Plaatsingswedstrijden acrogym niveau D en E

Algemeen

URETERP - In MFC de Wier in Ureterp waren zaterdag en zondag plaatsingwedstrijden acogymnastiek D en E.

Het E-seniorentrio's Selina Bruinsma, Kristine van der Woude en Eline van Breden van OGF Contra uit Ureterp won de gouden medaille. Op zondag was het de beurt aan het E-seniorentrio Lucie Hoekstra, Marije Boven en Noa Westra, ook zij lieten een prachtige oefening zien welke werd beloond met een gouden medaille.

Adonis Sportacrobatiek Drachten zette mooie prestaties neer op de derde en vierde plaatsingswedstrijd voor de DE-lijn. Feest was het voor D-juniorenduo Elynn Veenema en Feline Baron en E-jeugd trio Ashley Veenema, Jasmijn Elzinga en Linn Jellema, zij behaalden de eerste plaats en kregen het goud omgehangen. Het E-junioren trio Ilva van Dijk, Charlotte Rittersma en Inge Meijer werd eerste in hun categorie en kreeg goud. Goud was er ook voor het D-jeugd duo Mirthe Mulder en Sarah Douma en het D-seniorentrio Elin Hasper, Imare Schuurman en Thirsa de Graaf. E-jeugdtrio Kari Sietzema, Marilu Calmez en Laura Woudstra draaide een superstrakke oefening en werd beloond met een gouden medaille. Kaj Lucca Gerbrandy en Elsa van Manen werden diezelfde dag in de categorie mixparen eerste. Voor GVV Veenwouden verschijnen Merith Beijerman, Marianne Bosma en Nynke de Jong op de vloer. Ze wonnen een gouden medaille. Net als het het duo Stefano Tienstra en Josine Camminga, dat daarna in actie kwam.

Het laatste team op zaterdag van Set 'm op uit Augustinusga, Hilly van der Veen en Jannie de Beer, wist in een zeer sterk deelnemersveld bij de D-senioren alle anderen achter zich te laten. Ze behaalden met de hoogste score een gouden medaille. Voor het E-jeugdduo Kyara Broos en Shenia Feenstra was een hoge score halen het doel. Met maar liefst 23.95 punten mochten zij de gouden medaille in ontvangst nemen.
Melannie Mertens en Dorinda Mertens van SV Damwoude (E-junioren) werden net als de vorige keer met goud beloond.

Bij de instapduo's was het goud voor Marrit Sietzema en Fiore de Vries van WSBF uit Surhuisterveen. Zij behaalden met een totaal van 25.80 verreweg de hoogste dagscore. Bij de instaptrio's was eveneens het goud voor een team van WSBF. Krista Nicolai, Melissa Bouma en Feline de Vries behaalden hier de hoogste score. Famke Storm en Wianda Boetes kregen bij de E-juniorenduo's goud omgehangen. En bij de E- juniorentrio's was het goud ook voor een team van WSBF. Christina Bruinsma, Siebrina van der Wal en Daphne Wassenaar mochten ook de hoogste trede van het erepodium betreden.

Bij de D-junioren pakten Rodine van der Geest en Sanne Til vol overtuiging het goud en het brons was voor Silke Dijkstra en Marit van der Vaart. Lotte van Sluijs en Anouck Hofstede namen bij de D-seniorenduo's het goud mee naar Surhuisterveen. Het D-juniorentrio van SFK uit Drachtstercompagnie met Silke Steendam, Hilde Koonstra en Rixt Deelstra kreeg met een puntentotaal van 22,7 een gouden medaille. En als laatste van de dag was het aan het mixpaar in de D-juniorenduo. Leon Riddersma en Isa Bouwman werden beloond met een eerste plaats en een puntentotaal van 22,09. DFS Burgum nam een eerste prijs voor het E-instaptrio Janne Marije van Groning, Malin Veldman en Tara de Boer mee naar huis. Naast gouden medailles, behaalden clubs zilveren en bronzen plakken.

Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 2 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 3 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 4 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 5 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 6 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 7 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 22 uur geleden
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 23 uur geleden
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 23 uur geleden
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen gisteren
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen gisteren
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 24 apr, 13:02
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 24 apr, 12:05