Drachtster Boys herstelt zich tegen VV Groningen

Algemeen Sport

Bij Drachtster Boys ontbraken de vormgevers Aziz Geyik en Saïd Hassan op het wedstrijdformulier en daardoor ontbeerde de ploeg van trainer Hans van der Ploeg een dosis creativiteit. Het was vooral in de eerste helft hard werken geblazen voor de Drachtsters, zonder dat uitgesproken kansen werden gecreëerd. VV Groningen, met een paar technische spelers, was toen eigenlijk de betere ploeg. Met lange ballen waren de Groningers niet ongevaarlijk.

DRACHTEN – Drachtster Boys had zaterdag tegen hekkensluiter VV Groningen iets recht te zetten, want de titelkandidaat liep tegen mindere ploegen flinke averij op, waardoor VV Buitenpost nu nummer één is geworden in de eerste klasse. De Drachtsters slaagden op het kunstgras in het Drachtster bos in hun opdracht en wonnen na een stroperige eerste helft en een veel beter tweede bedrijf met 3-2. De invallers speelden een belangrijke rol met twee doelpunten.

Door Jelle Jeensma

Het verschil tussen de titelkandidaat en de degradatiekandidaat was niet merkbaar in de eerste helft. Groningen had zelfs de beste kans om op voorsprong te komen. Aanvoerder Harvey Bischop was bij de les en haalde de bal van de Drachtster doellijn. Drachtster Boys kreeg kansen via Rob Schokker en Stefan Bolt in een weinig memorabele eerste helft. Drachtster Boys had na rust 'de knop' omgezet en haalde een hoger niveau, hoewel het wel meteen een tegenvaller moest incasseren toen Tim van der Molen keeper Richard Strijker kansloos liet. Daarna had Groningen weinig meer te vertellen en voerde Drachtster Boys de druk op met meer gevarieerde aanvalspatronen. Plotseling zat er automatisme en beweging in de ploeg. Jan Stoker, in de eerste helft anoniem spelend, maar na de thee de kar trekkend, schoot Drachtster Boys in de rebound naar de gelijkmaker: 1-1.

De 2-1 was een logisch gevolg van het overwicht van Drachtster Boys. Na een knappe aanval over meerdere schijven en een voorzet van Jan Stoker, kopte de sterk ingevallen Mergim Hana Drachtster Boys naar 2-1. Een andere invaller, Lesley van Loon, besliste vervolgens de wedstrijd voor Drachtster Boys met een soloactie. Hij nam de bal goed aan, passeerde een paar tegenstanders en liet de keeper van Groningen kansloos met een doelgerichte schuiver: 3-1. Drachtster Boys leek de wedstrijd in de tas te hebben, maar Groningen kwam in de slotminuten toch nog terug met een schitterend schot in de kruising: 3-2. Keeper Richard Strijker stond erbij en keek ernaar.

"We hebben verdiend gewonnen, maar Groningen heeft het ons lastig gemaakt", blikte Jan Stoker terug. "In de eerste helft was ons baltempo te laag en hadden we te weinig diepgang in het spel. Toen we op achterstand kwamen, hebben we meer energie in de wedstrijd gelegd." De tweede goal vond hij illustratief voor het herstel. "Daar waren veel lopende spelers bij betrokken."

De wedstrijd werd gadegeslagen door Dennis Hoekstra. De negentienjarige Drachtster speelt nu nog voor het Asser ACV, dat niet in actie kwam tegen Harkemase Boys. Hij zal in het volgende seizoen een overstap maken naar Drachtster Boys. De Drachtsters hebben de ambitie om terug te keren naar de hoofdklasse, maar zullen dan moeten afrekenen met Buitenpost.

De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 8 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 9 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 10 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 11 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 11 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 12 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 13 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12