Zaalvrouwen Drachtster Boys blijven in de race

112 Sport

DRACHTEN - De zaalvoetbalvrouwen van Drachtster Boys zijn bezig met een wisselvallig seizoen op het hoogste niveau, maar de play-offs zijn nog steeds binnen handbereik. Drachtster Boys liet vrijdag handenvol kansen onbenut tegen het teruggevallen OS Lusitanos, maar beantwoordde aan de doelstelling: winnen. Door de 6-0 overwinning staat Drachtster Boys vierde, een plek die recht geeft op de play-offs.

Door Jelle Jeensma

Dit seizoen is het razend spannend in de eredivisie bij de zaalvrouwen. De beide koplopers KTP Nieuw Roden en VV Pernis zijn eigenlijk niet meer te achterhalen door Drachtster Boys en ook FC Gelre heeft een puntenvoorsprong op de Drachtsters. Daarachter strijden zeker vijf ploegen om een plaats in de play-offs.

Drachtster Boys speelde vrijdag een goede wedstrijd, maar vergat het voordelige doelsaldo op te poetsen. Er werden veel kansen om zeep geholpen, waardoor de tegenstander lange tijd nog mocht hopen. OS Lusitanos domineerde nog niet zo lang geleden in de eredivisie, maar de Amsterdammers staan nu voorlaatste.

Routinier Petra Verbeek kon haar ploeg die aan kwaliteit heeft ingeboet, evenmin naar een hoger niveau stuwen, hoewel ze verdedigend en aanvallend bergen werk verzette. De Amsterdammers stonden praktisch de hele wedstrijd onder druk en creëerden weinig kansen, zodat de Drachtster keepster Laura Hummel een rustige avond had. Drachtster Boys was wel sterker, maar kwam moeizaam op stoom. International Jessie Prijs maakte in de eerste helft het verschil door de bal binnen te werken. Het bleef tot de rust 1-0. Dat was een magere afspiegeling van de krachtverhoudingen, maar het schortte aan de afwerking bij Drachtsters Boys. Lotte Donath raakte nog de lat en Jessie Prijs schoot, na aangeven door Esther van Toledo, op de paal. Veel aanvallen begonnen bij de geboren zaalvoetbalster Van Toledo, ook al een international. Ze liet zich terugzakken, om de aanvallen te regisseren en passes te verzenden en was zelf ook dreigend.

In de tweede helft ging het allemaal een stuk makkelijker voor Drachtster Boys. OS Lusitanos kwam er helemaal niet meer aan te pas. Sieta de Vries maakte 2-0 en daarmee was het Amsterdamse verzet wel gebroken, hoewel Lusitanos positief bleef voetballen. Vervolgens maakte Drachtster Boys het halve dozijn vol, met een hoofdrol voor Jessie Prijs (twee keer) en Tjitske Sikma (twee keer).

Na het kampioenschap van vorig seizoen verkeert Drachtster Boys nu in een heel ander parket, maar de speelsters blijven erin geloven dat de play-offs haalbaar zijn. Lotte Donath keerde terug bij Drachtster Boys, omdat ze haar teamgenoten en het voetbal miste. "Ik werk bij de Amsterdamse politie en woon in de stad. Daarom was ik gestopt bij Drachtster Boys. Ik ben teruggekeerd en train een keer per week in Drachten. Ik weet nog niet of ik volgend seizoen doorga, want voor mij betekent dit veel reizen en ik heb wisselende diensten bij de politie." Ze wil dit seizoen met haar ploeg de play-offs bereiken. "Het voetbal gaat de goede kant op, maar elke wedstrijd is voor ons nu een finale."

Vrijdag speelt Drachtster Boys een thuiswedstrijd tegen Team Alkmaar, dat ook op het vinkentouw zit voor een plaats in de nacompetitie. Via de ActiefPlus-app kan een filmpje met teammanager Conny Oosting worden bekeken.

Theatervereniging in Oudega speelt
Theatervereniging "op e nij Bigoun" uit Oudega speelt de komedie met de titel "Ut" van Nick Hall Algemeen 19 uur geleden
De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 19 uur geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 19 uur geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 20 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 21 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 21 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 22 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 23 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen gisteren
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 28 mrt, 11:03
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 28 mrt, 10:00