TFS velt KV It Fean/Boelenslaan in spectaculair duel

Algemeen Sport

Die punten waren van harte welkom bij TFS, want helemaal veilig waren de korfballers uit Drachtstercompagnie nog niet. It Fean/Boelenslaan is bezig aan een goed seizoen, maar promotie is inmiddels buiten beeld. "Dat is ook niet ons doel, we willen stabiel meedraaien in deze derde klasse", zegt speelster Jannie Postma. Kampioenskandidaat nummer één is Flamingo's uit Buitenpost, dat nu vier punten los staat van de nummer twee.



HOUTIGEHAGE - Dat korfbalwedstrijden op het niveau van de derde klasse ook boeiende vertoningen kunnen opleveren werd zaterdag bewezen door TFS en It Fean/Boelenslaan. TFS trok in deze spectaculaire en in een hoog tempo gespeelde zaalwedstrijd in de Dúnoardhal aan het langste eind: 23-18.

Door Jelle Jeensma

Meer scorende spelers TFS
TFS heeft onder leiding van coach Evert Bron stappen gezet en meer variatie in het spel aangebracht. De grote winst is dat meer spelers scoren en vooral bij de dames is dat een factor van belang.

TFS is daardoor minder afhankelijk van Monique Postma, die de hele wedstrijd fanatiek werd geschaduwd door haar tegenstander Jannie Postma. Met een paar afstandsschoten liet Monique Postma haar specialiteit zien, maar het hoeft niet meer alleen van haar te komen, want ook Marrit Nijmeijer en Jildou van der Vee zijn gegroeid in een scorende rol.

"We zaten goed in de wedstrijd en ik kreeg ruimte om te schieten. Daar heb ik gebruik van gemaakt. Het team doet het goed, dat is ook de verdienste van onze trainer Evert Bron. Hij geeft goede vaktraining, waardoor we op elkaar ingespeeld raken en hij kent al onze tegenstanders", zegt Jildou van der Vee. In de veldcompetitie moet TFS nog stevig aan de bak, om handhaving af te dwingen. De beslissing in het voordeel van TFS viel in de tweede helft. In de eerste helft hielden de ploeg elkaar goed in evenwicht met attractief korfbal en een interessant scoreverloop. It Fean-Boelenslaan had vaak het initiatief en kwam een paar keer op voorsprong. Vlak voor rust nan TFS het voortouw en nam drie punten voorsprong, maar de goed spelende en regelmatig scorende Jan Boomsma en Lubbert Jan Dijk brachten het verschil tussen de beide ploegen terug tot één treffer: 12-11. Dat was de ruststand.

Sterke fase TFS
De wedstrijd kon daarna nog alle kanten op, maar TFS trok steeds meer het initiatief naar zich toe en gooide veel energie in de strijd. Een sterke fase van TFS was beslissend. Een voorsprong van drie punten werd door Jitze van der Vlugt (twee keer), Jildou van der Veen, Remko Laanstra en Marrit Nijmeijer uitgebouwd tot een veilige marge van acht treffers: 22-14. It Fean/Boelenslaan liet het in deze fase liggen en was van de leg.

Het scorend vermogen haperde en de ploeg leed veel balverlies, waardoor TFS de aanvallen steeds over kon nemen en gevaar stichtte onder de korf van de tegenstander. It Fean-Boelenslaan speelde een verloren wedstrijd, maar kwam nog wel iets dichterbij, onder andere door twee scores van invaller Remco van der Veen. De 23-18 nederlaag kon echter niet worden afgewend. Jannie Postma vond dat TFS terecht had gewonnen. "We kwamen de tweede helft niet meer op gang en kregen teveel vrije ballen tegen. Dat zorgde voor frustratie in onze ploeg".
 

Actueel

© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 19 minuten geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 1 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 2 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 2 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 3 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 18 uur geleden
Paasmaandag paaseieren zoeken bij museum De Sukerei
Paasmaandag paaseieren zoeken bij museum De Sûkerei Algemeen 19 uur geleden
Hoofdvakdocente Fie Schouten
Lenteconcert door docenten met hun master-studenten van het Prins Claus Conservatorium Algemeen 19 uur geleden
Miss Naomi Vellinga strijdt voor goede doelen.
Missverkiezingsfinalist Naomi Vellinga is een schoonheid met een doelbewuste missie Algemeen 20 uur geleden
Jamsessie na concert DC Ray 'Sings nat King Cole'
"Dokkum nu ook op de kaart in de jazzwereld" Algemeen 23 uur geleden
Leuke uitjes tijdens Pasen.
Eieren zoeken, codes kraken en lekker fietsen tijdens Pasen Algemeen 23 uur geleden
Color guard Nova/De Marko's vijfde op Finals
Color guards Nova/De Marko's vijfde op Finals Algemeen gisteren
De provincie wil het gebruik van bestrijdingsmiddelen afbouwen.
Subsidie om te experimententeren met afbouw gewasbeschermingsmiddelen Algemeen 27 mrt, 11:00
Zondag 24 maart Wedstrijden Nunspeet en Leek
Hiphop en showdance team uit Drachten schitteren in Nunspeet en Leek Algemeen 27 mrt, 10:48
Technische vernieuwing kan wellicht in aanmerking komen voor een deel van de zeven miljoen euro subsidie voor het MKB in Noord-Nederland.
Zeven miljoen euro subsidie voor innovatie in MKB Noord-Nederland Algemeen 27 mrt, 09:57
Creëer een Betoverende Paastafel: Tips voor een Onvergetelijk Paasontbijt.
Creëer een Betoverende Paastafel: Tips voor een Onvergetelijk Paasontbijt Algemeen 27 mrt, 08:30