het strafschopgebied van Hardegarijp deining toen keeper Evert van Schepen Harmen Vlietstra onderuit haalde. Die overtreding was onnodig, maar resulteerde wel in een penalty van BCV. Aanvoerder Cor de Jong schoot tegen de lat, maar in de rebound was het wel raak, omdat Raoul Dijkstra bij de les was: 0-1.

Veel krachtsverschil was er niet tussen de ploegen in het eerste bedrijf. Hardegarijp ging met wind in de rug in de tweede helft beter om met de omstandigheden dan BCV voor rust. BCV moest zich laten inzakken en Hardegarijp was sterker. Hardegarijp had wel de pech dat ze meteen na rust tegen een 0-2 achterstand moest aankijken. Harmen Vlietstra was de doelpuntenmaker voor BCV.

Hardegarijp slaagde er in de aansluitingstreffer te forceren. Dit nadat de bal na een corner was ingetikt door Vladik Drakopulo. Maar Harmen Vlietstra maakte de marge weer groter: 1-3. Daarna werd het een onmogelijke missie voor Hardegarijp, dat wel met inzet bleef voetballen. Met een schuiver maakte Auke Schievink er nog 1-4 van voor BCV. Hardegarijp had op basis van de tweede helft een beter lot verdiend, maar BCV was over de hele linie de betere ploeg.

Edde Wolters van Hardegarijp vond dat de tweede goal van BCV te vroeg kwam. "Toen moesten we gaan beuken. Als we 2-2 hadden gemaakt, was het nog een leuke wedstrijd geworden. We speelden een betere tweede helft dan BCV. Zij kregen de bal niet weg en wij zetten ze vast en hielden ze onder druk." De verdediging is momenteel de achilleshiel van zijn ploeg, weet ook Wolters. "We moeten het verdedigend dichtgooien, om er voorin ééntje in te prikken."

Aanvoerder Cor de Jong van BCV komt aan het woord in het filmpje dat via de ActiefPlus-app kan worden bekeken.

Actueel

© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 35 minuten geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 1 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 2 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 2 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 4 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 19 uur geleden
Paasmaandag paaseieren zoeken bij museum De Sukerei
Paasmaandag paaseieren zoeken bij museum De Sûkerei Algemeen 19 uur geleden
Hoofdvakdocente Fie Schouten
Lenteconcert door docenten met hun master-studenten van het Prins Claus Conservatorium Algemeen 19 uur geleden
Miss Naomi Vellinga strijdt voor goede doelen.
Missverkiezingsfinalist Naomi Vellinga is een schoonheid met een doelbewuste missie Algemeen 20 uur geleden
Jamsessie na concert DC Ray 'Sings nat King Cole'
"Dokkum nu ook op de kaart in de jazzwereld" Algemeen 23 uur geleden
Leuke uitjes tijdens Pasen.
Eieren zoeken, codes kraken en lekker fietsen tijdens Pasen Algemeen 23 uur geleden
Color guard Nova/De Marko's vijfde op Finals
Color guards Nova/De Marko's vijfde op Finals Algemeen gisteren
De provincie wil het gebruik van bestrijdingsmiddelen afbouwen.
Subsidie om te experimententeren met afbouw gewasbeschermingsmiddelen Algemeen 27 mrt, 11:00
Zondag 24 maart Wedstrijden Nunspeet en Leek
Hiphop en showdance team uit Drachten schitteren in Nunspeet en Leek Algemeen 27 mrt, 10:48
Technische vernieuwing kan wellicht in aanmerking komen voor een deel van de zeven miljoen euro subsidie voor het MKB in Noord-Nederland.
Zeven miljoen euro subsidie voor innovatie in MKB Noord-Nederland Algemeen 27 mrt, 09:57
Creëer een Betoverende Paastafel: Tips voor een Onvergetelijk Paasontbijt.
Creëer een Betoverende Paastafel: Tips voor een Onvergetelijk Paasontbijt Algemeen 27 mrt, 08:30