Voetballers sjoelen en darten op nieuwjaarstoernooi

Algemeen Sport


 

NOARDBURGUM – Nu de winterstop de voetbalcompetitie stillegt, zijn clubs creatief met het bedenken van activiteiten om de leden niet helemaal in de winterslaap te laten onderdompelen. Voetbalvereniging Noordbergum organiseert op 6 januari opnieuw het Nieuwjaars Ypey toernooi.

Door Jelle Jeensma

Gevoetbald wordt er dan niet, maar sporten als sjoelen, badminton, darten en tafeltennis staan wel op het programma. Clubleden kunnen meedoen, maar ook andere inwoners van Noardburgum en mensen van elders die een band met het dorp hebben. Het toernooi is een succes gebleken en beleeft op 6 januari het eerste lustrum. VV Noordbergum houdt geen nieuwjaarsreceptie, maar dit toernooi is een mooie gelegenheid om nieuwjaarswensen uit te wisselen.

Het toernooi met vier indoorsporten is min of meer toevallig tot stand gekomen. "Broer Kloosterman ging met mij een weddenschap aan dat hij mij zou verslaan bij een potje tafeltennis", zegt Geert Visser van het organisatiecomité. De uitdager droop af na een smadelijke nederlaag, maar het idee om de leden eens kennis te laten maken met alternatieve sporten was geboren en de jongere verliezer Broer Kloosterman zit nu wel in de organisatie. "We hadden ook nog andere sporten op het oog, maar sjoelen, badminton, darten en tafeltennis waren het meest geschikt", zegt Visser. Naast Visser en Kloosterman wordt het comité gevormd door Popke van der Meulen, Kees de Vries, Oene Sikkema en Yde Bosma. "Het is een gezellig toernooi, waarmee de clubbinding wordt versterkt. Sportiviteit staat voorop. Vorig jaar hadden we vijfenzestig deelnemers", zeggen de organisatoren. Deelnemers vanaf zestien jaar die meedoen aan alle sporten, dingen mee naar de titel algemeen kampioen.

Er is een hoofdprijs voor de dames en de heren, beschikbaar gesteld door de plaatselijke schoonheidssalon Akkie. De eigenaresse daarvan is een spelend lid. De deelnemers hoeven niet aan alle vier sporten mee te doen. "Sommigen kiezen voor één sport, zoals onze eerste elftalkeeper Frans Dijkman, altijd aanwezig op het veld, die nu de strijd bij het darten aangaat." De senioren (vijftig jaar en ouder) vormen een aparte categorie, met dames en heren die het tegen elkaar opnemen. Ook hier komt een kampioen uitrollen. De kantine en de daaraan grenzende sporthal zijn het strijdtoneel.

Wethouder Doeke Fokkema zal het toernooi openen en zich wellicht even op de wedstrijdvloer begeven. De gemeente Tytsjerksteradiel is sponsor van het toernooi, evenals de Ypeystichting, de naamgever van het toernooi. Ook andere sponsors dragen hun steentje bij. Het toernooi begint om 11.00 uur en rond 18.00 uur zullen de kampioenen bekend zijn. Mocht je mee willen doen dan graag dit opgeven in de kantine of een mailtje naar geertvisser@hotmail.com. "Deelnemers kunnen zich ook inschrijven voor één onderdeel, maar het is natuurlijk mooier om de gehele dag bezig te zijn en kans te maken op het algehele kampioenschap of de sportiviteitsbeker." De inschrijving sluit 3 januari 2018 om 24.00 uur, maar hoe eerder er wordt ingeschreven, hoe beter.

VV Noordbergum heeft in januari nog een andere activiteit op het programma. Door de trainers van de JO15 wordt een FIFA-avond georganiseerd voor de JO15. Wanneer dit een succes wordt komt hier een vervolg aan voor de overige jeugd. Dit is een beloning van de trainers aan de spelersgroep.

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 14 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 14 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 15 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 15 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 16 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 16 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 17 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 18 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 19 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 20 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 21 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 22 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34