Wardy Kollum en Turn- en Gymsport Dokkum presteren op acrogymwedstrijd

Algemeen Sport

SNEEK - Op zaterdag 20 januari werd de eerste voorwedstrijd acrogym voor de C-lijn gehouden in Sneek.

In de ochtend deed hier voor Wardy Kollum het C-senior trio Janna Mout, Renee Fleury en Noa van Houten aan mee. De meiden hebben aan het begin van het seizoen niet optimaal kunnen trainen doordat er regelmatig ziekte of blessureleed was binnen het team. De laatste weken hebben ze dit goedgemaakt door keihard te trainen om hun oefeningen op tijd klaar te krijgen voor de eerste wedstrijd. En met succes: ze draaiden twee nette oefeningen en eindigden in een sterk deelnemersveld van 22 teams op een keurige negende plaats.

In de middag was het de beurt aan C-senior duo Linda Bontekoe en Sanne Hiemstra. Linda en Sanne zijn dit seizoen een nieuw team en doen beide voor het eerst mee in de C-lijn. Een hele uitdaging en ook best spannend dus. Eerder liepen de oefeningen nog niet helemaal lekker en dit was ook zichtbaar in de scores. Wel is er genoeg ruimte voor verbetering en zijn Linda en Sanne, met hier en daar wat aanpassingen in hun oefeningen, zeker kanshebbers zijn in hun deelnemersveld.
Beide teams gaan de komende weken trainen op de verbeterpunten en wat aanpassingen in de oefeningen zodat zij op de volgende wedstrijd, welke gehouden wordt op 24 februari, nog mooier kunnen presteren op de wedstrijdvloer. "

Dit seizoen benut de vereniging Turn- en Gymsport Dokkum om de overstap te maken als vereniging naar dit niveau. Waar voorheen wel eens incidenteel een team uit kwam op dit niveau is het streven om als vereniging TGD in zijn geheel langzaam een stap hogerop te zetten.

De wedstrijden voor dit niveau worden gelijk aangeboden voor de drie noordelijke provincies, zodat er een zware competitie ontstaat. De wedstrijd van zaterdag was één van de drie voorwedstrijden waarvan twee meetellen voor doorstroming. De tweede is tevens het provinciaal kampioenschap.

Namens TGD betraden drie teams de wedstrijdvloer. Ze namen het op tegen verenigingen die al veel langer acteren op dit niveau, zoals Adonis, WSBF, Sneek en Meppel. Het doel was eerst maar een meedoen en kijken hoe het niveau van TGD er voor staat ten opzichte van de concurrentie. Voor de volgende wedstrijd kunnen de acrogymnasten dan doelen gaan stellen om op de volgende wedstrijd 24 februari goed voor de dag te komen. Tot ieders verrassing (trainers, teams en supporters) konden de drie teams al heel goed meedoen.

Het trio Gwenda Krol, José de Vries en Janique Schievink zette een prachtige balansoefening neer met een score bij de eerste tien. Helaas werd een motion afgekeurd waardoor ze een volle punt kwijt waren. De tempo-oefening kan nog iets beter waardoor de eindklassering de volgende wedstrijd iets hoger uitkomt. Dit trio heeft de afgelopen maanden een enorme vooruitgang geboekt en zal dit voor de komende maand nog verder uitbouwen.

Sanne Wolters, Lieneke Hansma en Thirza Scherjon lieten zien dat ze op dit niveau prima mee kunnen komen. Met twee prachtige oefeningen wisten ze een zesde plaats te veroveren en tevens de limiet voor de halve finale deze eerste wedstrijd al in de wacht te slepen. Voor de komende weken gaat dit team vol zelfvertrouwen aan de slag om het puntentotaal nog wat op te schroeven. Shirien Elbakrey en Chayenne Bosch was het gouden duo van vorig seizoen op D-niveau. Dit team wist tot ieders verbazing (in ieder geval bij de TGD aanhang) op beide oefeningen de hoogste score in hun categorie binnen te halen. 

Trainers en teams gaan vol goede moed en met vertrouwen verder op 'de ingeslagen weg' om acro in Noord Oost Friesland naar een hoger niveau te tillen. Op zaterdagmorgen (8.15 tot 10.15 uur) is het mogelijk voor teams met ambitie uit de omgeving extra mee te trainen. meer informatie kun je verkrijgen via acrotgd@gmail.com

Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 18 uur geleden
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 20 uur geleden
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 22 uur geleden
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30