Slagerij de Vos wil mensen meer laten genieten van vlees

Algemeen Zakelijk

Wie de winkel van Slagerij de Vos in Drachten binnenstapt, ziet de vakmensen aan het werk. Vanuit de winkel kun je de hele slagerij zien. Erik Vos vertelt: "Wij gaan voor transparantie. Van ons gevoerde assortiment komt 85 procent uit eigen productie. Wij maken zo weinig mogelijk gebruik van kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Je kunt de kwaliteit en smaak proeven waar wij voor de volle honderd procent achter staan". Het gevolg: veel onderscheidingen bij vakwedstrijden.

Het vlees komt uit de regio van dieren die een goed leven hebben gehad. Erik Vos deelt zijn passie voor een mooi stukje vlees graag. In zijn wekelijkse vlog laat hij zien hoe hij werkt. Daarnaast heeft hij plannen voor workshops om mensen meer over het slagersvak te leren.



DRACHTEN - Voor velen is een stuk vlees op het bord iets vanzelfsprekends, weinig mensen kennen het verhaal achter vlees. Slager Erik Vos heeft daarom een missie: hij wil het ambacht terugbrengen in de slagerij en mensen meer laten genieten van vlees. Hierbij richt hij zich niet alleen op de traditionele consument, maar ook op nieuwe doelgroepen zoals mensen met een smoker-barbecue. Erik Vos geeft aan: "De echte barbecuefanaat barbecuet 52 weken per jaar."

Slagerij de Vos heeft klanten uit heel Nederland. Erik Vos: "Wij hebben klanten uit Rotterdam en Zeeland die speciaal speenvarken bij ons bestellen." De pakketten worden gekoeld bezorgd. Sinds kort levert Slagerij de Vos ook grote stukken vlees voor op de barbecue en smoker-barbecue. Op een smoker-barbecue zoals een kamado – een keramische barbecue – kun je vlees op een gelijkmatige temperatuur grillen of roken. "Er is veel vraag naar grote stukken vlees, zoals ribroast, brisket, bavette en spareribs", aldus Erik Vos.

Voor wie het grillen liever overlaat aan de specialisten heeft Slagerij de Vos het concept Ribs Royal. Hier kun je vleesgerechten bestellen, zoals spareribs, ribeye en gevulde varkenshaas. Ook heb je keus uit visgerechten, zoals gamba's en zalm en zelfs vegetarische gerechten. In een straal van twintig kilometer rondom Drachten worden de gerechten thuisbezorgd. Loopt het water je al in de mond? Bezoek dan de winkel aan de Schwartzenberghlaan 25 of kijk op slagerijdevos.nl en ribsroyal.nl.

Nieuwe instrumenten voor De Marko's
Nieuwe instrumenten voor De Marko's Algemeen 2 uur geleden
Uitnodiging Paardenweegdag 20 april bij A7 Noord dierenartsen in Drachten
Heeft uw paard een gezond gewicht? Algemeen 2 uur geleden
De Kunst van het Evenwicht
NVA-Autismeweek met thema 'De Kunst van het Evenwicht Algemeen 3 uur geleden
Terwijl bestuurslid Oege Hiddema het pasverworven brij-buske omhoog houdt, overhandigt museumvoorzitter
Sybren van Tuinen bloemen aan de schenkers, Elly en Jitse van der Bij uit Damwâld.
Drie particuliere schenkingen voor het Ruurd Wiersma Museum Algemeen 4 uur geleden
Dirigent Akke Bosma
Uniek 3-koren lenteconcert Algemeen 6 uur geleden
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard Algemeen 7 uur geleden
Theatervereniging in Oudega speelt
Theatervereniging "op e nij Bigoun" uit Oudega speelt de komedie met de titel "Ut" van Nick Hall Algemeen 23 uur geleden
De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 23 uur geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 23 uur geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen gisteren
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen gisteren
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 28 mrt, 15:00