Een levensloopbestendige badkamer vol gemak en sfeer

Algemeen Zakelijk

DRACHTEN - Tabak Keukens in Drachten verkoopt niet alleen keukens, maar ook sanitair. "We hebben het volledige aanbod", zegt Klaas Algra, doorgewinterde expert op het gebied van badkamers en toiletvoorzieningen. Op de bovenverdieping van de showroom staat een tiental opstellingen. "Die zijn zo gemaakt, dat ieder wel zes mogelijke variaties toont. Onze badkameropstellingen inspireren."

Alle opties worden getoond

Gladde tegels, matte tegels, grote tegels, kleine tegels, staande tegels, brede tegels, zwarte tegels, witte tegels of helemaal geen tegels? Elke keus heeft effect op het eindresultaat. "Er zijn mensen die kiezen voor keramische tegels die precies op hout lijken", vertelt de badkamerspecialist. "Doe je dat alleen op de vloer, of juist alleen op de wand? En met welke andere materialen combineer je het?"

De keuze is eindeloos. Vaardig leidt Algra zijn klanten door de showroom, op zo'n manier dat ze overzicht houden. "Kies je voor een douche in beton-look, dan sluit dat vanzelf een paar andere keuzes uit", legt hij uit. "Ik noteer wat mensen willen. Waar komt dit sanitair? Gaat het om nieuwbouw of renovatie?" Al het besprokene wordt verwerkt in een 3D-tekenprogramma, zodat men vooraf goed kan beoordelen hoe het kan worden.

Levensloop bestendige badkamer

Een levensloopbestendige badkamer is nu vaak een wens. Deze heeft ruimte voor iemand die de helpende hand biedt, niet alleen handig voor hulpbehoevende ouderen, maar ook fijn voor kinderen en ouders. De instap is zo breed dat er een rollator in kan. "Er zijn glazen douchewanden die profielloos worden gemonteerd. Er kan een deur in die dankzij een liftsysteem 180 graden draait."

Betere materialen

Noviteiten zijn er te over in de badkamerwereld. Bij de keuken- en badkamerspecialist Tabak Keukens vind je spiegelkasten met spiegels aan de buiten- én binnenzijde van de deurtjes. "Zo bekijk je ook het achterhoofd." Heb je liever een verwarmde spiegel die niet beslaat? Ook dat kan.
Een moderne douche-sproeikop heeft gaatjes die zijn gevormd in rubbers, zodat kalkaanslag zich er niet op vast zet. De kop zit flexibel gemonteerd op een slang die is gemaakt van materiaal dat alle kanten uitdraait zonder te knikken. "Heerlijk zijn de regendouches", wijst Algra. "De thermostaat heeft een behuizing die niet meer warm wordt."

De afvoerputjes van weleer zijn niet meer terug te vinden in een hedendaagse sanitairzaak. Vandaag de dag wordt doorgaans een drain met flens gemonteerd aan het eind van je doucheruimte. "Er kan veel water doorheen en hij is uiterst gemakkelijk schoon te maken."

Warmtepanelen

Sunshowers zijn waterbestendige warmtepanelen die in de hoek naast de douche worden opgehangen. "Alsof je voor een warmtelamp staat tijdens het douchen."

De hedendaagse randloze toiletpotten met een verdekt ophangsysteem zijn moeiteloos schoon te maken en verbruiken weinig water. Radiatoren zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende modellen en kleuren. Waterontharders, led-verlichting en draadloze ventilatoren: het is er allemaal.

Noviteiten zijn er te over
in de badkamerwereld

Of je nu een badkamer zoekt voor een nieuwbouwwoning of een slaapkamer wilt ombouwen tot badkamer, Tabak Keukens kan de klant volledig ontzorgen. "Onze mensen voeren kleine verbouwingen zelf uit. Voor de klant is het gemakkelijk dat er één aanspreekpunt is dwaarmee je alles regelt."

Wie belangstelling heeft, brengt een bezoek aan de showroom. Klanten die tot aanschaf over gaan, kunnen dit jaar een droomreis winnen met de actie 'Bon voyage'.

Tabak Keukens | Houtlaan 11 Drachten | 0512-530020 | www.tabakkeukens.nl

Nieuwe instrumenten voor De Marko's
Nieuwe instrumenten voor De Marko's Algemeen 2 uur geleden
Uitnodiging Paardenweegdag 20 april bij A7 Noord dierenartsen in Drachten
Heeft uw paard een gezond gewicht? Algemeen 2 uur geleden
De Kunst van het Evenwicht
NVA-Autismeweek met thema 'De Kunst van het Evenwicht Algemeen 3 uur geleden
Terwijl bestuurslid Oege Hiddema het pasverworven brij-buske omhoog houdt, overhandigt museumvoorzitter
Sybren van Tuinen bloemen aan de schenkers, Elly en Jitse van der Bij uit Damwâld.
Drie particuliere schenkingen voor het Ruurd Wiersma Museum Algemeen 4 uur geleden
Dirigent Akke Bosma
Uniek 3-koren lenteconcert Algemeen 6 uur geleden
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard Algemeen 8 uur geleden
Theatervereniging in Oudega speelt
Theatervereniging "op e nij Bigoun" uit Oudega speelt de komedie met de titel "Ut" van Nick Hall Algemeen 23 uur geleden
De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 23 uur geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 23 uur geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen gisteren
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 28 mrt, 15:32
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 28 mrt, 15:00